Cengiz Semercioğlu: "Yarışmacıya terapiyi Acun mu yapacak?"

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
83b5ee3f-8818-41ce-affd-001d5ade8275.jpg


Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu'dan son günlerin en çok konuşulan olayı hakkında yorum geldi.

'MasterChef Türkiye' yarışmacısı Murat Özdemir'in papağanını boğarak öldürmesinin ardından tepkilerden Acun Ilıcalı'nın da nasibini alması üzerine Semercioğlu dünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:
Özel televizyonumuzun 30 yıla yaklaşan tarihi her dönem ekranda ‘sorunlu isimler’ yarattı. Kafasında bardaklar kıran Caner... Uyuşturucudan hayatını kaybeden damat adayı Ata... “Benimle Dans Eder misin”le tanınıp intihar eden Alp... İlgi çekmek için kendini oradan oraya atan Taner... 90’ların başına gidersek o dönem her programa çıkıp delice tartışan, sonra da “Beni Siz Delirttiniz” diye kitap yazan Levent Oran... En son evdeki papağanı boğazlayarak gündeme gelen MasterChef Murat Özdemir bunun 2018 örneği sadece...

Şimdi bakıyorum tüm faturayı Acun Ilıcalı’ya çıkarmaya çalışanlar var. Ama bundan dolayı Acun’u eleştirmek büyük haksızlık çünkü MasterChef’in yapımcısı Acun değil. Kanal patronu olarak dışarıya bir iş vermiş ve her hafta kaset teslim mal satın alıp yayınlıyor. Yani eleştirilecekse programın yapımcısı eleştirilmeli.
Acun burada eleştirilecek son kişidir; Siz onun TV8’deki bütün programları, bantları, dizileri yayınlanmadan izlediğini, bütün yarışmacıları seçtiğini mi sanıyorsunuz? Dış yapımlarda bunu yapanlar yapımcılardır.


MasterChef’in yapımcısının en büyük eksiği ise en başta Murat’ın sabıka kaydına bakmamasıdır. Dün Murat’ın denetimli serbestlikten faydalandığı ve 5 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucudan aile içi şiddete kadar 5 ayrı suçtan kaydı olan biri nasıl her hafta ekrana çıkartılıp yarıştırılır?

Bunun detayını da öğrendim: Daha önce “Yemekteyiz”de yarışırken sabıka kaydı istenmiş Murat Özdemir’den ve nasıl olduysa temiz kağıdı getirmiş Murat... Bu yüzden de MasterChef’te yarışırken yeniden sabıka kaydı istenmemiş kendisinden. Doğrusu yeniden istenmesiydi ama istense belki yine sahte rapor getirecek ve ekrana çıkacaktı.

Programın yapımcısı Uygar Ataş sonrasında ise çok doğru bir adım attı. Çünkü yapımcıya ve kanala düşen, psikopata bağladığını fark ettiği yarışmacıyı sorumlu yayıncılık gereği ekrandan uzaklaştırmaktır.
Allah’ı var MasterChef’te de bunu doğru zamanda yaptılar, bir-iki hafta daha reyting alalım diye beklemediler. Gelen tehlikeyi herkesten önce gördüler ve Murat’ı 1 ay önce MasterChef’ten diskalifiye ettiler.


Onun sonrasında yarışmacı gidip AVM’yi birbirine katıyorsa, evindeki papağını boğazlıyorsa buna kanal ne yapsın? Bundan sonrası güvenlik kuvvetlerinin, savcılığın, adaletin ve uzman doktorların işidir. Kafayı sıyırmış ve herkes için potansiyel tehlike olan birine terapiyi Acun’un yapmasını beklemiyorsunuz herhalde.
 

dreamy

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,121
Reaksiyon puanı
11,721
Puanı
710
Son paragrafa katılmamak elde değil. :D