2022 Cici - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,617
Puanı
1,061
MV5BODgwMjhlNGQtNGU3Yy00ODI3LTkwMzctZjgzZDYzN2NjYzMwXkEyXkFqcGdeQXVyMTI1NDEyNTM5._V1_FMjpg_UX1...jpg

Cici

Tür: Dram
Süre: 151 dakika

Yönetmen & Senaryo: Berkun Oya

Oyuncular:
Ayça Bingöl
Fatih Artman
Funda Eryiğit
İncinur Daşdemir
Nur Sürer
Okan Yalabık
Olgun Şimşek
Şevval Balkan
Yılmaz Erdoğan

IMDb Linki

Cici, 1980'li yıllarda İç Anadolu'da yaşayan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Aile, yaşadıkları acı kaybın ardından, yıllarca yaşadıkları yerden ayrılıp, şehre göç etmeye karar verir. Aradan geçen 30 yılın ardından, geçmişin izlerini taşıyan çiftlik evine geri döndüklerinde aile, yıllarca üstü kapalı duran gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.​

Şimdi izlemeye başlayacağım. Umudum yüksek,

filmi henüz bitirdim ve ''Berkun Oya'' farkı kendini yeniden göstermiş oldu. Film gerçek hayat kesitleriyle, tablo gibi sahnelerle doluydu. Yine izlerken Shakespeare oyunu okurmuş hissine kapıldım ve çarpıcı bir yapımdı. İzleyin izlettirin

Tam yorum: Cici (2022)

Bu filme yorum yapmayı nasıl atlamışım... Berkun Oya, Bir Başkadır'dan sonra yine yapacağını yapıp çok iyi bir iş çıkarmış.

Evet, biraz tempo problemleri olan bir film. Fakat Türk toplumundaki geçmişten gelen büyük sorunlardan birini küçük ve önemsiz gözüken bir örnek üzerinden çok ilgi çekici şekilde anlatmış. Biraz İspanyol sineması tarzına yakın bir iş olmuş. Epey beğendim. Netflix Türkiye'deki en iyi işlerden. Galiba Netflix Türkiye'deki en iyi yerli film de olabilir hafızam yanıltmıyorsa.

8.5/10

Uzun olmasına rağmen keyifle izlediğim bi film oldu. Karakterler, aile içindeki çatışmalar o kadar güzel geçti ki bana Bir Başkadır gibi kısa bir dizi olsaydı da karakterleri daha uzun süre izleseydik diye düşündüm. Sadece finaldeki ters köşenin izlerken tahmin edilebilir olmasından dolayı bende pek işlememesi nedeniyle finalinden pek memnun kaldığımı söyleyemiyorum yine de NETFLİX te izlediğim en iyi yerli film olabilir.

8.5/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Filmi ilk çıktığı dönemde izledim.Sanırım başka biryerde yorumladım.

Filmi ben beğendim;
ağır ve sarsıcı buldum.
sorgulatan bir filmdi.
Berkun oya ve oyuncu kadrosunu tebrik etme lazım.

ters köşeli işleri severim,ağızda ekşimsi bir tat bırakır.

10 üzerinden 7,5

• Beğendim
Süresi itibariyle izlemeye çekindiğim bir film oldu fakat başlayınca hiç bitmesin istedim adeta su gibi akıp gitti.
Bayılıyorum böyle geçmişe dönük hikayelere. Günümüzde geçen sahnelerde gösterilen o geçmişten görüntüleri beni o kadar duygulandırdı ki anlatamam. Saliha ve Cemil'in o hüzünlü geçmişleri ve yıllar sonra olan yüzleşmeleri de gözlerimi dolduran bir diğer şey oldu. Ne kadar naif işlenmiş...

Filmin tüm kadrosu son derece başarılı bir cast seçimi olmuş ve tüm oyuncular harika bir iş çıkartmış. Nur Sürer ve Funda Eryiğit'in bu kadar benzediğini bilmiyordum gerçekten şaşırtıcı ve hiç sırıtmayan bir benzerlikleri var. Filmde bütünlük olmamasına rağmen hiçbir şekilde sorun teşkil etmedi bu çok önemli bir nokta. Son sahnedeki ters köşeyi herkes gibi bende beklemiyordum sürpriz oldu. Hiç müzik olmayışı, o pastorallik de son derece huzur vericiydi.

Araya pandemi koşulları serpiştirilmeseymiş çok daha iyi olurmuş ama bu kadar kusur kadı kızında da olur. Berkun Oya kalemine sağlık. :Z

8/10

• Beğendim
filmi henüz bitirdim ve ''Berkun Oya'' farkı kendini yeniden göstermiş oldu. Film gerçek hayat kesitleriyle, tablo gibi sahnelerle doluydu. Yine izlerken Shakespeare oyunu okurmuş hissine kapıldım ve çarpıcı bir yapımdı. İzleyin izlettirin
Bunun dışında Oscar Takımı etkinliğinde bulunan filmlerden 6 tane daha izlerim diyorsan puan alalım. :A

• Beğendim
Reactions: Gizmen