Konuya cevap cer

Tren sorularının güncel halini buldum Barış Özcan videosundan şimdi soruyorum [USER=88450]@Tolstoyevski[/USER]

Diyelim ki sürücüsüz bir araç tasarladın ve sana aşağıdaki durumlarda ne yapılması gerektiğini kodlanman istedi hangi tercihleri yapardın?

Sürücüsüz araç düz giderse yaya olan yaşlı adam, şişman kadın, evsiz insan, normal adam, doktor bir kadın ölecek fakat yönünü değiştirirse araç içindeki yaşlı adam, evsiz adam, şişman kadın ve normal adam ölecek

Sürücüsüz araç düz giderse araç içerisindeki yaşlı adam ve yaşlı kadın ölecen yönünü değiştirirse de hamile kadın ve bir köpek ölecek bu iki durumda tercihin ne olur tercihlerin?

Ve en alıcı soru geliyor. Bir makinistsin ve görevin de günün belirli saatlerinde tren geçerken açık olan köprüyü kapatmak. Bu köprü kapatma işlemini her gün 15.00 gibi yapıyorsun. O gün oğlun da ısrar etti baba ben de işe geleyim dedi senle tamam gel dedin. Oğlun sıkıldı ve gezmeye çıktı sen de telefona falan daldın. Saat 14.45 tren geliyor. Normalde 15.00 gibi kapatacağın köprüyü şimdi kapatman lazım. Tam kapatacaksın ama o da ne oğlun gezerken o köprünün tam açılır kapanır kısmına sıkışmış. Bir tercih yapman lazım köprüyü kapatırsan oğlun feci bir şekilde ölecek ama köprüyü kapatmazsan da trendeki 100 kişi de trenle birlikte göle düşüp ölecek tercihin ne olurdu?