Cavadzade rolü için Kürtçe öğrendi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Radikal gazetesi yazarı Koray Çalışkan'ın, bir üçüncü sayfa haberinden yola çıkarak senaryosunu yazdığı 'Yangın Var' adlı filmin çekimleri tamamlandı. Türkiye-Almanya ortak yapımı filmin başrollerinde Nesrin Cavadzade ve 'Pandora'nın Kutusu' adlı filmdeki performansıyla 16. Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülünü alan Osman Sonant oynuyor.

"BİZİ RAHAT BIRAKIN"
Film için Kürtçe dersleri alan Nesrin Cavadzade, "Bence, 'Bizi rahat bırakın, biz kendi aramızda çok mutluyuz ve birbirimizi anlamaya hazırız' sözleri, bu filmin temel cümlesidir" diyor. Diyarbakırlı bir kadın ile Trabzonlu bir erkeğin Diyarbakır-Trabzon yolculuğu sırasında yaşadığı naif bir aşk hikayesini anlatan filmin Aralık'ta vizyona girmesi planlanıyor.

BİR CÜMLE BENİ VURDU
Filmde, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı canlandıran Yavuz Bingöl, böyle filmlere ihtiyaç olduğunu söylüyor: "Senaryodaki bir cümle beni vurdu. Bir şehit kardeşi, 'Benim yüreğimdeki yangını kim söndürecek? Ben itfaiyeyi ne yapayım?' diyor. Her iki tarafta da ateş düştüğü yeri yakıyor. Ülkede yaşanan savaşın bir şekilde bitmesi için bu tip filmlere ihtiyacımız var."

6_1224959321.jpg

Forum İstatistikleri

Konular
172,518
Üyeler
8,475
Son Üye
sdbHh88hd