2016 Dünyanın En Güzel Kokusu - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,554
Puanı
1,061
MV5BYzJmZjY0ZmQtMmFhZS00MmUyLTgzNTctNTQ5OGY0Mjk0NTY4XkEyXkFqcGdeQXVyNzUzNTQ5OA@@._V1_UY268_CR3,0,182,268_AL_.jpg

Dünyanın En Güzel Kokusu (2016)

Türü: Dram, Romantik
Yönetmen & Senaryo: Mustafa Uğur Yağcıoğlu

Oyuncular:
Rıza Kocaoğlu
Tuba Ünsal
Burak Altay
Esra Ruşan
Nezih Tuncay

IMDB Sayfası

Filmin Konusu:
Aşkın, flörtün, evliliğin tükendiğinde, yeni bir ilişki şekli bulunması gerektiğine inanan, ilişkiye doymuş şarkı sözü yazarı bir adam, Hakan (Rıza Kocaoğlu) ve o adamın en iyi arkadaşı, zor zamanlarında hep yanında olan bir kadın, Derya (Tuba Ünsal)... Karşılarına kim gelse sığ kalır, ilişki yaşamak ve evlilik onları zorlar. Öte yandan her ikisi de giderek büyüyen bir çocuk özlemi duymaktadır. Ve bir gün Hakan, ikisinin evlenip bir çocuk yapmalarını teklif eder. Her şey gelenek ve göreneklere uygun olacak, çocuk olduktan sonra ise bugünün ilişkilerine inanmayan bu iki insan ayrılacak, özlem duydukları tek varlık olan çocuklarına kavuşacaklardır. Derya’yı zorlar bu teklif, önce kabul etmez; ancak bir gün ne olduysa gelip bu teklifi kabul ettiğini söyler.

Fragman:

Son düzenleme:
Fragmanı ve afişi çok dikkatimi çekmişti ve listemde yer alıyordu. Süresi de kısa olunca akşam açıp izleyeyim dedim. :)

Filmin senaryosu benim bağlayamadı, pek beğenemedim filmi maalesef. Rıza Kocaoğlu döktürmüş, helal olsun adama. Oyunculuğunu çok beğendim, hele son sahneler daha bir iyiydi. Tuba Ünsal da iyiydi ama klasik yani, kendince iyi bir iş çıkarmıştı. :) Başka da gözüme çarpan bir oyuncu yoktu, zaten ikisi vardı genel olarak filmde. :D

Film bir tempoda gidiyordu ve çocuğun doğmasını bekliyordum. Yani kötü bir şey beklemiyordum, bir anda Derya'nın ölmesi şaşırttı. Sonradan kalp hastası olduğunu gösterdiler, şaşırdım o sahnede.

Gerdek sahnesi de güzeldi, güldürdü. :D

Dediğim gibi film beni pek bağlayamadı, pek beğenemedim. Rıza Kocaoğlu iyiydi, Tuba Ünsal'da kendine göre iyiydi yani ortaydı diyelim. Öyle pek etkileyemedi de maalesef.

Son olarak filmin şarkısı da güzeldi, son sahneye damgasını vurdu. :)

6/10