Yeme-İçme Cezerye

Dosi

Konu Sahibi
Co-Admin
Reaksiyon puanı
126,683
Puanı
1,060
IMG_20201223_013514.jpg

Cezerye, özellikle Mersin bölgesinde yaygın tatlı türü. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adını, Arapça'da havuç anlamına gelen kelimeden alır.
Cezerye içerdiği vitaminler ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Uzun süreli enerji verir ve metabolizmayı hızlandırır. Göz sağlığına ve cilt sağlığına iyi geldiği söylenir.

5ca1c4d245d2a0296417ba12.jpg

Son düzenleme:
Uzun zamandır yemiyorum ama baya seviyorum. Küçükken aile büyüklerimiz Konya tarafından alıp getirirdi. İlk zamanların tadını hâlâ hatırlıyorum. Her Cezeriye aynı tadı vermiyor ama genelde hepsi lezzetlidir. Eskiden kibrit kutusu büyüklüğünde paketlerde olurdu ama şimdi her şekilde yer almakta.
------

Tıpkı pestil ve sucuklu ceviz gibi içeriği dolu besin öğeleri sayesinde enerji ve zindelik veren tatlı türlerindendir. Bu alanda pestil, şahsi olarak favorilerimdendir.

images
Ben bunu pek sevmiyorum :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Uzun zamandır yemiyorum ama baya seviyorum. Küçükken aile büyüklerimiz Konya tarafından alıp getirirdi. İlk zamanların tadını hâlâ hatırlıyorum. Her Cezeriye aynı tadı vermiyor ama genelde hepsi lezzetlidir. Eskiden kibrit kutusu büyüklüğünde paketlerde olurdu ama şimdi her şekilde yer almakta.
------

Ben bunu pek sevmiyorum :A
Ev yapımı çok zor zaten ve hazırları da ancak kaliteli ve çok şekerli olmayınca güzel oluyor, çaydan önce filan bir iki dilim yemek keyifli geliyordu. :A

• Güldürdün
  • Harika
Reactions: EmreCan and Dosi
Doğu tarafından gelen arkadaşlar getiriyor bazen ama sevmiyorum onu :A
Çok farklı çeşitleri, türleri var aslında günün birinde bir bakmışsın bayılmışsın belli olmaz hayat bu. :A Neyse konu pestil değildii, Cezeriyeye ayıp olmasın :A o Türkiye’de pek yaygın değil tabi. Ama özellikle kış günler iyi gelir.

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Kızkardeşim ingilizce öğretmenliğinin ilk 2 senesini mersinde okurken getirmişti çok güzel tadı vardı ya bayadır yemedim :D

Olmasa da olur benim için. Lokum ve türevleri bana fazla şekerli geliyor.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Bilindik lokumdan sonra en sevdiğim lokum tarzıdır. Ṣekeriniz düṣerse bir tane yiyin kendinize gelirsiniz.

• İlginç
Reactions: Dosi
Bilindik lokumdan sonra en sevdiğim lokum tarzıdır. Ṣekeriniz düṣerse bir tane yiyin kendinize gelirsiniz.
Ben konusunu mu açmışım 😱
Canım çektiği için lokum konusunu uplatmıştım. Bilsem bunu yapardım :A
------

Ne güzel detaylı anlatmışım :A

Bunun büyük fındık parçaları olanını çok severim :A

• Güldürdün
Reactions: Yakamoz-Asi

Bu alana bir cevap yazın...