FK12 Corn Island / Mısır Adası (2014) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,281
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
1627496462042.png

Corn Island

Tür:
Dram, Savaş
Süre: 100 dakika

Yönetmen: George Ovashvili
Senaryo: Roelof Jan Minneboo, George Ovashvili, Nugzar Shataidze

Oyuncular:
Ilyas Salman
Mariam Buturishvili
Irakli Samushia

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.6/10
Rotten Tomatoes: 80%

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

• Beğendim
Reactions: Angelica
Gürcistan ile Abhazya arasındaki doğal sınırını oluşturan bir parçada barınak yapmaya başlayan dede ve torunun hikayesini anlatan filmde replik son derece az ve bu özelliğiyle biraz da "The Red Turtle" isimli animasyon filmine benzetiyorum. Bu filmde çok azdı, o animasyon filminde hiç yoktu. Karakterlerin herhangi bir ismi yoktu, karakterleri ancak "dede, torun, asker" gibi sıfatlarla ifade edebiliriz. Tek mekanda geçiyor, orası da ada ve adanın verdiği güzellikle çok güzel görüntüler çıkyıor ortaya.

İlyas Salman, Mariam Buturishvili ile birlikte başrolde yer alıyor Gürcistan'da geçen filmde. Aynı zamanda bir başka Türk oyuncu (çok fazla görünmese de) Tamer Levent de oynuyor. Filmin durağan bir yapısı var ama görüntüleri kaptırınca su gibi akıp geçiyor film. Bu arada film için Abhazya ve Abazhazçanın geçiyor olması, ülkenin tanınırlığı açısından da son derece önemliydi. Adadaki değişimler iyi bir şekilde aktarıldı, o yönden de başarılı buldum filmi.

İlyas Salman filmde yeşilçam filmlerindeki amele sahnelerinden daha fazla amele gibi çalışmış olabilir bu filmde. Bunu düşününce de film ayrı bir ilginç geliyor.

7/10

26.03.2021

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Değişik bir filmdi. Yaz dönemindeki bir etkinliğe denk gelmesi şanssızlık olmuş. Maalesef sıcaktan kavrulduğumuz şu günler için çok aşırı durağan bir filmdi. Film boyunca neredeyse hiç diyalog yoktu...

Tabii durağanlık tek başına bir filmi kötü yapmıyor. Filmin başarılı olduğu noktalar da vardı. Yaratılan doğal ortam çok iyiydi ve konusu da aslında çok özgündü. İlyas Salman ve küçük kız da çok iyi oynamışlar. Fakat konunun içi bence pek iyi doldurulamamış. Askerlerle ilgili konu doğru düzgün bir noktaya varamamış. Kızın çıplaklığının da nasıl bir amaca hizmet ettiğini çözemedim.

Beklentimin altında kalan bir film olsa da izlediğime pişman oldum diyemem. En azından farklı bir şey izlemiş oldum.

5/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and Araf
Değişik bir filmdi. Yaz dönemindeki bir etkinliğe denk gelmesi şanssızlık olmuş. Maalesef sıcaktan kavrulduğumuz şu günler için çok aşırı durağan bir filmdi. Film boyunca neredeyse hiç diyalog yoktu...

Tabii durağanlık tek başına bir filmi kötü yapmıyor. Filmin başarılı olduğu noktalar da vardı. Yaratılan doğal ortam çok iyiydi ve konusu da aslında çok özgündü. İlyas Salman ve küçük kız da çok iyi oynamışlar. Fakat konunun içi bence pek iyi doldurulamamış. Askerlerle ilgili konu doğru düzgün bir noktaya varamamış. Kızın çıplaklığının da nasıl bir amaca hizmet ettiğini çözemedim.

Beklentimin altında kalan bir film olsa da izlediğime pişman oldum diyemem. En azından farklı bir şey izlemiş oldum.

5/10
Bu filmi izlerken sıcaktan bunalmış, filmin durağanlığından sıkılmış; iyi veya kötü film arasında kalıp en sonunda da kötü bir notla noktalamışsın gibi. Hani sevecekmişsin de, son anda vazgeçmişsin gibi bir yorum. :A

• Beğendim
Reactions: bazinga
Bu filmi izlerken sıcaktan bunalmış, filmin durağanlığından sıkılmış; iyi veya kötü film arasında kalıp en sonunda da kötü bir notla noktalamışsın gibi. Hani sevecekmişsin de, son anda vazgeçmişsin gibi bir yorum. :A
Daha iyi bir sonla iyiye dönüşebilirdi ama olmadı. :D Bu sonu da ilgi çekiciydi ama filmin genelinde izlediğimiz pek çok şeyin havada kalmasına yola açtığı için çok sevemedim. :D

• Güldürdün
Reactions: Araf
Daha iyi bir sonla iyiye dönüşebilirdi ama olmadı. :D Bu sonu da ilgi çekiciydi ama filmin genelinde izlediğimiz pek çok şeyin havada kalmasına yola açtığı için çok sevemedim. :D
Bence sonu iyiydi, yıkılıp gidecekti zaten. Sanırım dedenin yerine koydun kendini, o kadar emek boşuna gitti olarak düşündün. :A

• Güldürdün
Filmde hafif bir Nuri Bilge Ceylan filmleri havası vardı. Onun filmlerinin kasvetli görünümüne sahipti. Onun filmlerindeki gibi müziksiz ve sadece doğanın sesi olduğu sahneler vardı. Başkasının yaptığını bilmesem filmi o çekti derdim.

Sonu beni çok tatmin etmedi. Daha vurucu ve akılda kalıcı bir final görmeyi isterdim. Zaten konu çok kısıtlıydı. Filmin değişik bir havası vardı.

6/10

• Beğendim
Az önce tamamladım filmi ilginç değişik bir filmdi Gürcistan ile Abhazya arasındaki doğal sınırını oluşturan küçük bir adada barınak yapmaya çalışan bir dede torunun hikayesi replik yok denecek kadar azdı isimleri yok dede torun asker diye sesleniliyordu tek mekanda geçmesi neysede repliksiz olması biraz sıksa da yinede izlenebilir

6/10

• Beğendim
Baştan belirtmek isterim ki aşırı kısa tutacağım yorumumu, aksi takdirde @bazinga beni etkinlikten atabilir çünkü. :A

Öncelikle bu filmi doğru zamanda izlediğimi düşünmüyorum, bazı filmler gerçekten kışın izlenmeli, bu film de onlardan biri. Gerçekten aşırı derecede durağan bir filmdi, neredeyse replik olmaması, müzik dahi kullanılmaması ve hepsinin üzerine sıcak havalar da eklenince filmi tamamlamak benim için bir hayli zor oldu açıkçası.

Doğal ortam ve görüntüler çok başarılıydı. İlyas Salman ve küçük kızın uyumunu beğendim. İlyas Salman gibi ustaları daha çok görmek isterim beyaz perdede...

Son olarak filmin sonu beni de tatmin etmedi. Bunun sıcaklarla herhangi bir alakası yok...

• Güldürdün