Başyapıt - 5 Catch Me If You Can / Sıkıysa Yakala (2002) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

Catch Me If You Can.jpg


Catch Me If You Can

Tür:
Biyografi, Suç, Dram
Süre: 141 dakika

Yönetmen: Steven Spielberg
Senaryo: Jeff Nathanson (screenplay), Frank Abagnale Jr. (book), Stan Redding (book)

Oyuncular:
Leonardo DiCaprio
Tom Hanks
Christopher Walken
Martin Sheen

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.1/10
Rotten Tomatoes: 96%
Metacritic: 75/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Eğlenceli ve sürükleyici filmdi. Leo ile Hanks'in ve daha çok Leo'nun oyunculuğu sahnesinde sıkmadan izletti. Hanks'in sahnesi çok fazla olmadığı için net bir şey diyemem ama mimikleri, jestleri on numaraydı.
Leo'nun genel hikayesinin anlatıldığı kısımları oldukça beğendim. Doktorluk macerası filan. Film genel olarak gerçekten kaliteli, ama muhteşem diyemem...

7.5-
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Usta yönetmen Spielberg yönetmenliğinde çok çok sevdiğim iki oyuncunun bir araya gelişi... Film aslında bir devir-teslim töreni gibi. Öyle ki filmin çekildiği yıllar Tom Hanks'in en parlak yılları, Hollywood'da her başrol ona gidiyormuş. Hatta Spielberg, Hanks'in bu rolü kabul etmeyeceğini düşünmüş küçük diye. Fakat Hanks, filmi beğendiği için rolün boyutuna bakmayıp kabul etmiş. Çok da iyi yapmış... Öte yandan ise DiCaprio, Titanic ile kariyerinde şöhret anlamında zirve görse de hemen sonrasında yine vasat sayılabilecek yapımlarda oynamış. Bu film ile birlikte ise kariyerinde boş geçmeyeceği yıllar başlamış. Hanks yaşının da etkisiyle kariyerinde -daha sonra başlayacak ikinci baharına kadar- düşüşe geçmeye başlarken artık genç erkek başrollerde ilk aranan kişi haline DiCaprio gelmiş ve hala da o özelliğini koruyor...

Oyuncuları anlatan uzun bir giriş yapmış olsam da iki oyuncunun da oyunculuk açısından kariyerinin altlarında yer alacak bir film. Filmi çok iyi yapan ise harika bir senaryoya sahip olması. Hem çok eğlenceli hem de gerçek bir hikayeyi ele alıyor olması...

Spielberg de yönetmenlik açısından en iyi yıllarında ve çok yüksek tempolu bir işe imza atmayı başarmış. Film içerisinde tempo neredeyse hiç düşmüyor. Uzun süresine rağmen son ana kadar sürükleyiciliğini koruyor.

Filmin bence en iyi mesajı her yeteneği doğru şekilde kullanabilme yolunun olduğu. DiCaprio'nun karakteri kötü karakter gibi gözükse de yaptığı şey zekasını kullanarak devleti ve büyük devlet kurumlarını dolandırmak. :) Bu zekayı doğru yönlendirmeyle filmin sonundaki gibi kullanabilmek mümkünmüş. :)

Bu arada iki oyuncunun kariyerlerinin dönüm noktası olabileceğinden bahsettik ama bir de Amy Adams gerçeği var. Amy Adams'ı film dünyasına kazandıran film bu oldu diyebiliriz sanırım. Daha önce kimsenin umrunda olmayan çok önemsiz filmlerde küçük rollerde oynamış ve şu an geldiği nokta ortada...

Türünün en iyilerinden:

8.5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,926
Puanı
1,060
Çok keyifli bir filmdi. Leonardo Dicaprio muhteşem oyunculuk sergilemiş. Filmin süresi uzundu ama diğer filmlere oranla bu sıkmadan kendini izlettirdi. Tom Hanks'ın rolü fazla değildi ama Leonardo ile olan sahnelerini sevdim.
Filmde bir kaç bildiğim oyuncularında çok kısa sahneleri vardı. Bunlardan biri Jennifer Garner. Oldukça kısa bir sahnesi vardı. Amy Adam ise izlediğim 'Charmed' ve 'That 70s Show' dizisinde yer almıştı. Filmi izlerken bana çok tanıdık geldi ve sonra bakımdığımda farkettim. Rolü çok az olsada senaryoda etkili sahneleri vardı.

Filmin senaryosundaki detaylara gelince:

Filmde Frank karakterinin hayatını, mutlu bir ailedeyken hayatlarının değişimi ve dolandırıcı oluşunu izliyoruz.Tüm hamleleri çok akıllıcaydı.

Bankacı kadına o kolyeyi ilk taktim etme sahnesinde çıkardığında karşısında diğer çalışan adamın belirmesinde gülümsedim. Babasının takım elbise almak için kullandığı taktiği kullandı.

Carl ile ilk karşılaşmalarında cüzdan sahnesi çok iyiydi. Carl kötü bir şekilde kandırıldı ve dolandırıcının bir çocuk olduğunu çözdüğü sahneyide beğendim. Filmde bir çok detay hoşuma gitti. Evleneceği kızın ailesine imrenerek bakması ve orda ailesini düşündüğü için yüzündeki o ifade güzel aktarılmış.

Uçaktan kaçışı, zekası sayesinde FBI ile çalışması hepsi çok güzel detaylardı. Kısaca filmde bir çok sahne çok iyiydi.

9.5/10
 

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Eğlenceli bir filmdi. Leo kendinden 10 yaş küçük bir karakteri canlandırmasına rağmen rolü üzerine çok iyi oturmuş, gerçekten de 17 yaşında gibi duruyordu filmde. Performansı her zamanki gibi çok iyiydi. Tom Hanks’in ise kendisini gösterebileceği bir rolü yoktu. Filmi izlerken gerçek hikaye olduğunu bilmiyordum, öğrenince şaşırmıştım. :A Filmden aklımda en çok kalan, güldüğüm sahneler Kızla yatıp üzerine para aldığı sahne ve sınıfta öğretmenlik yaptığı sahnelerdi :A
Ek olarak filmin jeneriği de çok iyiydi.
8/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,627
Reaksiyon puanı
9,608
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
İlk olarak Leo ve Hank'i birlikte bize seyrettiren Spielberg amcamıza teşekkür ediyorum. Bu ikilinin üstüne çok eğlenceli ve sürükleyici bir film kurmuşlar. Leo repliklerle, Hanks'ta mimikleri ile filmi taşımış.

Filmin senaryo temeli o kadar iyiydi ki zamanı bana unutturdu. Film boyunca tempo hiç düşmedi. Bunda Spielberg'in katkısı da büyük. Çok güzel sahneler çekmiş bize usta isim.

Film bence türünün en iyi örneklerinden olabilir. Her bir sahnesi ayrı güzellikteydi. Leo, Hanks ve Spielberg sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film

8/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Yukarıdaki yorumların tamamında bahsedildiği gibi eğlenceli, sürükleyici bir film...

İzlerken hiç sıkmıyor, tempo bir an olsun düşmüyor ama çok çok büyük anlamlar yüklenebilecek bir film de değil. Başta dediğim gibi eğlenceli bir film.

Filmin en önemli özelliklerinden birisi Leonardo DiCaprio ile Tom Hanks'i bir araya getirmesi aslında ama Tom Hanks, karakteri gereği çok ön planda değil. Filmin yıldızı direkt Leonardo DiCaprio bence. Zaten canlandırdığı karakter hem gerçek hayatta da varolmuş birisi, hem de filme başarılı bir biçimde aktarılmış.

Filmin mesajı çok net. "Çok büyük bir yeteneğiniz olabilir, önemli olan bu yeteneği doğru yönde kullanmak..." (İmza: Sir. @bazinga) Buna ek olarak keşke herkesin hayatında, devletlerin, kurumların, kuruluşların bünyesinde Tom Hanks'in canlandırdığı Carl gibi insanlar olsa... Tabii mümkünse bu insanlar, Tom Hanks tonlamasıyla konuşsun ve onun gibi "babacan" tipler olsun. :A

Steven Spielberg'ün de yönetmenlik açısından en iyi filmlerinden birisi yine, boşu boşuna büyük bir yönetmen olmadığının göstergesi. Bu tarz bir konuyu bu kadar eğlenceli, sürükleyici ve sonunu merak ettirecek biçimde beyaz perdeye uyarlaması takdire şayan.

Puan: 8/10
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Harika oyunculukları ve sürükleyici hikayesiyle etkinlikte keyif alarak izlediğim bir başka film... Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks'i bir arada izlemek çok güzeldi. DiCaprio çok sevdiğim bir isim bu filmde de yine harikaydı. Kendinden küçük birini canlandırıyor ama cuk oturmuştu o yaşa. :A

Daha ilk dakikasından yani jeneriğiyle harika Temposu hiç düşmedi filmin, izlerken su gibi aktı ve ben oldukça keyif aldım. Filmin gerçek bir hikaye olması da ekstra güzeldi, bilmiyordum tabi başlamadan önce. Yani izlerken yok artık bu da olmaz diyorum ama bunların yaşanmış olduğunu hatırlıyorum sonrasında... :A Frank gibi zekasını kullanabilen insanlara hep özenmişimdir... :A Frank karakterini ve hikayesini çok beğendim.

Anne ve babasının ayrılması sonucu Frank'in çok para kazanırsa anne ve babası birleşir düşüncesi beni çok etkiledi. O yaşta bu kadar şey düşünebilmek gerçekten etkileyici.

Bir de mahkeme sahnesi oldukça güldürdü. :A

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Oldukça keyifli ve sürükleyici bir film. Kesinlikle izlerken bir dakika bile sıkılmıyorsunuz. Süresinin 2 saat üzeri olması ve bunun nasıl geçeceğini düşünme gibi bir derdiniz yok. Çünkü filmde iki müthiş oyuncu ve çok da keyifli bir atmosfer var. Leonardo Dicaprio ve Tom Hanks'in karşılıklı şovu sizi alıp götürüyor. İkilinin her diyaloğu ve her sahnesi müthiş keyifliydi. Leo zaten baştan sona sizi sürüklüyor peşinde. Böyle çılgın, deli dolu bir karakteri zaten onun gibi bir usta oyuncunun nasıl canlandıracağını sorgulamak bile gereksiz. Bu filmde sanırım 28 yaşında falan olması lazım ama adam zaten yaşlanmadığı için sanki gerçekten 17 18 yaşında havası verdi film boyunca. Müzikleri de keyifliydi epey.

Spielberg amcamın şov yaptığı filmlerden biri kesinlikle. Hikayesi ise çok büyük şeyler vaat etmiyor ama yine de belli mesajlar veriyor elbette. Bir dahinin açısından hayatının bir dönemini ve bu dönemde nelerin değiştiğini, ne yöne gidebileceğini etkili bir biçimde gösteriyor. Bir dahi çok tehlikeli de olaiblir çok yararlı da. Frank önce çok tehlikeli oluyor ve herkesi parmağında oynatıyor, sonra da yararlı oluyor ve hayatına mutlu mesut devam ediyor. Zekanızı ne yönde kullanacağınız ise tamamen sizin elinizde...

Kaliteli ve sürükleyici bir yapım. Türünün de oldukça tepeleri zorlayacak türden bir yapım. Leo ve Tom Hanks'i bir araya getiren ve bir daha onları birlikte izlemenizi isteyeceğiniz bir yapım...

8.7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga