Demet Akbağ 'Senaryo Sohbetleri'ne Konuk Oldu!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,551
Reaksiyon puanı
56,791
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
2abf7e5b-433a-4b88-a4d7-ac1653c921f8.jpg


Demet Akbağ, 'Senaryo Sohbbetleri'ne konuk oldu!

YouTube'da Bora Talat Oyacı'nın moderatörlüğünde yayınlanan Senaryo Sohbetleri programının 23. bölümüne Demet Akbağ konuk oldu.

Akbağ, kendisine sorulan "Rolünüzü neye göre seçiyorsunuz?" sorusuna "Hikâyeyi okuduğum zaman o rol zaten beni bir şekilde etkilemeyi başarır ve kendini seçtirir. Farklı karakterleri keşfetmeyi, onlara bir şey söyletmeyi ve onları anlamaya çalışmaya çok önem veriyorum. Oynayacağım kadın karakter her seferinde çevremdeki birilerinin karışımı oluyor. Bir oyuncu için olmazsa olmazlardan biri de hiç kuşku yok ki mizah anlayışıdır. Zamanlama ve mizah anlayışı bir oyuncunun en büyük zenginliğidir. Bu perspektiften baktığınızda oynadığınız karakter tek boyutlu olmaktan çıkıp çok boyutlu hale dönüşür." yanıtını verdi.

Oyacı'nın kendi nesli ile şimdiki nesilden oyunular arasındaki farklara dair sorusuna ise Akbağ, "Bu denli bir geniş yelpazenin içinde yer aldığımız için şu anki jenarasyondan oldukça farklıyız ve bu farklılıktan dolayı da kendi jenerasyonumdaki oyuncuları çok şanslı görüyorum. Ben Perşembe akşamları dinlediğim radyo tiyatrosu ile oyunculuğa aşık oldum ve hayallerimin peşinden de giderek oyuncu oldum. Bizim beslendiğimiz dönem ile şimdiki jenerasyonun beslendiği dönem tamamen farklı. Şimdiki genç arkadaşlarımı bir yandan şanslı görürken bir yandan da işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Kendilerini göstermek teknolojinin de gelişimiyle doğru orantılı olarak çok daha kolay, ama kendini kanıtlayıp kalıcı olmak çok daha zor ve bunun için çok çalışmak ve çabalamak gerek." ifadelerini kullandı.

Canlı yayın sırasında programın izleyicisinden gelen "Sizi çok fazla dizide görmedik, nedeni nedir?” sorusunu yanıtlayan Demet Akbağ şu cevabı verdi: Dizi yapmadım ama bu çok da benim tercihim değil. Senaryo çok heyecanlandırmamış olabilir veya bana uygun bir rol denk düşmemiş olabilir. Bunun yanı sıra zaman zaman da ‘Siz sinema oyuncususunuz’ diye düşünen ama bana sormayan yapımcı veya yönetmenleri duyuyorum. ‘Asla karşıyım ya da tercih etmiyorum’ diye bir cümle hiçbir zaman demedim. Bu durum benim tercihim değil.