Netflix Dark - 1.Sezon Yorumları

Aaa bu Bölümü anladım gibi en azından kafam karıimadı hatta diziyle ilgili ilk analizimi yapacam hazır olun şaşkınlıktan dilinizi yutmayın

6.Bölüm
Şarısın oğlanın kapıyı açıp geçmişe gitmesi güzeldi annesinide gördü çocuk olarak

Şu geçmişten geleceğe gelipte gözü yanan olan kişiye gelirsek destere geçmişten geleceğe gelenmi ölüyor demiş ama şu tapınakçı gibi giyinen adamında ben geçmişten geldini düşünüyorum o ölmemiş

Bunu öldürüp atmışlar sanırım yada asitli yağmur yapıyormuş asit gözlerini yakmış ve kendisi ölücekken o halde kendini çukura atmış olabilir

Tabi destere diziyi bitirdi şuan biliyor herşeyi

yanık göz senaryon süper hogatha
)
ben sezonu bitirdiğim halde hala çözemedim dediğin yeri

oğlanın gözüne kezzap kaçmıştır da buraya nasıl geldi

sarışın oğlan jonas işte
babasının yani mikkelin peşinden geçmişe gidiyor
annesi hannah tombiş bişeymiş küçükken ama büyüyünce bayağı güreşçi olmuş
ilk bölümde ulrich'le hannah' ın güreşme sahnelerini hatırlıyorsundur

işte bu jonas martha ile oynaşıyordu sende gördün
marthada mikkelin (yani jonas ın babasının) ablası, yani bu durumda jonas halasıyla oynaşıyor

hanı mikkel de geçmişe dönüp maykıl olup hannahla evleniyor ve jonas adlı çocukları oluyor ya ? ulrich te mikkelin babası ... bu durumda ulrich hannahla güreşirken aslında oğlu mikkelin karısıyla güreş tutuşuyordu
böyle aile düşman başına

demiştim bölümler ilerledikçe tüm ayrıntıyı çözeceksin diye

Son düzenleme:
tabi 1953 ün teknolojisiyle kapı yapmak güçtür sende haklısın
o dönem evlerde kapısızmış zaten

jonas'in yasli hali ile zamanli paradokslarla ilgilenen abimiz Magaradaki kara deligin santral deki patlama ile ortaya ciktigini düsünüyor. 1953 te de Santral daha yapilmamis yani ona göre orda kara deligin olmasi imkansiz. Yani kara delik daha tam kesfedilmemis bu yüzden belirli bir deringlige indin mi magarada otomatikman kara delige giriyorsun yani kopegin yaptigi gibi

Dikkat edersen reginanin kücüklügü gitmemiz yasak demisti yani biri bir bozukluk oldugunu kesfetmis ama cözememis?

Gözlerin yanmasi cocuklarin ölmesi Noah ve Helge'nin isi. Bunlar bir zaman diliminde hangi zaman oldugu belli degil bence kara delikler hakkinda arastirma yapiyorlar zaman makimasini bulmak icin tabi Helge'nin bisey bildigi yok bunun icin gelecekten cocuk topluyorlar. kullandiklari makina asiri ses ve isik ortaya cikariyor cocuklar o yüzden yanarak ölüyor. Benim anladigim bu ama Jonas'in büyüklük hali kücüklük halini ziyaret ettigi sahnede acaba cocuklara iskenceyi Jonas mi yapiyor diye düsünmedim degil?

Son düzenleme:
cevap için teşekürler @legolas9900 dediğin mantıklı,
aslında çok ilginç bir dizi her cevap yeni bir soru ortaya çıkarıyor ..
böyle kaliteli bir diziyi pas geçmeyeceğini anlamalıydım
keşke sessiz takılmasanda her bölüme yorum yapsaydın ama sanırım konu başlığı açılmadan izledin....
seni yakalamışken diğer bir aklıma takılan soruyuda sorayım

kuşlar ve koyunlar neden ölüyordu orasıda tam anlaşılamadı ..
dediğin gibi noah la helgenin deneyleri yüzündenmi acaba ?

bu arada poldark ın yeni sezonunu izledinmi ben hala izleyemedim

Bak @legolas9900 da demiş ilk diye
bu arada legolas9900 şu işkence konusunda
Bence Jonas işkence yapmıyor. Jonas'a işkence yapılacakken Hegel'in küçüklüğüyle yer değiştirmiş. O sandalyede tipik işinlanma(zaman makinası) çalişmaları yapılıyor.

1x3

Mikkel doğal olarak kimseye inandıramadı gelecekten geldiğini
O mağara ve nükleer santralden çözmeye çalışacaklar artık bir şekilde durumu. Mikkel geçmişte babası Ulrich'de günümüzde aynı yere geldiler. Çocuğun sesi ulaştı Ulrich'e ama görüntü yok o da ilginç

Kuş ölülerinin yanına bir de koyun ölüleri ekledik. Santralde yapılanlar zarar veriyordur diyeceğim de niye sadece bu hayvanlara zarar versin başka bir şey vardır o işte.

Bölüm sonlarına doğru karakterlerin geçmişteki ve günümüzdeki hallerinin bir arada gösterilmesi iyi oldu. Dizi zaten yeterince karışık, bir de kim kimdir diye iyice kafam allak bullak olmuştu bu bölümde

Aslında bilim kurgusu güzel bir dizi , akşama yeni yorumlarım gelir
@Forumdash

@MasacRE- den önce bitiricem

1x4

Charlotte'un kocası gay çıktı. O herifin her hareketi tuhaf zaten, kamerada da onun arabası çıktı. Topraklar da vardı arabada o aranan örnekten. Charlotte üstüne gitmedi şu an ama bir şüphe düşmüştür içine? Tabi bir de kızları kaybolunca o olay araya kaynadı.

Jonas da harita ile bir şeyler bulmaya çalışıyor. Gizemli adam gelip haritaya bir şeyler çiziverdi. Bir de Noah çıktı, bakalım kimin nesiymiş bu Noah?

1x5

Mikkel Jonas'ın babası çıktı ha vay be 😱 Demek o yüzden mektubu o tarihten sonra açın demiş. Çünkü önceden bilseler Mikkel'in mağaraya girmesi engellemek isterlerdi bu sefer işler iyice arap saçına dönerdi
Sahi o zaman ne olurdu acaba

Noah da çıktı ortaya bu bölüm. Papazmış kendileri. Dini bir şeyler de katılacak herhalde diziye.

Bir de şu gizemli adam daha aktif yer almaya başladı. Onu merak ediyorum bakalım o ne çıkacak.

Geri kalan kısımlar da kim kiminle oynaştı kim kimi aldattıyla geçti zaten. Boş muhabbet

aslında bence tüm yorumlar tahmini net şu şöyle olmuş diyemiyoruz
net olan tek şey
jonasın halasına , ulrich in gelinine şaptığı

şok hep beşinci bölümde geliyor o şokla merak duygusu ikiye katlanıyor zaten

artık sezonu bitireceğine eminim 5. bölümü izleyen biri artık duramaz sonuna kadar gidecektir

7.Bölümdeyim bende

Ne kıyaslaması
Biz bitirince kıyas yorumlaşması yaptık sen de bitir de bu sohbete katıl
lafa tutmuşsun hogathayı @MasacRE- nerdeyse yetişecek

bu arada ben çiğdemle hiçbişey kıyaslamam kıyaslamayada girmem
zaten öyle bişey olursa anladıklarımıda unuturum
şimdi diyecek sarı oğlan yeşil kızı kovalarken mavi tulumlu kız beyaz saçlı adamı dikizliyordu? bir saat düşünki bu hangi bölüm diye
)

Son düzenleme:
Sen onun dilinden anlarsın

anlamasamda anlarmış gibi yaparım en azından
bright a başladınmı ?
daha dirk gently bilmemne dizisinede çağırmıştım seni
Dirk dizine şimdi başlamam, başlayamam
Film bakıcam biraz olursa this is us'in 2.sezonuna başlıcam.