Canlı Para'da Murat Başoğlu Farkını Fark Ettiriyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
ÖZGE EREL / MEDYABEY
Özge Erel (Ozge_) Twitter'da
Geçtiğimiz sezon Show TV'de ekrana gelen 'Canlı Para' yarışma programı bu sezon Fox TV 'de 'Bir Milyon Canlı Para' ismiyle ve Murat Başoğlu'nun sunumuyla yayına başladı.
'Benzemez Kimse Sana' ile adına daha aşina olduğumuz Endemol, bu sezon 'Canlı Para' yarışma programına gerçekten hakkını verecek bir sunucuyla başladı. Yazının bu kısmını okuyan Engin Altan Düzyatan hayranları muhtemelen tepki gösterecektir. Ancak eğri oturup doğu konuşmak gerekiyor bir yerde!
Engin Altan Düzyatan son yıllarda Türk televizyon ve sinemasının başarılı genç aktörlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kadın hayran kitlesi aldı başını yürüdü. Ancak bir oyuncunun iyi bir oyuncu olması aynı zamanda onun iyi bir canlı yayın sunucusu olmasını sağlamaz. Televizyon programı sunmak başlı başına bir profesyonellik isteyen bir iş. Bir de canlı yayın programını sunmak sözkonusuysa uzun uzun oturup düşünülmeli bana göre. Özellikle insanların para kazanabileceği umut bağladığı bir yarışmaysa bu daha da fazla düşünmeli.
Canlı Para Show TV'de başladığında hem canlı olması hem de Engin Altan'ın ilk deneyimi olmasından dolayı oturup bir süre izlemiştim. İlk canlı programda heyecanlı ve tutuk olması normaldir diye kendimi avuttuğum günlerin sayısı zamanla arttı. Ne yazık ki Engin Altan, sunucu rolünü etkili yapamıyordu. Yarışmayı sunarken bir Kenan Işık yansıması, tavrı izlemek ve çok durağan olan sunum açıkçası beni sıktı. Bir de üstüne yanlış sorulan sorular durumunun sıklıkla tekrarlanması durağanlığın üzerine tuz biber oldu.
Sanırım benim gibi düşünen izleyiciler çoğunluktaydı ki yarışma sezon bitmeden yayından kaldırıldı. Geçen hafta kanallar arasında 'ne izlesem de yazsam' diye gezinirken Fox TV'de 'Canlı Para' yarışmasının teaser'ını gördüm. Yarışma kanal değiştirmekle kalmamış Murat Başoğlu da yeni sunucu olarak seçilmiş. Açıkçası Bezemez Kimse Sana da programın sunucusu Murat Başoğlu da bana göre başarılıydı. Aslında Seyfi Dursunoğlu gibi bir ustanın yanında ne kadar parladı tartışılır ama Murat Başoğlu programda yüksek bir performans gösterdi.
Neyse efendim; mevzu şu ki Sabah Şekerleri zamanında yani ben küçük bir velet iken izlediğim deneyimli sunucu Murat Başoğlu'nun Canlı Para'yı sunacağını duymak bende programın daha enerjik olacağı düşüncesini uyandırdı. Nitekim de yanılmadım.
İlk bölümü yayınlanan yarışmada profesyonel sunuculuğun nasıl yapılması gerektiğini ve programda ciddiyeti bozmadan nasıl enerjik sunum yapılacağını görmek yanılmadığım için beni mutlu etti. Açıkçası işini iyi ve layıkıyla yapan kişileri ekranlarda görmeyi özlemişim.
Sunucudan yana bir çekincem yok ancak umarım programda sorulan sorular veya cevap seçeneklerinde geçmişteki hatalar ortaya çıkmaz da program ilk gün verdiği enerjiyi sürdürebilir.