Covid-19 Aşısında Önemli Gelişme: BioNTech ve Pfizer'dan %90 Başarılı Covid-19 Aşısı

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
8eoFuj5zfkasip-ejz5mcw.jpg




Dünya genelinde 1.5 milyon nsanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19'a karşı Almanya merkezli BioNTech ile birlikte bir aşı geliştiren Pfizer, yapılan sonuçlarda aşının yüzde 90'dan fazla bir oranda etkili olduğunu duyurdu. Aşıyı geliştiren BioNTech'in Türk CEO'su, "Bu bir zaferdir. Aşı en az 1 yıl insanları hastalıktan koruyacaktır" dedi.

Pfizer firması tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, Almanya menşeli BionTech SE firmasıyla ortaklaşa geliştirilmiş olan deneysel Covid-19 aşısının, klinik denemelerin son aşamasında başarılı olduğu açıklandı. Yaklaşık 45 bin gönüllüyle yapılan deneyler neticesinde aşının yüzde 90’dan daha fazla etkili olduğu görüldü. Aşının denendiği ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğu belirtildi.

BioNTech ve Pfizer firmalarının aşıya dair olumlu haberler vermesinin ardından Avrupa Birliği (AB) adına hareket eden Avrupa Komisyonu'nun 200 milyon aşı siparişi sözleşmesi için imza aşamasında olunduğu açıklandı. Almanya ise aşının güvenli olup olmadığını tam tespit edebilmek için 2021'in ilk çeyreğini beklerken ABD Temmuz ayında 1,95 milyar dolarlık anlaşmayı imzaladı.

pfizer-koronavirus-asisinda-yuzde-90-dan-fazla-basari-saglandi-802907-5.jpg



Aşının Fiyatı Doz Başına 19,5 Dolar Olacak


ABD ile yapılan anlaşmaya göre doz başı ücretlerin 19.50 Dolar (10 Kasım 2020 itibariyle 160 TL) olacağını belirten BioNTech'in Strateji Başkanı Ryan Richardson, bunun tipik piyasa fiyatlarının oldukça altında olduğunu vurguladı.


BioNTech'in Türk kurucuları: Uğur Şahin ve Özlem Türeci​


Alman şirketi BioNtech'in kurucularının Türkiye'den Almanya'ya göç etmiş ailenin çocukları olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci olduğu biliniyor. Bu ikilinin son derece önemli başarısını taktir eden Avrupa Reform Merkezi baş ekonomisti Christian Odandahl ise tweetinde "Almanya uzun süre göç konusunda ne kadar açık olması gerektiği konusuyla uğraştı ve savaş sonrasındaki "misafir işçiler" programı hep sorgulandı. Uğur Şahin'in babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışmaya gelen bu misafir işçilerden biriydi, şimdi oğlu dünyayı saran salgına son veren kişi olabilir" dedi.




kaynak:

 
  • Harika
  • Beğendim
Reactions: Dosi and Aserat

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Harika bir haber, aşı konusunda en güvendiğim ülke Almanya'ydı. Türk çiftimize de güvenimiz sonsuzdu, en baştan beri takip ediyordum. Dünyadan yorumlar da çok iyi, birçok bilim adamı ''muhteşem'' yorumlarında bulunuyor.

Bu arada aşının Türkiye'ye gelmesi için de Ocak-Şubat-Mart ayları işaret edildi ve ülkemiz için yeteri kadar teslim edileceği açıklandı. Tabi aşının başında Türk çiftin olması önemli etken bize gelmesinde. Hayırlısıyla bekliyoruz artık...