Başyapıt - 2 City Lights / Şehir Işıkları (1931) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,288
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
0021749.jpg

Şehir Işıkları - City Lights (1931)

Türü:
Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: Charles Chaplin
Senaryo: Charles Chaplin

Oyuncular:
Charles Chaplin
Virginia Cherrill
Florence Lee
Harry Myers
Al Ernest Garcia
Hank Mann

IMDb Sayfası

Filmin Fragmanı

Sessiz sinema döneminin en büyük başyapıtlarından birisi...

Chaplin'in izlediğim ilk filmiydi ve ilki kadar olmasa da yine keyif aldım, yer yer hüzünlendim.

Komedi açısından gerçekten büyük bir başyapıt. Boks sahnesi olsun, düdük sahnesi olsun gerçekten pek çok sahnesi pek komik. Çoğu sahnesi de zaten pek çok kez taklit edilmiş, pek çok komediye esin kaynağı olmuş sahneler.

Tüm zamanların en komik filmlerinden biri olmasının yanı sıra içerisinde hüzünlü bir öykü de barındırıyor aslında.

Bana sessiz filmleri sevdiren filmlerdendir ve bana göre tam puanı hak ediyor:

10/10

Sessiz sinemayla tanışmam The Artist'le olmuştu. O filmi çok beğenmiştim ama ne varsa eskilerde varmış. Chaplin sinemasına başlama fırsatı arıyordum bu da iyi bir fırsat oldu benim için.

Müthiş keyifli bir film. İzlerken bir çok yerde sağlam kahkaha attırdı. Gerçekten de sinema tarihinin en komik filmlerinden biri olabilir. Komedisinin yanında son sahneler hüzünlendirdi. İki önemli duyguyu iyi yedirmişler. Yer yer hüzünlendiren ve bir çok yerde güldüren harika bir başyapıt.

Bu filmden sonra da sessiz sinemaya daha çok değer ve önem vermem gerektiğini anladım. Bu dönemde çıkmış buna benzer sağlam filmler olduğundan haberim var. Bu da onlara öncü olmuş oldu. Artık zaman buldukça izleyeceğim. :)

9.5/10

Çok önceden izlediğim gelmiş geçmiş en çok sevdiğim komedi filmlerinden tam bir başyapıt.

Kemal Sunal'ın oynadığı En Büyük Şaban City Lights'tan, Garip filmi de yine Chaplin'in The Kid'den birebir kopyasıdır. Charles Chaplin'i tanımadan önce En Büyük Şaban ve Garip filmlerini izlemiştim. Daha sonra orjinallerini izlediğimde çok şaşırdığımı hatırlıyorum. :)

Bana göre Charles Chaplin'in en iyi filmidir. Imdb puanı da en yüksek filmi zaten. 1991 yılında da ABD Ulusal film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Tüm bunlara rağmen Charles Chaplin gibi sinema dehalarından birinin Oscar alamaması Akademi adına büyük ayıptır. Her ne kadar Onur Ödülü ile ödüllendirilse de.

Boks sahnesi ve finali dehşet-ül vahşet izlemeyen kalmasın. Chaplin'in kendisi de filmleri de derya gibi... İçinde sonsuz şeyle karşılabilirsiniz...

10/10

Sıcacık bir filmdi. Sessiz sinema ile çok aram yoktur ama filmi bayağı beğendim.

Pek sesli güldüğüm söylenemez ama birçok kez gülümsedim. Benim de herkes gibi favorim boks sahnesi. :A

Chaplin'in izlediğim ilk filmi o yüzden diğer filmleriyle karşılaştırma yapamayacağım.

Sonu da oldukça hüzünlüydü. Filmin mesajı oldukça iyiydi ve iyi bir şekilde verilmişti.

Sessiz filmlere göz atmam gerektiğini düşünüyorum bu filmden sonra.

8.5/10