ChatGPT Haftalık 800 Milyon Kullanıcıya Ulaştı: Yapay Zeka Artık Her Yerde!

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,730
Puanı
860
1759922877684.png

OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT’nin haftalık 800 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Bu rakam, sadece bireysel kullanıcıların değil; geliştiriciler, şirketler ve hatta devlet kurumlarının da yapay zekayı aktif şekilde kullanmaya başladığını gösteriyor.

ChatGPT’nin büyüme hızı gerçekten inanılmaz. Mart ayında 500 milyon haftalık kullanıcıya sahip olan platform, birkaç ay içinde bu sayıyı neredeyse iki katına çıkardı. Altman’a göre, şu anda 4 milyon geliştirici OpenAI araçlarıyla projeler üretiyor ve API üzerinden dakikada 6 milyardan fazla token işleniyor.

2022’nin sonunda hayatımıza giren ChatGPT, kısa sürede dünyanın en hızlı büyüyen çevrim içi hizmetlerinden biri oldu. Bugün OpenAI, 500 milyar dolarlık değerle dünyanın en değerli özel şirketi konumunda. Ayrıca geçtiğimiz hafta tanıtılan Sora video aracı ve agentic commerce platformu gibi yenilikler, firmanın hız kesmeden ilerlediğini gösteriyor.

Görünüşe göre yapay zeka artık bir “gelecek teknolojisi” değil, hayatın her alanına dokunan bir “bugün teknolojisi”.

Ücretsiz olan chatgpt'yi ara ara kullaniyorum, faydali oluyor diyebilirim fikir edinme acisindan.
Bende noktalama işareti konusunda kullanıyorum İrlanda dizilerinde olan kötü karakterleri kendi yazdığım diziye uyarlıyorum ama onu bile düzeltiyor özellikle lise kısmını yoğurt konusunda bu tehlikeli bir yoğurt yurt dışından gelen bir yoğurt zaten istediğimden yazmıyorum televizyon dizileri çok sıkıntı kötü karakter konusunda @Yakamoz-Asi
------

@RüzgarGülü

Gemini çok güzel Photoshop yapıyor ve çok hızlı. Chatgpt birçok şeyde sınırlı iken gemini resim oluşturmak için uygunsuz şeyleri de yapıyor manipüle etmek gibi :D

• Güldürdün
Reactions: bazinga
Gemini çok güzel Photoshop yapıyor ve çok hızlı. Chatgpt birçok şeyde sınırlı iken gemini resim oluşturmak için uygunsuz şeyleri de yapıyor manipüle etmek gibi :D
O yoğurttan yiyen sevgilisi varsa aldatıyor sevgilisini öyle bir tehlikeli yoğurt bu zaten bu benim dizimdeki baş kötü karakter Türkiye’ye soktu senaryomda chatgbt ye bunlar ağır geldi özellikle lise olunca sanki liselerde aldatma olmuyor sanki benim dönemimde çok kız aldatıldı hep ben teselli ediyordum en son bir derste bana patladı o olay 2 puanla teşekkürü kaçırdım o da grup ödevinden kaynaklı bütün aldatılan kızlar benim gruptaydı @RüzgarGülü

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
O yoğurttan yiyen sevgilisi varsa aldatıyor sevgilisini öyle bir tehlikeli yoğurt bu zaten bu benim dizimdeki baş kötü karakter Türkiye’ye soktu senaryomda chatgbt ye bunlar ağır geldi özellikle lise olunca sanki liselerde aldatma olmuyor sanki benim dönemimde çok kız aldatıldı hep ben teselli ediyordum en son bir derste bana patladı o olay 2 puanla teşekkürü kaçırdım o da grup ödevinden kaynaklı bütün aldatılan kızlar benim gruptaydı @RüzgarGülü
Nasıl bir senaryo yazdıysan yapay zeka kaldiramamis demek ki :D

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Hayatın hemen her alanında kullanıyorum, büyük nimet.
Sen hangi alandasın adminim. Yapay zeka uzmanlığına mı geçiş yaptın yoksa? Aklıma Matrix 3 en baştaki Neo geliyor sen ve Neo :D

Geçmişte çok başarılı işler yapan Neo yaşadıklarının bir oyun olduğunu düşünür... Diye gidiyor izlemissindir belki :)

Sen hangi alandasın adminim. Yapay zeka uzmanlığına mı geçiş yaptın yoksa? Aklıma Matrix 3 en baştaki Neo geliyor sen ve Neo :D

Geçmişte çok başarılı işler yapan Neo yaşadıklarının bir oyun olduğunu düşünür... Diye gidiyor izlemissindir belki :)
Yok maalesef daha sıkıcı taraflarındayım ben ama yapay zeka kullanıyoruz tabii işte de. :A

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
  • Beğendim
Reactions: HollyDemon ☾☆
Kullanmadım copilot o yüzden birşey diyemedim. Bir ara wp copilot kullandım çok başarılı degildi. Ondan öyle.
Sanki Liselerde aşk olmuyor aldatmalar olmuyor yoğurt konusunda gereksiz bir sansür chatgbt’nin yaptığı
------

@RüzgarGülü kardeşim Hmm beni es geçmişsin 😱😱:T:(b):(🙁:pala:
Birde reklam filmi yönetmenliği dersinde öğretmenin dediği gibi yapsaymışım fazla müstehcan sahne olacaktı çikolata bu bunu yazmadığım için 45 aldım o zaman sebebi ucu açık kaldı dedi

Sanki Türkiye’deki reklamlar ucu açık bitmiyor sanki @HollyDemon ☾☆
------

@Bully Mezun olduğumda ortalamam 5 üstünden 2.50 idi bir ders beni yaktı Chatgbtden storyboardunu yaptırdım baya müstehcan sahne o çikolata reklamını yazsaymışım

Son düzenleme: