Klasik Carnivàle - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2003 ve 2005 yılları arasında HBO'da yayınlanan ve sadece iki sezon sonunda HBO tarafından yayından kaldırılan Carnivale, buna karşın televizyon tarihinin unutulmazları arasına adını yazdırdı.

Özellikle teknik kategorilerdeki başarısıyla dikkat çeken dizi ilk sezonuyla teknik dallarda 5 Emmy ödülü kazanmayı başarmıştı.

Diziyle ilgili yorumları bu başlıkta yapabilirsiniz...

Carnivale_Season_1_Cast_Promo.jpg

Carnivale 1x1

QfMuD9cMb1n1265Lm5cdJYuhjfhOI1tuf1m2jnBDsR-SXEg5EtzVDl7qswnCoLd4qIw_eBHEDFYHXhE9EUuQ2Htbh5ctpP6gXpHMrk5LgG6w9k_8NTVtzfT8F60rv3UJynRe-uqKFwlEhQ=w443-h332-nc

Ne zamandır izlemek istediğim istiyordum, hele şükür yeni başladım. Beklediğimden de çok çok iyi bir başlangıç oldu.

Zaten dizi toplam 24-25 bölüm, tam tadımlık.

Oldukça fazla mistik bir dizi. Psişik yetenekleri olan bir grup insanın anlatıldığı dizinin kötü ve sıkıcı olması beklenilemezdi.

Müzikler olsun yönetmenlik olsun oyunculuk olsun senaryo olsun hepsi harika.

Daha birkaç gün önce izlediğim Big Fish'e biraz benzettim, özellikle Big Fish 'deki devi oynayan dev oyuncunun bu dizide de yan rol de olsa hemen hemen aynı karaktere bürünmesi, Big Fish' de gördüğümüz yapışık ikiz karakterlerinin farklı oyuncular tarafından oynanması dikkat çekici detay.

İmdb puanına bakmayın, muhakkak öneririm. Sağlam dizi. Yorum konusunu hakeden kült dizilerden biri. :) @OzaN @destere

9.0/10

Carnivale 1x1

QfMuD9cMb1n1265Lm5cdJYuhjfhOI1tuf1m2jnBDsR-SXEg5EtzVDl7qswnCoLd4qIw_eBHEDFYHXhE9EUuQ2Htbh5ctpP6gXpHMrk5LgG6w9k_8NTVtzfT8F60rv3UJynRe-uqKFwlEhQ=w443-h332-nc

Ne zamandır izlemek istediğim istiyordum, hele şükür yeni başladım. Beklediğimden de çok çok iyi bir başlangıç oldu.

Zaten dizi toplam 24-25 bölüm, tam tadımlık.

Oldukça fazla mistik bir dizi. Psişik yetenekleri olan bir grup insanın anlatıldığı dizinin kötü ve sıkıcı olması beklenilemezdi.

Müzikler olsun yönetmenlik olsun oyunculuk olsun senaryo olsun hepsi harika.

Daha birkaç gün önce izlediğim Big Fish'e biraz benzettim, özellikle Big Fish 'deki devi oynayan dev oyuncunun bu dizide de yan rol de olsa hemen hemen aynı karaktere bürünmesi, Big Fish' de gördüğümüz yapışık ikiz karakterlerinin farklı oyuncular tarafından oynanması dikkat çekici detay.

İmdb puanına bakmayın, muhakkak öneririm. Sağlam dizi. Yorum konusunu hakeden kült dizilerden biri. :) @OzaN @destere
Bu dizi mutlaka izlemek istediklerimden ama şu an yine gündem yoğun ya. Oz bittikten sonra başlasaydık bari. :(

Bu dizi mutlaka izlemek istediklerimden ama şu an yine gündem yoğun ya. Oz bittikten sonra başlasaydık bari. :(
Bence haftada bir bölüm de olsa izlenir, zaten programa göre izlemeye de gerek yok yani ruh haline göre izlenmesi daha makul olur. Oz un 2.sezonunn başlamasına en az 3 hafta var o süre içinde Oz kalitesinde şeyler izlemezsem kafayı yerim. :D Hiç yoktan konusu açılırsa yorumlar kaybolmamış olur, ne kadar çok yorum o kadar çok izlenme. :)

Bence haftada bir bölüm de olsa izlenir, zaten programa göre izlemeye de gerek yok yani ruh haline göre izlenmesi daha makul olur. Oz un 2.sezonunn başlamasına en az 3 hafta var o süre içinde Oz kalitesinde şeyler izlemezsem kafayı yerim. :D Hiç yoktan konusu açılırsa yorumlar kaybolmamış olur, ne kadar çok yorum o kadar çok izlenme. :)
Tamam başlığı açarım zaten. :)

Sen ne şekilde izlemeyi planlıyorsun? Yani tam program olmasa da her gün izlerim ya da haftada 1-2 gibi düşüncelerin var mı? :):)

Gerçi ben bu diziyi sevmeyebilirim de 1-2 bölümde bırakabilirim çünkü benzer olan American Horror Story Freak Show başlamıştım hayal kırıklığıydı ilk bölümde bıraktım. :):)

1x1

Gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında sıkça adının anılması nedeniyle merak ettiğim bir diziydi ve @Tolstoyevski başlayınca ben de başlayım dedim bu ara pek çok diziye birden saldırmama rağmen. :)

Yukarıdaki mesajda da bahsetmiştim. American Horror Story: Freak Show izleyip hiç beğenmemiştim. Bu dizi de tıpkı onun gibi. Demek ki böyle çeşit çeşit tuhaf insanların hikayeleri benim için ilgi çekici değil.

Açıkçası dizinin ilk bölümünde olumlu konuşabileceğim hiçbir şey yok. Teknik olarak kalburüstü hatta iyi olduğunu kabul ederim ama içerik sıfır. Senaryoda ilgi çekici hiçbir şey yok. Sadece başroldeki adam ve konuştuğu kadının sahneleri birazcık ilgimi çekti o kadar.

Büyük bir dizi olduğundan daha fazla bilgim olması adına ikinci bölüme de bakarım bir ara ama devamının geleceğini hiç sanmıyorum. :)

4/10

1x1

Gelmiş geçmiş en iyi diziler arasında sıkça adının anılması nedeniyle merak ettiğim bir diziydi ve @Tolstoyevski başlayınca ben de başlayım dedim bu ara pek çok diziye birden saldırmama rağmen. :)

Yukarıdaki mesajda da bahsetmiştim. American Horror Story: Freak Show izleyip hiç beğenmemiştim. Bu dizi de tıpkı onun gibi. Demek ki böyle çeşit çeşit tuhaf insanların hikayeleri benim için ilgi çekici değil.

Açıkçası dizinin ilk bölümünde olumlu konuşabileceğim hiçbir şey yok. Teknik olarak kalburüstü hatta iyi olduğunu kabul ederim ama içerik sıfır. Senaryoda ilgi çekici hiçbir şey yok. Sadece başroldeki adam ve konuştuğu kadının sahneleri birazcık ilgimi çekti o kadar.

Büyük bir dizi olduğundan daha fazla bilgim olması adına ikinci bölüme de bakarım bir ara ama devamının geleceğini hiç sanmıyorum. :)

4/10
bir dizinin daha cenazesini kaldırdın şimdiden diziye elveda diyelim artık kimse yanaşmaz :))

bu sefer @sürgünüm ün yorumunu bekliyorum bakalım o ne diyecek?
@Tolstoyevski övdü sen yerin dibine batırdın bu durumda eşitlik var ? :) üçüncü bir kişinin yorumundan sonra diziye el atacağım :))

bir dizinin daha cenazesini kaldırdın şimdiden diziye elveda diyelim artık kimse yanaşmaz :))

@Tolstoyevski övdü sen yerin dibine batırdın bu durumda eşitlik var ? :) üçüncü bir kişinin yorumundan sonra diziye el atacağım :))
Stok elimde 13 bölüm dizi ve 2 film var, onlar hafta sonuna kadar biter sonra bakarız. :)

Sayfayı takip edeyim izlerim bir ara. :)

Dizi bitirmek benim işim. :):)

Yok ya benim yerin dibine soktuğum pek çok dizinin forumda ilgi görmüşlüğü var. Yalnız bu dizi herkese göre olmayan bir dizi seven çok seviyor sevmeyen de sevmiyor. :)

İkinci bölümün ilk 5-10 dakikasını falan izledim ve diziyi sevebileceğime ikna oldum. Geçtiği ortam falan farklı ve izlenesi. Muhtemelen karakterlere de yavaş yavaş alışırım. :) Fakat sorun şu ki bu ara izleyecek bir sürü dizim var. Çok sevsem bile izleyemem. Bu nedenle diziye haksızlık etmemek adına daha az dizim olduğu bir zaman yeniden başlamaya karar verdim. Artık bu 5 ay sonra mı olur 1 yıl sonra mı olur bilemem ama yeniden başlayacağım bir gün. :)

Konusu da varmış süper. :D
Birinci bölüm yorumumu kopyalayayım:

Carnivale s01e01

Uzun zamandır başlamak istediğim dizilerden biriydi, başladım sonunda. :)
İlgi çekici bir başlangıç yaptı, zaman zaman sıkılıp kaç dk kaldı diye kontrol etsem de genel olarak beğendim diziyi.

1x2

Manyak bir dizi olduğu apaçık. Ilk bölümden bile daha iyiydi. Böyle psişik-parapsikolojik yapımları çok seviyorum nedense. Fantastik ama gerçekçi fantastik olduğu için izlettiriyor kendini.

Sakallı kadın, insanların rüyasını gören adam, mekan kavramını alt üst eden rahip, ölüyü dirilten eleman, telepati ile konuşan ve eşyaları hareket ettirebilen anne, ve daha açığa çıkmamış nice manyaklar... Ayrıca yer yer verilen absürd sahneler de çok iyi

kilise sahnesindeki adamın ilahi söylemesi gibi :D

Müzik ve mekan seçimleri de efsane.

Yalnız şu telepati ile konuşan kızı sevmedim, itici geldi.

Bunun dışında şimdilik her şey mükemmel.

ilk sahnede rahip ile başkarakterin aynı rüyayı görmesi çok iyiydi.
başkarakterin karavan bagaja gitmesi ve kavanozda cenin şeklinde bebeği görmesi ve çıkarken ceninin gözünü açması da korkunçtu

ve tabi rahip ile sapığın sahnesi bölüme damgasını vurdu.

Söylenilenlerin aksine dolu dolu ve mükemmel adayı bir senaryo var, senaryoya söz söylemek olmaz. Bu dizinin senaryosu kötü, The Walking Dead'in mi iyi?

9.2/10