2022 Causeway (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
49,003
Puanı
1,060

MV5BMmYwOThkNzItYjNmNS00N2I1LTgzNjgtMTA5NGIzNDc1ZWI1XkEyXkFqcGdeQXVyMTUzMTg2ODkz._V1_.jpg

Causeway

Tür:
Dram
Süre: 92 dakika

Yönetmen: Lila Neugebauer
Senaryo: Ottessa Moshfegh, Luke Goebel, Elizabeth Sanders

Oyuncular:
Jennifer Lawrence
Brian Tyree Henry
Linda Emond

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 6.6/10
Rotten Tomatoes: 88%
Metacritic: 66/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorum: https://izleryazar.com/causeway-2022/

Jennifer Lawrence'ın ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu hatırlatan sıkıcı bir filmdi. Brian Tyree Henry'nin performansı da film bir tık daha iyi olsa Oscar alabilecek kalibrede. Jennifer Lawrence'ın önüne muhtemelen yüzlerce A sınıfı teklif geliyordur, böyle zayıf senaryoya evet deme tercihi enteresan olmuş.

5/10

Klasik bi iyileşme filmi ama oldukça beğendim. Film yavaş bir tempoya sahip. karakterin derdi tasası, iyileşme çabası, hastalığı, travması sakin bir şekilde yansıtılıyor. Bu yüzden sıkıcı gelebilir ki bence çok tatlı akıp gitti. Özellikle diyalogların ve Jennifer ile Brian Tyree Henry'nin abartısız oyunculuklarının beğenimde payı büyük.

8/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Dümdüz, sıradan, hiçbir numarası olmayan bir filmdi. Süresi kısa diye bakmayı tercih ettim ama hata etmişim. Daha detaylı bir hikaye izlemeyi bekliyordum ama aksine olaylar ortadan başlıyor.

Bir kere kız çok çabuk iyileşti hiç inandırıcı değildi. Biraz daha o süreci detaylı izleyebilirdik ya da bu sürece kadar olan yaşanılanları. Filmde resmen hiçbir olay olmadı.

3/10

Son düzenleme:
  • Beğendim
Senaryo bence zayıftı. Hem konusu hem de Jennifer Lawrence olması nedeniyle daha dramatik bir film bekliyordum. Karakterlerin ilgi çekici bir yönü yoktu. Diyaloglar da kuvvetli değildi. Bol bol Lawrence'ın saf güzelliğini görmek dışında bende başka bir etki bırakmadı.

Genel sinema izleyicisine hitap etmeyecek bir film. Film bana pek bir şey katmadı. Karakterler de çok yüzeysel olunca çok sevemedim.

5/10

• Beğendim
Çok üst düzey şeyler vaat etmeyen sade ve ağırdan giden bir filmdi. JLaw'ın böyle bir rolle dönmesini düşününce psikolojik ve etkileyici bir şeyler bekliyordum. Tramva sonrası iyileşmeye çalışan bir karakter sonuçta. Böyle karakterler çok büyük senaryolarda Oscar'a yürütür adamı... Ama bu film daha güvenli tarafta kalıyor, bu da filmin büyümesini engelliyor...

Hayata tutunmaya çalışan bir kadın birisiyle tanışıyor ve sempatik de bir ilişki oluşuyor aralarında ama çok derinlere de dalamıyoruz. 1 2 notkada iki karakterin de biraz parladığı kısımlar oluyor ama çok da fazlasını göremiyoruz açıkçası. Daha ilgi çekici ve güzel bir senaryo olabilirdi. Vasatın altında bir filmle gelmiş JLaw... Umarım sonraki filminde artık Oscar'a hitap eden sert bir performansla gelir. Gerçi Don't Look Up'ta bu şovu yapmıştı kendisi ama Akademi yok saymıştı maalesef...

6/10

• Beğendim