2018 Can You Ever Forgive Me? - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
2789621.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Can You Ever Forgive Me?

Türü: Dram, Komedi, Biyografik
Yönetmen:
Marielle Heller

Oyuncular:

Melissa McCarthy
Richard E. Grant
Dolly Wells

Filmin Özeti:

Film, 1970’ler ve 80’lerde Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren biyografi yazarı Lee Israel’ın (Melissa McCarthy) gerçek hikayesini anlatıyor. Zamanla popülerliğini yitiren ve yayıncı bulmakta zorlanan Lee, kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. Sonunda, sadık arkadaşı ve suç ortağı Jack (Richard E. Grant) ile birlikte bu zor durumdan kurtulmak için hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit etmeye başlar. Fakat çok geçmeden başı polislerle belaya girer.

Filmin Fragmanı:
 
  • Beğendim
Reactions: Çiğdem

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Benim için ilginç bir film oldu, çünkü başta önyargıyla karşıladım ve fimi biraz izleyince olayları ve gidişatı merak ettim ve genel olarak beğendim filmi. Başroldeki kadın filmin ortalarında bana tanıdık geldi ve acaba hangi filmde izlemiştim derken son sahnelerde Gilmore Girls'de en sevdiğim karakter olduğu geldi aklıma. Emin olmak için googleye baktım çünkü gamzesi ve gülüşü hariç çok değişmiş geldi bana.
Jack ile buluşup ikisi hakkında kitap yazmak için izin aldığı sahnede Gilmore Girls dizindeki karakter olduğunu anladım:D
Gelelim filme:
Lee parasız kalmaya başlayınca para kazanmanın yollarını buluyor fakat bu zamanla karmakarışık bir duruma geliyor.
Para kazandıkça içkisini içmesinide ihmal etmiyor :A
Filmin başında başkasının montunu alıp gitmesi komikti :D
Jack'in hayatına girmesi ile dolandırıcılık işini büyüttü ve Jack'in onun arkasından iş çevirip polislerle çalışmasına şaşırdım. Filmin sonunda yine kendi mesleği olan yazarlığı yapıyor; kendi hayatını yazarak.
7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yılın ilgi çekici bir konuya sahip filmlerinden. Konusunu da genel anlamda iyi işlemiş. Özellikle Melissa McCarthy ile Richard E. Grant'in uyumları muazzam. Bence Melissa McCarthy Oscar adayları arasında en iyi performansa sahip. Şahane bir performans. Richard E. Grant de keza kendi kategorisinde en iyi. Fazla beklentiye girmeden izleyip hoş bir tat alacağınız bir film.

Tam yorum:


7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi and Sherlock

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Aaa ne izledim ben dediğim bir film daha :F Bir yaşlı kadın sürekli bir yaşlı adam bulup bağırıp çağırıyor içiyor bu döngüde geçen buna benzer sahnelerle dolup taşan bir film :F Filmde başka birşey yok içiyor bir adam bulup onu fırçalıyor :F Filmin sonuda iyi bağlanmamış bence kopuk bitiyor komedi sanırım film öyle lanse edilmişte onunla alakası yok dram :A

Yinede 2 değil 3 vereyim 2 verdiklerim kadar gıcık film değil :A
 
  • Olmamış
Reactions: Danger UA!

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,791
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Başrol karakterlerin uyumu sayesinde keyifle izlenen, farklı hikayesiyle ilgi çekmeyi başaran bir film. Tabii bunda en büyük pay eli yüzü düzgün senaryonun yanı sıra Melissa McCarthey ve Richard E. Grant'in başarılı oyunculuklarına ait. Hem bireysel olarak, hem de birlikte oynadıkları sahnelerde filmin enerjisini yükseltiyorlar. Green Book'taki Viggo Mortensen-Mahershala Ali ikilisi gibi sırtlarında taşımışlar yapımı.
Arkadaşlıkları iyi kötü devam ediyor derken Jack'in Lee'ye yamuk yapmasını beklemiyordum. Film de mutlu sonla bitmesine (Lee'nin cezasını ev hapsi olarak alması ve kendi hayatını yazarak işine devam etmesi ne kadar mutlu sonsa) sevindim.
En İyi Film'e aday olan tüm yapımları izlemedim ama rahatlıkla Roma ve A Star Is Born'dan iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii başrol ikili ve konunun dışında çok ilginç bir tarafı yoktu ama beni memnun etmeyi başardı.

7.5/10