'Demet Evgar' BM Kadın Birimi Türkiye İyi Niyet Elçisi Oldu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,617
Puanı
1,061
9E33PZa-XU-nYwRMWgGhnA.jpg

Başarılı oyuncu Demet Evgar toplumsal konulardaki duyarlılığıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde parçası olduğu bir kamusal alan projesi nedeniyle hazırlayıp astığı "Ben kadınım! Farkındayım, değişiyorum, değiştiriyorum" yazılı pankart ile kadın hakları için tek kişilik protesto yapan Evgar'a, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün önce Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) Türkiye ofisi tarafından İyi Niyet Elçisi unvanı verildi.

Evgar, daha önce Danai Gurira, Nicole Kidman, Emma Watson ve Anne Hathaway gibi isimlere verilen unvanın ülkemizdeki ilk sahibi olurken konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kadınların zorlu süreçlerden geçerek kazandığı tüm hakları kutladığımız ve hala süregelen eşitsizlikleri tekrar masaya yatırdığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İyi Niyet Elçisi ilan edilmek tabii ki büyük bir gurur, fakat büyük de bir sorumluluk. Bu sorumluluğun bilinciyle daha önce yürüttüğüm çalışmaları Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin ortaklığıyla güçlendirerek daha fazla kadına ilham olabilmek ve kadınların hikayesini daha fazla kadınla buluşturabilmek istiyorum.

Bu yola Ben Kadınım Farkındayım, Değişiyorum ve Değiştiriyorum diyerek çıktık. Ben kadınım şiddete karşıyım, ben kadınım haklarımın savunucusuyum, ben kadınım çalışmak istiyorum, çocuklarım için bakım hizmeti talep ediyorum, ben kadınım ihtiyaçlarıma yönelik hizmetlere erişebilmeliyim diyebilmek istiyoruz. Yine iş birliği çerçevesinde kadınların farkındalığının artmasına destek olmak istiyorum.

Birçok kadın maruz bırakıldığı şiddetin, eşitsizliklerin içine doğuyor. Artan farkındalıklarının değişime kavuşması, şiddete maruz bırakıldıklarında, eşitsizliklerle karşı karşıya kaldıklarında ses çıkarabilmeleri için onlarla birlikte yürümek ve onlara rol model hikayeleri sunabilmek istiyorum.”

OWR4V8a9KUO5pBcUMuHbYg.jpg

• Harika
Reactions: Gizmen