2011'de aramızdan ani bir ölümle ayrılan ve televizyonun tanıdığı çok renkli kişiliklerden olan Defne Joy Foster'ın ölüm nedeni bugün kesin olarak açıklandı.
Defne Joy Foster'ın ölüm nedenini bulmak için 15 ayrı adli tıp uzmanı sürekli çalışmadaydı. Nedeni ise astım hastası olan Joy Foster'ın, kanında bulunan kullandığı ilaçların yan etkilerine bağlı olarak o gün kullandığı alkolün kolaylaştırıcı etkisi olarak saptandı. Raporda geçen ifadeler :
Defne Joy Foster'ın ölüm anında yanında bulunan arkadaşı Kerem Altan'ın da suçlu olmadığı adli tıp uzmanlarınca belirtildi. Anne Hatice Foster, Kerem Altan'ı ambulansı çağırmadaki geçlik için suçlamıştı fakat raporda ;
Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok raporun ardından hemen müvekkilinin beraat etmesinin gerektiğini belirtti. Veysel Ok, 15 ayrı tıp uzmanının görüşünü destekleyip şu sözleri ekledi ;
Tüm bu suçlamların odağında kalan Kerem Altan ise suçsuzluk konusunda verdiği ifade de yer vermişti. Savcılık takipsizlik kararı verdikten sonra Adalet Bakanlığı talebi üzerine dava açılmış ve Kerem Altan gözaltına alınmıştı.
Altan savunmasında :
demişti.
Defne Joy Foster'ın ölüm nedenini bulmak için 15 ayrı adli tıp uzmanı sürekli çalışmadaydı. Nedeni ise astım hastası olan Joy Foster'ın, kanında bulunan kullandığı ilaçların yan etkilerine bağlı olarak o gün kullandığı alkolün kolaylaştırıcı etkisi olarak saptandı. Raporda geçen ifadeler :
diye açıklandı.“Astım tanısı ile takip edilen, otopsisinde toksikolojik incelemede, kanında 208 mg Etanol,7.8 mg Sulbuttanol, 1.28 ml caffeine ve 1.72 mg pheniramine bulunan kişinin ölümünün; almış olduğu alkolün kolaylaştırıcı etkisi ile kanında bulunan ilaçların muhtemel yan etkilerine bağlı olarak meydana gelmiş ölüm olarak değerlendirildiği”
Defne Joy Foster'ın ölüm anında yanında bulunan arkadaşı Kerem Altan'ın da suçlu olmadığı adli tıp uzmanlarınca belirtildi. Anne Hatice Foster, Kerem Altan'ı ambulansı çağırmadaki geçlik için suçlamıştı fakat raporda ;
denildi. Böylece erken ya da geç müdahale için Kerem Altan'ın suçlanmaması gerektiği belirtildi.“Bütün acil durumlarda erken müdahalenin önemli olduğu tıbben bilinmekle beraber bu vakada erken müdahale edildiği takdirde kişinin kurtulup kurtulmayacağı hususunda kesin bir görüş belirtmenin tıbben mümkün olmadığı oy birliğiyle mütalaa olunur”
Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok raporun ardından hemen müvekkilinin beraat etmesinin gerektiğini belirtti. Veysel Ok, 15 ayrı tıp uzmanının görüşünü destekleyip şu sözleri ekledi ;
“Bazı yayın organları davayı manipüle edici bilgileri dolaşıma sokuyordu. Müvekkilim Kerem Altan, haksız ve vicdansız bir şekilde, ithamlara maruz bırakıldı.
Adli Tıp raporu bu ithamları ve manipülasyonları kesin bir şekilde ortadan kaldırdı. Bu rapor, dosyadaki ikinci Adli Tıp raporudur. İlk raporda da benzer tespitler yer alıyordu. Dava sürecinde karşı tarafın talebiyle ikinci adli tıp raporu hazırlandı. Bu kez de, Adli Tıp Genel Kurulu’nda 15 ayrı hekimin imzasıyla Foster’in ölümünün alkol ve kullandığı ilaçların etkisiyle gerçekleştiği tespit edildi.”
Tüm bu suçlamların odağında kalan Kerem Altan ise suçsuzluk konusunda verdiği ifade de yer vermişti. Savcılık takipsizlik kararı verdikten sonra Adalet Bakanlığı talebi üzerine dava açılmış ve Kerem Altan gözaltına alınmıştı.
Altan savunmasında :
“Defne’yle barda tanıştık. Gördüğümde dans ediyordu. Çok sağlıklıydı. Kötüleştiğinde bunun içkiyle ilgili olduğunu düşündüm. Hastalık aklıma bile gelmedi. Kendisi de böyle bir şey söylemedi. Ayılması gecikince, o zaman telaşlandım ve evin hemen iki yüz metre ötesindeki özel hastaneye koştum. Hastanede personel yoktu. Eğer olsaydı Adalet Bakanlığı beni suçlamak için bahane bulamayacaktı. Daha sonra, ilerdeki bir başka hastaneye gitmemi söylediler. Orada da kimse yoktu. Civardan doktor bulamayınca ailemizin üye olduğu bir sağlık kuruluşundan ambulans istedim. Dans yarışmasına katılan bir kadının böyle bir hastalığı olduğunu düşünemezdim. Savcılık da bütün bu verilere dayanarak takipsizlik kararı verdi.”
demişti.