Ceza Sistemi Yenilendi (Güncel: 19 Şubat)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,351
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Geçtiğimiz günlerde geçtiğimiz yeni sistemle birlikte yönetim kararıyla ceza sisteminde de ciddi yeniliklere gidildi.

Genel anlamda uygulanan puanlı uyarılar yeni sistemde de devam edecek. Kısaca hatırlamak gerekirse:

- Uygunsuz Mesaj (1 Puan): Forumun genel düzenine yakışmayan, konu dışı, gereksiz, kalitesiz mesajlar bu grupta değerlendirilebilirler.

- Hakaret (2 Puan): Kişisel hakarete giren "sen ne anlarsın", "yaşın kaç", "velet", "ilkokul çocuğusundur", "git yaşıtlarınla oyna" ve şu an aklıma gelmeyecek onlarca çeşit hakaret bu kapsamda uyarı alırlar. Ayrıca saygısız bir hitap şekli olan "lan" kullanımı da bu kapsamda cezalandırılır.

- Ağır Hakaret (5 Puan): En ağır uyarı çeşidi budur. "gerizekalı mısın", "aptal mısın", "mal mısın", "saçmalıksın" gibi onlarca ağır hakaret bu kapsamda uyarı sebebidir. Bu uyarıyı alırsanız diğer uyarıları da alıp banlanma ihtimaliniz ciddi olarak artar. Bu nedenle kesinlikle almamanız gereken bir cezadır bu.

- Atatürk ve Atatürk İlekerine Saygısızlık (5 Puan): Atatürk ve Atatürk ilkelerine karşı yazılan her mesaj bu kapsamda değerlendirme altına alınır.

- İnançlara Saygısızlık (5 Puan): Bir kişinin inancıyla ilgili dalga geçecek şekilde yapılan yorumlar bu kapsamda cezalandırılır.

- Forumun Huzurunu Kaçırmaya Yönelik Hareket (3 Puan): Kural dışı yollarla yöneticilerin kararlarını sorgulayan mesajlar başta olmak üzere forumun huzurunu kaçırmaya yönelik şeyler bu ceza başlığı altında değerlendirilir.

Ayrıca küfür vb çok ağır hakaretler direkt ban ile cezalandırılır. (Ceza süresini yönetim belirler.)

Mesaj sayısını arttırmak amacıyla abartılı şekilde post kasarak, eski konuları sürekli uplatanlar direkt ban ile cezalandırılabilirler. (Genellikle bu ceza ilk sefer için 1 hafta, sonrası için 1 aydır.)

Bunun dışında forumda kopya konu açmak da yasaktır ve bu yasağa uymayan kişiler cezalandırılır. Bu konuyla ilgili yeni düzenlemeler önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.

Buraya kadar olan cezalar daha önceden yürürlülükte olan cezalardı. Bundan sonrasında ise yeni düzenlemeler anlatılacak.

Bilindiği üzere eski sistemde kışkırtıcı mesajın karşılığı 1 puandı ve bu ceza yeterince caydırıcı olmuyordu. Bunun üzerine kışkırtıcı mesajda yeni düzenlemeye gidildi ve cezalar ikiye ayrıldı.

Bariz Kışkırtıcı Mesaj (3 Puan): Bu ceza sürekli tekrarlanan, belli bir grubu doğrudan hedef alan ve kışkırtmak için yaptığı çok bariz olan durumlarda verilecektir. Fakat bu cezanın uygulanması için karşıdaki kişinin bu mesaja kesinlikle cevap vermeyip şikayet edip beklemesi gerekmektedir. Aksi takdirde iki taraf da karşılıklı olarak ceza alacaktır.

Kışkırtıcı Mesaj (1 Puan): Kışkırtıcı olduğu çok bariz olmayan veya karşılıklı kışkırtıcı mesaj içeren tartışmalar bu kapsamda değerlendirilecektir.

Ayrıca sürekli birbirini kışkırtmak suretiyle tartışan ve birini şikayet eden kişiler 1 ay ile 1 yıl arasında değişen süreçler için karşılıklı olarak engellenecek ve üyeler birbirlerinin mesajlarını okuyamayıp birbirleriyle iletişim kuramayacaktır. Bu sistem ile ilgili bilgi veren ayrıca bir başlık açılacaktır.

Uyarı puanlarının 10 puana ulaşması halinde ilgili kişi 15 günlük ban cezası alacaktır. Ayrıca uyarı puanlarının geçerliliği 15 gündür. 15 gün sonra ilgili uyarı puanı silinir.

Özetle bu sistemle birlikte hem suç oranını çok ciddi oranda azaltmayı hem de kışkırtıcı mesajları sıfıra yakın bir noktaya indirmeyi hedefliyoruz.

Uyarılara İtiraz

Üyeler, aldıkları cezalar karşısında yöneticilere itiraz edebilme hakkına sahiptir. Bunun için yapmanız gereken "Uyarılar" bölümünde açılan ceza duyuru konusunu şikayet etmek ve cezanın yeniden düzenlenmesini istemektir.

19 Şubat Tarihli Ekleme:

Bundan böyle ban cezası alan kişiler eğer varsa favori üyelik haklarını kaybedecekler, en az 3 ay süreyle "çaylak üye" olarak devam edeceklerdir.

Son düzenleme:
Çok güzel ve yerinde düzenlemeler olmuş. :) Kışkırtıcı mesajlara caydırıcı düzenleme şarttı.

Eski cezalara yenisi eklenmesi, ceza alanların oranını ciddi oranda düşürecektir bence de.:)
Kararları doğru buluyorum.:)

Sistem çok iyi oldu bu sistemle ceza oranının iyice azalacağını düşünüyorum forum adına hayırlı olsun. :)

oha for inanılmaz katı kurallar özellikle 15 gün inanılmaz ağır olmuş kesinlikle katılmıyorum 15 gün nedir 3 gün azsa 5 yapın 15 aşırı derece fazla
onun dışında şu kışkırtıcı mesajın 3 puan olması inanılır gibi değil
benden söylemesi su sistemle forumda kimse kalmaz benimde fazla burda kalmam bu sistemle çok zor şimdiden elveda zaten 1 kez banlanırsam((15 gün olduğu halde) bir daha foruma asla girmem açık ve net daha öncede 1 ay banlanma riskim olmuştu 1 ay banlansaydım da kesinlikle girmezdim 15 günde de böyle olur
genel olarak aşırı katı buluyorum ve bu kurallara karşıyım yani biraz daha yumuşatılması lazım özellikle kışkırtıcı mesajın 3 puan olması ve ban süresinin 15 gün olması inanılır gibi değil admin cezaları azaltim derken milleti soğutacaksın ban yiyen forumdan uzaklaşır söylim zaten 10 puan çok az 2 kışkırtıcı mesajda iş biter olmamış yeniden gözden geçirilmesi şart özellkile belirttiğim 2 husus

Ooo süper. 15 gün ban. İşte şimdi süper oldu. Kışkırtıcı mesajlarla ilgili düzenleme de müthiş.

Ayrıca sürekli birbirini kışkırtmak suretiyle tartışan ve birini şikayet eden kişiler 1 ay ile 1 yıl arasında değişen süreçler için karşılıklı olarak engellenecek ve üyeler birbirlerinin mesajlarını okuyamayıp birbirleriyle iletişim kuramayacaktır. Bu sistem ile ilgili bilgi veren ayrıca bir başlık açılacaktır.
Bu da kesinlikle müthiş. :D

15 gün ban bayağı fazla olmuş öncekine göre. :D

Diğer yenilikle iyi, özellikle üyelerin birbirlerine engellenmesi. :)

arkadaşlar banlanınca süper mi değil mi görürsünüz 15 gün aşırı fazla

Zaten bu sistemle yapmak istediğimiz üyelerin birbirini kışkırtıcı mesaj yazmalarını engellemek arkadaşlar. :)

15 gün mü 😱.Admin bu ceza sistemi yeni geldi ya ... öncesi yazdıklarımız mesajlardan ceza gelirse 15 gün mü banlanacak herkes yoksa 3 gün mü?

15 çok fazla azalmalı bunun için konu açacam yoksa işimiz yaş giden gelmez :D

15 gün mü :D:D😱.Admin bu ceza sistemi yeni geldi ya ... öncesi yazdıklarımız mesajlardan ceza gelirse 15 gün mü banlanacak herkes yoksa 3 gün mü?
kabul etmem aga ceza meza :D öncekiler sayılmıyo artık yeni bi devir başladı :kiki:

Forum adina hayirli olsun. Yeni sistem umarim basarili sonuclar dogurur :)

15 gün çok iyi, inanılmaz caydırıcı işte. Şimdiden etekler tutuştu bile :D

Kurallar biraz sert olsa da yerinde buluyorum kararları.. :)

Önceki mesajlar için genel af ilan edildi. Bundan sonraki cezalarda sistem uygulanacak. :)
peki admin şuan da banlı bulunan arkadaşları da affetsek genel af dahilinde olmaz mı çocuklarduymasın china_shangai
çd zaten kaç gündür banlı neden açılmadı af kapsamında zaten çocuk bişey yapmadı dersini almıştır affetsen :)

15 gün çok iyi, inanılmaz caydırıcı işte. Şimdiden etekler tutuştu bile :D
bana laf attın galiba diyecek bişey bulamıyorum :)

peki admin şuan da banlı bulunan arkadaşları da affetsek genel af dahilinde olmaz mı çocuklarduymasın china_shangai
çd zaten kaç gündür banlı neden açılmadı af kapsamında zaten çocuk bişey yapmadı dersini almıştır affetsen :)

bana laf attın galiba diyecek bişey bulamıyorum :)
Aynen hacı çd affını istiyoruz:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...