Cengiz Tekin, Aleyna Tilki'nin Seslendirdiği 'Dipsiz Kuyum' İçin Hukuki Süreci Başlattı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dosi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dosi

Konu Sahibi
Co-Admin
Reaksiyon puanı
122,247
Puanı
1,060
İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Bergen,Müslüm Gürses gibi sanatçıların seslendirmiş olduğu bir çok eserlerin sahibi Cengiz Tekin, Aleyna Tilki'nin 'Dipsiz Kuyum' şarkısının yüzde yüz kendi şarkısından çalındığını belirtip hukuki girişimlere başladığını belirtti. Cengiz Tekin,üyesi olduğu MESAM'a konuyla ilgili bir dilekçe yazdığını, Cuma günü toplanacak olan MESAM toplantısından alacağı raporla da mahkemeye başvuracağını belirtti. Ünlü bestekar da öncede Tarkan'ın da seslendirmiş olduğu 'Beni Sev' şarkısı için de benzer bir işlem yapıldığını belirtti.

Cengiz Tekin, 'Söylemezsem Olmaz' programına telefonla bağlanıp, bu durumlarda ne Tarkan'ı ne de Aleyna'yı suçladığını belirtti. Asıl suçlunun besteciler olduğunu ve öncesinde aranıp izin istenilmesi durumunda olumlu karşılık vereceğini belirtti.

İşte çalındığı ifade edilen ve Bergen'in seslendirdiği o şarkı:

Ve çalıntı olduğu iddia edilen ve Aleyna Tilki'nin seslendirdiği 'Dipsiz Kuyum' şarkısı:

Son düzenleme:
Bergen'i yıllardır dinlerim 'Yıllar Affetmez' en sevdiğim Bergen şarkılarından biridir.
Aleyna Tilki'nin şarkısını dilediğim an çok tanıdılk gelmişti, 3. dinleyişimde 'Yıllar Afetmez'in melodisini mırıldadım istemsizce. 'Dipsiz Kuyum' nakarattındaki müzik bire bir aynısı ama burda hata aranacaksa bu Aleyna Tilki değil. Bu kişi Emrah Karaduman'dır ama şunuda belirteyim, Aleyna'nın yorumunu çok çok beğendim
Benim sevdiğim tarz zaten ve şarkıyı hergün defalarca dinliyorum

@MasacRE- @dreamy

Bizde bugün @MasacRE- ile bunu konuşmuştuk bugün ona bu haberi şarkıyı göstermiştim okuduğumu demiştim benzerlikler var bakalım sonuç ne olacak

Yine çalıntı haberleri yeter. Bu kızı durduramayacaksınız.

Bir de bu şarkı çıktı.

Hangi şarkı karar verin artık. Demet'inki mi, Bergen'inki mi, Ümit Besen'inki mi?

Yukarıda yaptım yorumu.

Yine çalıntı haberleri yeter. Bu kızı durduramayacaksınız.

Bir de bu şarkı çıktı.

Hangi şarkı karar verin artık. Demet'inki mi, Bergen'inki mi, Ümit Besen'inki mi?

Yukarıda yaptım yorumu.

Ümit Besen'de esinleme yapmış zaten
Cengiz bey onun hakkında da söylemiş.

Dipsiz Kuyum, Bergen'inkine benziyor baya, hata kopya kısmı çok ama Aleyna Baba döktürmüş
En sevdiğim şarkısı oldu bir anda @MasacRE-
işte benim tarzım. Aleyna Baba döv dese döverim
(öl dese ölürüm demiyeyim, kıyamam kendime
)
Demet ne alaka be
Şu kadında her olayın içinde
@denizz19
Dip not: Tarkan ile olan kısımda kopyacılık kabullenmiş ve tazminat verilecek. Tarkan, Cengiz beyden süre istemiş.
konuşmanın tamamı burda:
@Arslan Bey @vadikızı @gözlemci

Ayy Nihatın sesine dayanamadım valla izleyemicem videoyu bakalım sonuç ne olacak

Bu aralar çalıntı çok fazla
Şarkıyı sende sevdin bence, gizli gizli dinlemene gerek yok. Aynı şarkıyi Zara söyleseydi şimdiye profilimde paylaşmıştın

"Affet Aleyna baba seni gizli gizli dinledim" diyenlerdensin bence
@MasacRE-
Tek kusuru kısa. Pat diye bitiyor, anında tekrar başlatıyorum yine kısa geliyor

Şarkıyı bir defa dinledim oda nasıl söylüyor diye bakındım
keşke pop tarzında söylemeseydi daha iyiydi diyeceğim tek yorum şarkıyı yozlaştırmış bu şarkı o şekilde yorumlanmamalı

Senin seveceğini tahmin etmiştim, arabesk şarkı ile gelmiş bildiğin çünkü
Mesela forumdash da sevmemiştir kesin şarkıyı Aleyna severler olarak bölüneceğiz
Şu attığın videoyu da açtım ve başlar başlamaz Nihat Doğan konuşmaya başladı, dayanamadım kapattım. En iyisi direk sonucu öğrenmek

Demet bu olaydan da mı çıktı.

Şarkı Aleyna'nın en iyi şarkısı olamasa da ilk 2'de şu an gözümde. Klibi de çok beğendim özellikle kusma sahnesini.

Şunu atmaya geliyordum bende.
Desteklemek için mi, eleştirmek için mi?

Demet bu olaydan da mı çıktı.

Şarkı Aleyna'nın en iyi şarkısı olamasa da ilk 2'de şu an gözümde. Klibi de çok beğendim özellikle kusma sahnesini.

Desteklemek için mi, eleştirmek için mi?
Benzediğini söyleyecektim ben de.