2020 Da 5 Bloods (2020) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1592128060288.png



Da 5 Bloods


Tür:
Dram, Savaş
Süre: 154 dakika

Yönetmen: Spike Lee
Senaryo: Danny Bilson, Paul De Meo, Kevin Willmott, Spike Lee

Oyuncular:
Chadwick Boseman
Jean Reno
Paul Walter Hauser
Delroy Lindo

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 7.0
Metacritic: 81
Rotten Tomatoes: 92%

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
BlacKkKlansman dolayısıyla ön yargılı olmama rağmen çok başarılı bulduğum bir film oldu.

Aşırı propogandacı bir film olarak başlamasına karşın zamanla filmin yönü çok farklı yerlere geldi. Birden fazla türün bir arada olduğu başarılı bir film olmuş. Savaş sonrası psikolojisi, The Treassure of the Sierra Madre tarzı define avı ve en önemlisi de insanların kendi çıkarları söz konusu olduğunda ideolojiyi falan ne kadar kolay bir kenara koyabildiklerinin örneği olmuş.

En iyi film ve en iyi yönetmen dahil pek çok dalda Oscar adayı olacaktır.

Delroy Lindo da ya ana kategoride ya yardımcı kategoride aday olacaktır. Başarılıydı gerçekten. Flashbacklerde çok yaşlı durmasını saçma bulmuştum, bu durumu karakterin kendi hafızası olarak yorumlamış yönetmen. Kendi hafızamızda eski halimizi çok tutmayız ve bugünküne yakın bir portre çizeriz olarak okunabilir. İlginç bir düşünce ama yine de Delroy Lindo'ya benzeyen genç bir oyuncu bulunmasını tercih ederdim.

Bu arada Leon'umuz Jean Reno'yu yıllar sonra iyi bir filmde görmek harikaydı. :Z

Tam yorum: https://izleryazar.com/da-5-bloods-2020/

8.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,534
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Belgesel tadında güzel bir film olmuş. Gerçek bir ABD'li "zenci" kardeşliğini konu almışlar. Bence şu anda yozlaşmış olan Amerikalı gençlere yol gösterilmiş.

Çekimlerde gayet iyiydi. Ama oyunculuklar kötüydü. Filmde 150 dk olunca bir yerde sıkılıp hikayeden kopuyorsun. Çok hassas konulara dokunuşları olan bir diğer günah çıkarma yapımı.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,701
Reaksiyon puanı
1,298
Puanı
264
Beklentimin altında kalan bir film oldu. Belgeselvari ya da savaş sonrası psikolojik bir şeyler beklerken film bir yerden sonra sıradan macera aksiyon filmine döndü. Sürenin uzun olması da zaman zamna kopmama neden oldu. Delroy Lindo iyi bir iş çıkarmış adaylık alacaktır diye düşünüyorum. Onun dışındaki oyunculuklar oldukça vasattı.

6.5/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Ben bu filme yorum yaptığımı sanıyordum, meğerse tabii ki yapmamışım. :A İzleyeli 50 yıl falan olduğu için artık hatırladığım kadarıyla yorumlamaya çalışacağım, eksik veya hatalı noktalar için şimdiden kusura bakmayınız...

Beklentilerimi tam anlamıyla karşılamayan bir film oldu açıkçası, çok daha iyisi olabilirdi/olabilirmiş. Her şeyden önce filmin süresi gerçekten fazla uzun, ormanda geçen sahneler bütününde bir süre sonra gerilmemeye veya şaşırmamaya başlıyorsunuz. Bu da filmi sıradanlaştırıyor, süre biraz daha kısa tutulsa çok çok daha etkileyici bir film ortaya çıkabilirmiş.

Filmin en başarılı noktası ise birden fazla türü, başarılı bir şekilde bir araya getirebilmesi. Spike Lee'nin günümüzde üstlendiği misyonu hepimiz biliyoruz artık, bu filminde de tıpkı BlacKkKlansman'da olduğu gibi bir mesaj verme kaygısı mevcut. Ancak bu sefer BlacKkKlansman'ın aksine mesajını oldukça başarılı bir şekilde verebiliyor film, belgesel veya salt propaganda filmi gibi hissettirmiyor. Bunu başarabilmesinin en büyük sebebi ise başta dediğim gibi birden fazla türü bir araya getirebilmesi. Define avı, savaş sonrası psikoloji, dram ve hatta aksiyon gibi birçok türü bir araya getirmeyi başarmış Spike Lee. Neden hâlâ büyük bir yönetmen olduğunu da göstermiş...

Oyunculuklar oldukça başarılıydı. Her şeyden önce Chadwick Boseman'ı son kez görmek/izlemek için bile izlenmeli, tabii ben izlediğimde henüz kendisinden olumsuz bir haber almamıştık ama zayıflığı dikkat çekiyordu. İşine bu kadar aşık bir ismi kaybetmek gerçekten üzücü, kendisini bir kez daha anmış olayım bu vesileyle... Filmin yıldızı ise kesinlikle Delroy Lindo, oldukça başarılı oynamış. Özellikle oynadığı karakterin günümüz-geçmiş ayrımını yapamayışını çok iyi yansıtmış. Jean Reno'yu görmek de tabii ki sevindirdi.

Puan: 7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,924
Reaksiyon puanı
62,504
Puanı
1,060
Hevesle başlayıp sıkıldığım bir film oldu. Süresi yersiz uzundu, Paul karakteri de aşırı sinir bozucuydu neyse ki filmin sonunda gözüme girdi. Hazinenin anlamlı yerlere gönderilmesi de extra güzeldi. Fakat keşke kardeşler ölmeseydi, ölümlerini izlemeyi beklemiyordum.

5/10
 
Son düzenleme: