2021 Cry Macho - Film Yorumları

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Yılın En Favori Üyesi
Reaksiyon puanı
113,894
Puanı
1,060
MV5BOGQ5OTBkNzAtYWQxYy00YjIxLWJkNTAtNTM2NDMxYzdkZDVmXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyMjM2NDc2._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Cry Macho

Tür:
Dram, Gerilim, Western
Süre: 104 dakika

Yönetmen: Clint Eastwood
Senaryo: Nick Schenk, N. Richard Nash

Oyuncular:
Clint Eastwood
Dwight Yoakam
Daniel V. Graulau

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 5.7/10
Rotten Tomatoes: 57%
Metacritic: 58/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.​

Clint Eastwood var diye izledim ve çokta bir şey kaybetmedim. Sakin, akıcı ve sıcak bir film olmuş. Ustayı izlemek her zamanki gibi güzeldi ama umarım bu son filmi olur. Yürürken bile zorlandığını görmek beni biraz üzdü.

Filmin konusu baya basit ama Mike ve Rafo'nun ilişkisi kendini izlettiriyor. Arada aksiyon sahnesi koymak istemişler ama Clint Eastwood ile de bir yere kadar gidebilmişler. Horoz yer yer ön plana çıktı. En İyi Yardımcı Oyuncu adaylığı alırsa şaşırmam.

6/10

• Beğendim
Reactions: Araf and bazinga
Bir yol hikayesinin anlatıldığı film eski kovboy Miko'nun bir çocuğu Meksika'dan alıp babasına ulaştırmaya çalışırken yolda başlarına gelenleri konu alıyor.

Dümdüz bir filmdi, Miko'nun kaybettiği ailesine değinirler diye bekledim ama çok detaya girmemeyi tercih etmişler. Olaylar çok çabuk gelişti, çocuğu hemen buldu, epey uğraştırır hemen gitmeyi kabul etmez sanıyordum. Yolda başlarına ufak tefek şeyler geldi ama aksiyon dozu yine de yeterli değildi. Çerezlik bir film olmuş süresi de gayet idealdi, sıkmadan aktı.

7/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Cry Macho, ömrünü western filmlerine adamış olan Clint Eastwood'un 91 yaşında çektiği ve aynı zamanda başrolünü oynadığı film. Bu filmin de türü western ama tabii o bildiğimiz silahların patladığı western tarzında değil. Bir zamanların rodeocusu olan Mike, ona yardım eden ve zamanında iş vermiş olan Howard'tan bir teklif alır. O teklif ise, Meksika'da annesinde kalan oğlunu getirmektir. Mike istemeye istemeye bu yolculuğa çıkar, yolu kasabaya da düşer ve Rafo'yu getirme yolunda Meksika'da zorluklarla karşılaşacaktır. Filmin kahramanlarından birisi de Rafo'nun horozu olan Macho.

Mike karakteri bence 91 yaşındaki oyuncuya gitmemiş. Sanki oynayan oyuncu 60'lı yaşlarında gibi ama Clint Eastwood rolü için çok yaşlı. Film boyunca yaşı gereği ağır ağır gidişine tanık oluyoruz, hatta işin içine aşk da giriyor. Konusu basit, senaryosu klişe, oyunculukların da bazen sırıttığı bir filmdi. Süresi kısa ve her ne kadar baş karakter ağır ağır ilerlese de, bir taraftan akıcılığı olan da bir filmdi. Yine de akıcılık filmi kurtarmaya yetmiyor.

4/10

• Üzücü
Reactions: bazinga
Tam yorum: Cry Macho

Clint Eastwood'a çok büyük saygı duyuyorum. Bu yaşında hala yılmadan çalışmaya devam etmesi tüm insanlık için başlı başına bir ders.

Filmin fazla basit ve sıradan olduğu gerçek ama ustanın yaşanmışlıklarını kolayca hissetmemiz sayesinde filmin gücü yüksek. Büyük ölçüde keyif alarak izlediğim bir filmdi...

6/10

• Beğendim
Reactions: Araf