Cem Davran " devrimciyi " canlandıracak!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
21
Puanı
259
Cem Davran yeni filmideki rolden çok memnun.

'Bir Sis Böler Geceyi' filminde bir gençlik hareketinin liderini oynayan Davran: "O yılları ben de yaşadım. Bu filmde rol aldığım için mutluyum."

Ünlü oyuncu Cem Davran; Ahmet Ümit'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan 'Bir Sis Böler Geceyi' filminde, devrimci bir karakteri canlandırıyor.

ROMANI OKUMUŞTUM

12 Eylül döneminde kurulan bir gençlik hareketinin lideri 'Süha'yı oynayan Davran; rolüyle ilgili olarak şunları söyledi: "Benim için ilginç bir tecrübe olacak. Romanı daha önce okumuştum. O dönemi yaşayan ve bilen biri olarak böyle bir filmde rol almaktan çok mutluyum. Özellikle Alevi düşünce sistemi ve sol dünya görüşünün, tüm kırılma noktalarıyla birlikte var olduğu romanı da herkese tavsiye ederim..."

SAÇIMI UZATIYORUM

Ali Sürmeli, Rıza Akın ve Müfide İnsesel, Merve Dizdar ve Gül Koper'in gibi isimlerin de oynadığı filmdeki rolü için fiziğinde de değişiklik yapan ünlü oyuncu, sözlerine şöyle devam etti: "Saçı sakalı uzatıyorum. Önce karakterin yaşlı halini çekeceğiz. O yüzden saçım ve sakalım beyazlatılacak. Daha sonra karakterin gençlik dönemlerini çekip bunları kurguyla birleştireceğiz." Yönetmen Erhan Ersever'in çekimlerini Tokat'ta gerçekleştirdiği filmin 2012'de vizyona girmesi bekleniyor.

DERDİ OLAN FİLMLERİ SEVİYORUM
Dokuzuncu filmi 'Bir Ses Böler Geceyi' ile 2012'de beyaz perdede olmaya hazırlanan Cem Davran; film seçiminde 'Kahpe Bizans' ve 'Avrupalı' dışında, tercihini hep 'derdi olan' filmlerden yana kullandığını belirtiyor.

KALBİNİ DİNLİYOR
Ünlü oyuncu; "Sanatsal filmleri tercih ediyorum. Sinemada yüreğimin sesini dinlemeye devam ediyorum" dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...