Dünyanın En Pahalı Şehirleri

The_Erinch

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
39,502
Puanı
1,060
Mercer danışmanlık şirketi 226 ülkeyi ayrı ayrı inceleyerek,birçok kıstasa göre puanlayarak,Dünyanın en Pahalı şehirlerini belirledi.
Bu kıstaslar ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyaları ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin maliyetlerini karşılaştırarak ne kadar 'pahalı' olduğunun ölçülmesidir.

Bu listede yer alan ilk 10 şehre bilrikte göz atalım...Bir dipnot konu ile ilgili...Her yıl İsviçrenin 4 farklı şehri bu listelerde üst sıralarda yer bulmaktadır.Bu konuda mikrofonu @Yakamoz-Asi uzatmak gerekecek :)

1.Singapur

1761857004320.png

1761857055697.png

2. Hong Kong(Çin)
1761857135528.png

1761857535932.png

3.Zürih(İsviçre)

1761857371921.png

1761857435945.png

4.Cenevre(İsviçre)
1761857613494.png

1761857639669.png

5.Kopenhag(Danimarka)
1761857690083.png

1761857710897.png

6.Paris

1761858621984.png

1761858642265.png

7.New York Şehri
1761858702770.png

1761858740374.png

8.Londra

1761858781762.png

1761858800936.png

9.Nassau(Bahamalar Başkenti)
1761858853548.png

1761858880065.png

10. Los Angeles
1761858963470.png

1761858983543.png

Mercer listesinin diğer ucunda ise, geçen yıl yaşam maliyetleri açısından en düşük sırayı alan şehirler İslamabad, Lagos ve Abuja.

Ekli dosyalar

• 1761857104874.png
    1761857104874.png
    122.9 KB · Hit: 27
Paris Londra New york çok severim en çokta paris ah ah ama pahalı olmak zorundalar mı ya :A abimm bayıldım konuyaa @The_Erinch
Kızzzzz...kenara attığın altınları bozda..örümcek bağladın oturup dizi izlemekden,kalk git işte birine :) :) :) @Zeyno
Çok iyi konuk. Umarım ileride gidebilirim buralara. :D
umarım gidersin :)
Güzel konu olmuş. Emeğine sağlık @The_Erinch abi :)
teşekkür ederim canım benim.
İsviçre pahalı ama maaşlar da o yönde diye paylaşımlar görmüştüm
bu konuyu @Yakamoz-Asi paslıyorum.
@Yakamoz-Asi duymasın :D

Kimse görmeden
dayı birazdan damlar :)

Uçmuşken tam uçalım Bahamalar ve Paris favorim @Angelica da altınlarını bozdurunca onunla da New York'a gideriz de mi bacım sefamız olsun yakışır bize :A Bu arada biz nasıl olurda bu sıralamaya giremedik ülkecek şaşırdım (b)

Emeğine sağlık @The_Erinch :ok:

Singapur ilgi çekici bir yer. Tokyo'dan sonra en çok merak ettiğim uzak doğu lokasyonlarından.

Tokyo ve İstanbul'un olmamasına şaşırdım.

Listedeki 5-6-7 numaralara gittim sadece. 5 numaradaki Kopenhag en son gittiğim şehir hatta, pahalıydı çeşitli açılardan ama İstanbul'daki pahalılıktan sonra çok da can acıtıcı boyutta değildi. Devasa bir fark yok diğer Avrupa şehirleriyle. :A Paris ve New York'ta da aman aman pahalılık hissetmemiştim. New York hatta muhtemelen en çok alışveriş yaptığım şehirdir bugüne kadar. Tabii o biraz da Amerikan ürünlerine olan ilgimizle de alakalı. :A

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Uçmuşken tam uçalım Bahamalar ve Paris favorim @Angelica da altınlarını bozdurunca onunla da New York'a gideriz de mi bacım sefamız olsun yakışır bize :A Bu arada biz nasıl olurda bu sıralamaya giremedik ülkecek şaşırdım (b)

Emeğine sağlık @The_Erinch :ok:
Ayy gidelim özellikle parise gidelim 😍

• Güldürdün
Reactions: The_Erinch
Singapur ilgi çekici bir yer. Tokyo'dan sonra en çok merak ettiğim uzak doğu lokasyonlarından.

Tokyo ve İstanbul'un olmamasına şaşırdım.

Listedeki 5-6-7 numaralara gittim sadece. 5 numaradaki Kopenhag en son gittiğim şehir hatta, pahalıydı çeşitli açılardan ama İstanbul'daki pahalılıktan sonra çok da can acıtıcı boyutta değildi. Devasa bir fark yok diğer Avrupa şehirleriyle. :A Paris ve New York'ta da aman aman pahalılık hissetmemiştim. New York hatta muhtemelen en çok alışveriş yaptığım şehirdir bugüne kadar. Tabii o biraz da Amerikan ürünlerine olan ilgimizle de alakalı. :A
Adam gurme 👌👌👌 @RüzgarGülü

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
İsviçreden 4 farklı ṣehir yazmıṣsın abi, diğer ikisi hangisi Zürih ve Cenevre hariç? @The_Erinch

Size pahalı diyorum inanmıyorsunuz sonra maaṣlar da dolgun diyorsunuz. Maaṣlar dolgun olsa da pahalılık sayesinde elde bir ṣey kalmıyor. @Gerekli24 @RüzgarGülü

Bu ṣehirlere pahalı demiṣler doğrudur ama bence kazandığı ile alabileceği/imkanları kıyaslarsak açık ara Türkiye en pahalı ülkeler arasında olacaktır. Geçenlerde bir liste vardı en pahalı İphone 17ler diye. Türkiye birinci sıradaydı. Hatta daha bugün instagramda adamın biri uçak bileti alıp İspanyadan İphone almıṣ, üstüne 2 gün gezmiṣ otelde kalmıṣ, tüm giderler ve İphone dahil, seyahatsız Türkiye İphone fiyatına denk gelmiṣ.

Bence karṣılaṣtırmalar farklı yapılmalı. Örneğin asgari ücret 20 bin TL diyelim, bir çeket 2 bin TL dersek, ben bu ücret ile 20 çeket alabilirim. İsviçre ile kıyaslıyayım. 4 bin Frank asgari ücret diyelim, bir çeket 100 Frank (5200 TL). 4 bin frank ile 40 tane çeket alınır. 2 katı. Kıyaslama bence böyle yapılmalı.

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
İsviçreden 4 farklı ṣehir yazmıṣsın abi, diğer ikisi hangisi Zürih ve Cenevre hariç? @The_Erinch

Size pahalı diyorum inanmıyorsunuz sonra maaṣlar da dolgun diyorsunuz. Maaṣlar dolgun olsa da pahalılık sayesinde elde bir ṣey kalmıyor. @Gerekli24 @RüzgarGülü

Bu ṣehirlere pahalı demiṣler doğrudur ama bence kazandığı ile alabileceği/imkanları kıyaslarsak açık ara Türkiye en pahalı ülkeler arasında olacaktır. Geçenlerde bir liste vardı en pahalı İphone 17ler diye. Türkiye birinci sıradaydı. Hatta daha bugün instagramda adamın biri uçak bileti alıp İspanyadan İphone almıṣ, üstüne 2 gün gezmiṣ otelde kalmıṣ, tüm giderler ve İphone dahil, seyahatsız Türkiye İphone fiyatına denk gelmiṣ.

Bence karṣılaṣtırmalar farklı yapılmalı. Örneğin asgari ücret 20 bin TL diyelim, bir çeket 2 bin TL dersek, ben bu ücret ile 20 çeket alabilirim. İsviçre ile kıyaslıyayım. 4 bin Frank asgari ücret diyelim, bir çeket 100 Frank (5200 TL). 4 bin frank ile 40 tane çeket alınır. 2 katı. Kıyaslama bence böyle yapılmalı.
Laaa onlar ilk 10 girmemiş ama ara ara girip çıkıyormuş.. Konu yabancı bir siteden aldım, bakarım diğer 2 şehre de.. Ulan hem zenginsiniz, hem pahalı.. Hemde dertlisin 🤣🤣🤣🤣

Yine de Türkiye'de yaşamaktan iyidir :A