Derviş Galip

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
23,229
Puanı
1,060
t1yH5i6aj6y3oi6IaPA3ppIp.jpg

Kanal D'nin merakla beklenen yeni dizisi "Galip Derviş" en sonunda başladı ve çok iyi başladı. Aslında dizinin erken saatte yayınlanması bekleniyordu, fakat geç saatte yayınlanıyor. Geç yayınlansa bile diziyi sosyal medya ayakta tutar bir kere.

Yeni dizi, uyarlama bir dizi. "Galip Derviş" dizisi, Emmy ödüllü "Monk" ismindeki yabancı diziden uyarlama. 'Monk'ta başrol Tony Shalhoub, 'Derviş Galip'te Engin Günaydın var. Engin Günaydın usta ve rolünün hakkını veren bir isim. Dizide yer alan başrol ismin o olması dizi için pozitif bir gelişme. "Monk" ile "Derviş Galip" arasında benzerlik olsa da, Türk yapımı haliyle az da olsa farklı bir görüntü çiziyor. Dizide Algı Eke, Ersin Korkut ve Orhan Güner gibi isimlerde var.

Galip Derviş'in titiz bir dedektif olması diziye ayrı bir renk katıyor. Titiz bir insan haliyle takıntılı oluyor. Derviş, o kadar titiz ki, titizlik yüzünden suçlu bile kaçırabiliyor. Bu yüzden haliyle insanı gülme krizine sokuyor. Karısı öldü, karısının katilini aramaktan vazgeçmeyecektir. Karısının ölümünden sonra travma geçirdi ve görevinden uzak kaldı. Derken yeniden başladı işe, bu kez danışman olarak. Hülya'nın desteği ile dimdik ayakta kalıyor. Derviş, titiz ve takıntılı halleriyle insanı bezdiren biri. Kirli bir yer mi var, hemen oradan uzaklamak istiyor, ellerini siliyor.. Bozuk bir şey mi var, hemen bozuk şeyi düzeltiyor.. O derece yani. Bu tür huylarını es geçelim. Kendisi çok zeki, ileriyi görebiliyor, mantıklı düşünebiliyor. Suçluların baş belası yani. O kadar mantıklı düşünüyor ki, olayları bir anda çözebiliyor. Dizide Polisiye ve Komedi türünün bir arada olması çok iyi. Yani insanı sıkmıyor ve insanı sıkmaması, diziyi sevdiren büyük bir etken.

İlk bölümüyle çok iyi izlendiğini söyleyebilirim. İyi konuklarda gelirse dizi için çok çok iyi olur. Öyle böyle, dizinin giderek fenomenliği artacaktır. Engin Günaydın'ı tekrardan ekranda görmek ve başrol olarak görmek çok başka oldu. İyi bir iş çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Abdullah AKTAN / FavoriForumum.Net

YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan FavoriForumum.Net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.

Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Güzel olmuş yazı.Ellerine sağlık.:)

Çok sağlam bir dizi.İzlerken hiç sıkılmadım.Şu anlık takip ettiğim tek dizi oldu.Saatide güzel.İzlemeyenlere öneririm.Vakit kaybı olmayan başarılı bir iş olmuş.Engin Günaydın'ın performansı ise gerçekten çok iyiydi.BGurhan Altıntop tiplemesinden sonra yine bomba bir karakterle geldi karşımıza.Proje seçiminde başarılı.

İnşallah dizi diğer dizilere süresiyle örnek olur :)

Az önce izledim. Yorumlar olumlu olduğu için.

Eğlenceli bir dizi bence. Fazla komik değil ama Galip'in takıntıları falan güzel. Belki de o takıntılardan biraz bende de olduğu içindir :D Kendime benzettim biraz. Bende de simetri hastalığı var Galip'inki kadar şiddetli olmasa da.

Senaryo da iyi. Oha bunu nasıl anladı dediğimde lafım havada kalmıyor.

Ama TV'den izlemeye değer mi bilemiorum. İnternetten takip ederim.

Yazına katılıyorum. Sıkılmadan izledim gerçekten.

Galip de olan takıntıların bazıları bende de var :) ama dizinin sadece fragmını ve çok çok küçük bir kısmını izleyebildim yakında izleyeceğim bu arada güzel bir inceleme olmuş eline sağlık @Arslan Bey

Dizi başlamadan bir tek ben sahip çıktım süper olacak diye, herkes dediğime geldi. :)))

Güzel yazi olmus. Galip Dervis'in ilk 25-30 dakikasini izledim ve bende begendim. Lakin o saatde izleyemeyecegim. Fikrimce bu dizinin cumartesi PT-1'de yayinlanmasi daha cok kitlelere ulasacagi yönünde.

Beğendine sevindim @Yakamoz-Asi. Evet, Cumartesi günü daha iyi olabilir. Sonuç olarak o gün, herkes için ideal bir gün. :)

Simetri bende de var deli oluyom simetriye. :D Kumandalar eşit olmalı falan filan. :D

Galip iyi iyi izliyom ben de. :D

Başlıktaki yanlışı ben de yapıyorum hep. :D

Galip Derviş'e Derviş Galip diyorum. :D