Cengiz Semercioğlu'ndan Skandal Harun Kolçak Yazısı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,604
Puanı
1,061
Aserat yeni bir haber konusu açtı

Cengiz Semercioğlu'ndan Skandal Harun Kolçak Yazısı!

Hürriyet Kelebek gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cengiz Semercioğlu'ndan skandal yazı!

Semercioğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Harun Kolçak için kaleme aldığı yazıda Kolçak'ın ölümünün ardından kimsenin alkol ve uyuşturucu tedavisi gördüğünü yazmadığını belirtti ve intihar eden Linkin Park solisti Chester Bennington'ı örnek göstererek Batı medyasının bunun aksini yaptığını iddia etti.

İşte sosyal medyada da büyük tepki toplayan o satırlar:

Orijinal formatta oku

Ben sabah okumuştum yazıyı, bence yanlış bir şey yazmamış. Evet belki bu dönem yazılması doğru değil, biraz acımasız bir yazı olmuş ama ben tüm yazıya katılıyorum. Yanlış bir şey söylememiş ki, tamamı doğru. Zaten yazıda Harun Kolçak'ı eleştirme amacı yok, medyayı eleştirme amacı var.

Yaş konusunda saçmalamıış. 62 yaş tabi ki çok erken değil. Ama tipe falan bakarsınız genç adam. Normalde de 62 yaşta ölürsen daha zamanı var derler normaldir. Kalanlar doğru. Ama tüm dünyada öldükten sonra acıma duygusuyla sadece yaptığın iyi şeyler hatırlandığı için ölen herkes değerlenir. Saddam Hüseyin'i bile kahraman ilan eden kesim var. Harun Kolçak'tan mı kötü bahsedecekler. Normaldir. Kafa yapısı böyle.

Bu adamın hala nasıl yazı yazabildiğini bir türlü anlayamıyorum. Ölünün arkasından kötü konuşmanın ayıp görüldüğü bir toplumdan geliyoruz Batı medyası olmak sana kalmadı.

Değindiği nokta bence sonuna kadar doğru, ama yine de yapmasaydı daha iyi olurdu bu ortamda.

Rüzgar Çetin olayını unuttuk sanma Sem(i)rcioğlu.

Yazı doğruda olsa yanlışta ne olursa olsun ölünün arkasından iyi bilirdik dışında daha laf söylenmez ölen kişiyle gerisi allah ile onun arasındadır daha dünyada olan kişileri gerisi ilgilendirmez 😵😵😵

Bir ölümün ardından gönül rahatlığıyla yazılabilen bu yazı, gazeteciliğin ayağa düşürülmesinden başka şey değil. Yazık..

Ölmüş bir insanın arkasından bunları yazmak bana göre insani bir hareket değil..

Bu adamı bir türlü sevemeyen tek ben miyim?

Yazılanlar doğru bence de. Kolçak'ı örnek olarak kullanması sadece çok erken olmuş. Medya'yı eleştirmek istemiş ama millet Kolçak'a odaklandığı için tepki normal.

62 yaş ülkemizde bence yaşlılığın başladığı yıllardır bence. 80-85 sene yaşayabilmek iyidir. Üstü muazzam.

Yazı çok konuşuldu. Okuma fırsatını yeni buldum. Bence yanlışlar var ancak abartılacak kadar bir şey yok.

Linkin Park'ın solisti intihar etti. Harun Kolçak da intihar etseydi, emin ol bizim medyamız da Harun Kolçak'ın "kötü" yıllarına değinirlerdi.

Şu kısım ise çok doğru: "Sanatçılar hayattayken alkol ve uyuşturucu tedavilerini sayfa sayfa yazan magazin yazarları, sanatçıyı kaybedince o geçmiş hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar."

Neyi skandal? Yazıda Harun Kolçak niye uyuşturucu tedavisi görmüş denmiyor, magazin niye ısrarla bunu gizliyor deniyor. İyi bir noktaya değinmiş.

Bu adamın hala nasıl yazı yazabildiğini bir türlü anlayamıyorum. Ölünün arkasından kötü konuşmanın ayıp görüldüğü bir toplumdan geliyoruz Batı medyası olmak sana kalmadı.
Kaldı ki öyle çok doğrucu falan bir herif de değil. Yalan yanlış bir sürü yazısı var.