Cuma Günleri Oldukça Kızıştı !

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Bu köşe yazımda Cuma günlerinin reyting mücadelesini ele alacağım.Tüm günler bir yana,cuma günleri ayrı bir kapışma havası içinde geziyor genelde.Çünkü yayınlanan dizi sayısı fazla olduğu kadar,izlenme oranlarının yakınlıkları da bir o kadar heyecan verici oluyor.

Öncelikle Arka Sokaklar ile başlayalım.Arka Sokaklar,uzun zamandır hayatımızda olan bir dizi ve artık senaryosuyla olsun,oyuncularıyla olsun izleyicilerin gönlünde taht kurmayı başarmış bir dizi durumunda.Dizi bilindiği üzere başladığı gün itibariyle Pazartesi izleyici karşısına çıkıyordu ve orada zorlu rakiplerine rağmen iyi direnip,özellikle total grubunda başarılı performans gösteriyordu.Daha sonra Cuma'ya alındı.Hal böyle olunca acaba iyi mi oldu,kötü mü oldu derken bir anda Cuma günlerinde de total zirvesine yerleşmeyi başardı.Kimi zaman yüksek reytinglerle, kimi zaman düşen reytingleriyle de olsa zirve genel itibariyle hep Arka Sokaklar'ın oldu.Ab potansiyeline baktığımız zaman ise dizinin inişli çıkışlı bir hal aldığını da gözden kaçırmamakta yarar var.Arka Sokaklar,son günlerde eski günlerinden uzak olarak düşüşe geçti.Peki bu düşüşte etkili olan ne? Senaryonun kendini tekrarlaması mı,yoksa karşısında ki rakipler mi? Kendi kanaatimce söyleyebilirim ki rakipler daha ön planda görünüyor şu esnada.

Özellikle bir dizi var ki,başladığı günden bu yana adeta cuma reytinglerini sarstı ve bundan Arka Sokaklar'da nasibini aldı.Bahsettiğim dizi Karagül.Çok iyi bir senaryoyla,iyi oyuncularla sağlam bir şekilde karşımıza çıktı Karagül.Başladığı ilk günden beri de başarı grafiğini yükseltti ve yükseltmeye de devam edecek gibi görünüyor.

Arka Sokaklar bu hafta total zirvesini ilk kez kaybetti diyebiliriz.Ama gelecek hafta almaması için pek bir engel yok.Çünkü dizilerin geneline baktığımızda oransal olarak hep birbirlerine yakın oranlar alıyorlar.Bu da demek oluyor ki haftaya gerçekten kızışan rekabetler göreceğiz yeniden.

Bir diğer dizi Huzur Sokağı ki o da ne yazık ki düşüş yaşayan bir diğer dizi konumunda.Onun düşüşünde ki asıl etken özetsiz yayınlanmaya başlaması ve haliyle de erken bitirilmesi söylenebilir.Bu durum bu derece devam ederse korkarım dizinin sonu yakın olacak.Tatar Ramazan dizisinin gelişiyle beraber dizi zirveden hepten uzaklaşmaya başladı.

Dila Hanım,her hafta değişen oranlara sahip.Ama yine de baktığımız zaman aldığı oranların çok da kötü olduğunu söyleyemeyiz.Nitekim zorlu bir günde gayet iyi gidiyor.Üstelik dizinin birkaç hafta da yayınlanmaması bu oranların hala iyi olduğunu gösterir.

Haftaya göreceğimiz Karagül,Arka Sokaklar,Dila Hanım,Tatar Ramazan ve Huzur Sokağı rekabetinde heyecan durdurak bilmeyecek gibi görünüyor.Her an her dizi zirveyi kazanabilir.Sezonun en başarılı işi hiç kuşkusuz Karagül oldu bunu ekstra söylememiz de mümkün.

Arka Sokaklar , gelecek hafta iyi bir bölümle yeniden zirveyi kazanabilir.Örnek bir başrolün vurulması gibi.
Karagül,bu hafta yayınlanan bir bölüm gibi heyecanlı bir bölüm hazırlarsa ki öyle de olacak gibi görünüyor zirveye rahatlıkla göz kırpabilir.
Dila Hanım belki zirveden şimdilik uzak ama ona da zirve şansı tanıyorum ben.Her an her şey olabilir.

yZkjzVpTTaZeMEMSMLrbRPcT.jpg

Son düzenleme:
KARAGÜL cidden bu senenin sürpriz başarılı işi oldu ve FOX, Cuma'yı da kurtardı böylelikle

Arka Sokaklar ise en kötü ihtimalle 2.olur totalde.

Dila Hanım ise Star Tv'yi
cidden iyi sırtlıyor.

Huzur Sokağı ise sürekli düşen
reytingiyle kafaları karıştırıyor..

Son düzenleme:
tatar ramazan p2 de olmasına rağmen zirveyi alacak nerdeyse haftaya olmadı 2 haftaya tatar ramazan zirvede

Tatar Ramazan'da bu yılın sürpriz işi oldu, tebrik etmek gerek. pt2'de ekrana gelmesine rağmen neredeyse zirvede olacak

• as salı günü başladı diye hatırlıyorum:D
  • rıza baba zirveyi kolay kolay bırakmaz totalde
  • dila dan erken sıkıldı izleyici çok klişe bir senaryosu var
  • hs saat de etkili ama izleyici feyza dan çok şükranı seviyor bence şükran ön plnada değilse izlenmeyebilir
  • tatar ramazan kötü oldu o saate en azından bir grupta zirveyi almalıydı rakipleri azken bence yakında düşer çünkü çok aksiyon var izleyicii 100 dk den aksiyon dizisi sevmez bir süre sonra eski tadı kalmaz
  • karagül iyi başladı hde gibi dramda aşırıya kaçmazsa iyi gider uzun süre
  • dizi değil ama beyaz da ab de iddalı biri

Tatar Ramazan izliyorum, umarım yakın zamanda zirveyi ele geçirir.
Dizinin tek eksiği kadınlar, kadın oyuncuların hiçbiri iyi değil. :)

Tatar Ramazan'dan bu kadar reyting beklemiyordum ama iyi. PT1'de daha kötü gider. Sezn sonuna kadar PT2'de giderse zirve şansı olabilir. Ama Karagül bırakmaz gibime geliyor.

• as salı günü başladı diye hatırlıyorum:D
  • rıza baba zirveyi kolay kolay bırakmaz totalde
  • dila dan erken sıkıldı izleyici çok klişe bir senaryosu var
  • hs saat de etkili ama izleyici feyza dan çok şükranı seviyor bence şükran ön plnada değilse izlenmeyebilir
  • tatar ramazan kötü oldu o saate en azından bir grupta zirveyi almalıydı rakipleri azken bence yakında düşer çünkü çok aksiyon var izleyicii 100 dk den aksiyon dizisi sevmez bir süre sonra eski tadı kalmaz
  • karagül iyi başladı hde gibi dramda aşırıya kaçmazsa iyi gider uzun süre
  • dizi değil ama beyaz da ab de iddalı biri
Valla ben pazartesi diye hatırlıyorum bilmem belki de yayınlanmıştır Salı da.Arka Sokaklar ani bir atakla tekrardan alabilir zirveyi totalde bence.Tatar Ramazan kesinlikle zirve alamayacak bence ama kesin konuşmak için erken gibi.

Valla ben pazartesi diye hatırlıyorum bilmem belki de yayınlanmıştır Salı da.Arka Sokaklar ani bir atakla tekrardan alabilir zirveyi totalde bence.Tatar Ramazan kesinlikle zirve alamayacak bence ama kesin konuşmak için erken gibi.

tatarın zirveyi alma şansı var :) karagül-hs-dila bunların kitleleri birbirine yakın tatarla da as ın yakın ama as la 1 saat anca çarpışıyor tatar diğer üçlü birbirine denk olursa yani hepsi 5-6 arasına düşerse ytatar ufak bir artışla zirveyi alır
dediğin gibi as da zirveyi almak çok koaly biri vurulur nun etkisiyle 3 hafta yüksek gider dizisonra gene düşer

tatar ramazan ekrandaki en kaliteli işlerden biri çok daha fazlasını hakediyo