2016 Café Society - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
4513674.jpg

Café Society (2016)

Türü:
Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: Woody Allen
Senaryo: Woody Allen

Oyuncular:
Kristen Stewart
Jesse Eisenberg
Steve Carell
Sheryl Lee
Paul Schackman
Jodi Carlisle
Richard Portnow

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
1930'larda geçen Woody Allen'ın acı tatlı romantik filmi Café Society'de Bronx'da doğan Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg)'ın aşka yakalandığı Hollywood'a gidişini ve sonra sosyetenin kıpır kıpır gece hayatında ortalığı toza dumana kattığı New York'a dönüşünü izliyoruz.

Hayattan daha fazlasını bekleyen Bobby, babasınının kuyumcu dükkanından kaçıp Hollywood'un güçlü menajerlerinden olan amcası Phil'in (Steve Carell) yanına gider. Kısa sürede Phil'in göz alıcı asistanı Vonnie'ye (Kristen Stewart) aşık olsa da onun başka bir adamla birlikte olduğunu öğrendiğinde arkadaş kalmaya razı olur. Bu arada model ajansı sahibi Rad (Parker Posey) ve zengin bir yapımcı olan kocası Steve (Paul Schneider) ile arkadaş olur. Vonnie erkek arkadaşı tarafından terk edildiğinde Bobby, kızın gönlünü çalma fırsatını kaçırmaz ve çabaları da karşılıksız kalmaz. Vonnie, Bobby'nin evlilik ve New York'a taşınma teklifini kabul etse de işler planlandığı gibi gitmeyecektir...

Filmin Fragmanı

Tam yorum: http://izleryazar.com/cafe-society-2016/

Beklentilerimi karşılayan bir film oldu.

Çok süper bir konusu olmasa da Woody Allen iyi iş çıkarmış ve izlemesi keyif veren bir iş olmuş. Müzikler, prodüksiyon tasarımı falan çok başarılı.

Oyuncular da çok iyi. Kristen Stewart'ı özellikle beğendim. Blake Lively de az gözüküp büyüledi.

Son iki Woody Allen filminden daha iyi olduğu kesin. Tabii bir Midnight in Paris de değil. :)

7/10

Kısacası bizim Aşk-ı Memnu gibi bir filmdi :D

Vonnie ile Bobby arasında tutkulu bir aşk göremedim ben. Özellikle de kız tarafında. Bildiğin zengin diye dayısını tercih etti. Yıllar sonra da gördü ki çocuk zengin olmuş vay efendim ben seni unutamadım falan filan yermiyiz biz bunları :A

Nitekim senaryoyu beğenmedim, bana hitap etmiyordu. Müzikler ve prodüksiyon iyiydi gerçekten. Dönem güzel yansıtılmıştı.

Oyuncular arasında da Jesse Eisenberg'i beğendim. Steve Carrell'ı rolüne pek yakıştıramadım. Kristen Stewart da eh işte. Gerçi beni sinir ettiğine göre rolünü yerine getirmiş diyebiliriz :D

5.5/10

Son düzenleme:
Woody Allen'ın filmlerinde geçen saçma sapan, aynı zamanda zekice diyalogları seviyorum. Konu itibariyle tam tatmin etmese de filmi sevdim ben.

Bobby’nin ailesinin mafyatik işleri kısmında sıkıldım sadece. Bu da dönemi yansıtmak adına gerekliydi tabi ki.

Jesse Eisenberg'in aceleci tavırları, sevimliliği çok hoştu. Kristen Stewart kimine göre itici gözükse de, ben her zaman oyunculuğunu beğenmiştirim. Burada da rolüne çok iyi yakışmış ve hakkını da vermiş; Steve Carrell ise gerçekten usta bir komedyen, dayı rolüne çok iyi uyum sağlamış. Bu arada, babaanneyi oynayan buruşuk kadın The Night Of dizisindeki savcıymış, film boyuncu çıkaramadım bir türlü. :)

Medeniyet böyle bir şey galiba. Benim dayımla aramada böyle bir şey yaşansa ömür boyu birbirimizin yüzüne bakmayıp üstüne bir de düşman olurduk. :) Vonnie'nin dayıyı tercih etmesine kızmadım aslında. Bobby de zaten taş gibi hatun buldu kendisine. :)

Özetle, çok beklentiye girmeyip sadece güzel vakit geçirebilecek bir film.

7.5/10

Filmi sonunda izledim.:Z

Bir Kristen Stewart hayranı olarak bu yıl dolu dolu geçecek ve açılışı yaptık bu filmle. Yine her zaman ki doğallığı ile oynamış. Hayran oldum. Son sahnelerde ki makyaj ise çok yakışmış. Hatun taş taş.:love1: Oyunculuğu Belli rolü ile çok gereksiz eleştirildi orada karakter kurbanı oldu. Kariyerinde ödül olarak altın çağıbaşlayacak umarım.:Z
Diğer oyuncularda iyiydi. Jesse Eisenberg denildiği gibi çok sempatikti. Steve Carrellıda zorlayan bir rol olmamış. Yakışmış role.

Konu iyi ama senaryo beni de tatmin etmedi. Daha çekici hala getirilirdi bu hikaye ama 1930'ların holywood ve Newyorkuna yakışmazdi o yüzden olabileceğinin en iyisi olmuş gibi.

Kostümler yine harikaydi. Woody Allen'ı tarz yapan zaten bu dönem filmleri. Yine dönemi harika yansıtmış. Bayıldım.:bhr:
Müzik pek yoktu klasik caz vardı oda etkilemedi.

normalde 6/10 ama +2 ve + 1 ile 9/10 :Z

Filmi sonunda izledim.:Z

Bir Kristen Stewart hayranı olarak bu yıl dolu dolu geçecek ve açılışı yaptık bu filmle. Yine her zaman ki doğallığı ile oynamış. Hayran oldum. Son sahnelerde ki makyaj ise çok yakışmış. Hatun taş taş.:love1: Oyunculuğu Belli rolü ile çok gereksiz eleştirildi orada karakter kurbanı oldu. Kariyerinde ödül olarak altın çağıbaşlayacak umarım.:Z
Diğer oyuncularda iyiydi. Jesse Eisenberg denildiği gibi çok sempatikti. Steve Carrellıda zorlayan bir rol olmamış. Yakışmış role.

Konu iyi ama senaryo beni de tatmin etmedi. Daha çekici hala getirilirdi bu hikaye ama 1930'ların holywood ve Newyorkuna yakışmazdi o yüzden olabileceğinin en iyisi olmuş gibi.

Kostümler yine harikaydi. Woody Allen'ı tarz yapan zaten bu dönem filmleri. Yine dönemi harika yansıtmış. Bayıldım.:bhr:
Müzik pek yoktu klasik caz vardı oda etkilemedi.

normalde 6/10 ama +2 ve + 1 ile 9/10 :Z
+2 ve +1 niye? :A

6 puanın içine ekleseydin onları da sonuçta hepsi senin puanın, böyle biraz fazla tuhaf olmamış mı 6 ile 9 arasında dağlar kadar fark var. :A

6 puan Vonnie'nin hakkı. Kristen'in şahane 1'sı ve benim ekstra kanaat notlarım ayrı olacak tabi:A

6 puanın içine ekleseydin onları da sonuçta hepsi senin puanın, böyle biraz fazla tuhaf olmamış mı 6 ile 9 arasında dağlar kadar fark var. :A
How to Get Away With Murder yeni sezon açılış bölümüne 7 puan, bir sonraki bölüme ise 9.5 puan vermiş. İki bölüm arasında pek bir fark yok, nasıl 2.5 puan birden artış yapmış dünden beri onu düşünüyorum? :A

How to Get Away With Murder yeni sezon açılış bölümüne 7 puan, bir sonraki bölüme ise 9.5 puan vermiş. İki bölüm arasında pek bir fark yok, nasıl 2.5 puan birden artış yapmış dünden beri onu düşünüyorum? :A

Bana göre var ama. İlk bölüm çok melankolik bir hava vardı. İlk kez 8 altı verdim bir bölüme HTGAWM'da. 2. bölüm dizi kendine geldi bence.:Z

Tadımlık bir Woody Allen filmi olmuş. Keyifli diyalogların olduğu, anlatım dilinin güzel olduğu bir film. :) Senaryodan zaten büyük beklentim yoktu beklediğimin karşılığını da aldım doğrusu. Dönemin atmosferi, müzikler, kostümler, konuşma dili, tam bir dönem filmiydi. :D Süresi de tadındaydı zaten sıkılmadan bir çırpıda bitti gitti. :)

Kristen Stewart çok hoş bir oyuncu ya. Filmde beni etkileyen şeylerin başındaydı kendisi. :) Sade ve hoş bir performans olmuş. Jesse Eisenberg ise tam bu rollerin adamı. Hafif şapşal ama zeki, böyle hızlı konuşan falan. Tam bir tip yansıtması olmuş ve başarılı olmuş. Güldürdü bazı yerlerde. :D Blake Lively'de sonlara doğru gözükerek gözümüzün pasını sildi attı. :) Steve Carrel da komediden kalma alışkanlığını devam ettirmiş o da role cuk oturmuş yani. :D

Sözün özü keyifli ve tadımlık bir film. Boş vakitte elektriklerin de kesildiği bir anda kısa süresiyle iyi gitti doğrusu. :A

7.5/10

Tadımlık bir Woody Allen filmi olmuş. Keyifli diyalogların olduğu, anlatım dilinin güzel olduğu bir film. :) Senaryodan zaten büyük beklentim yoktu beklediğimin karşılığını da aldım doğrusu. Dönemin atmosferi, müzikler, kostümler, konuşma dili, tam bir dönem filmiydi. :D Süresi de tadındaydı zaten sıkılmadan bir çırpıda bitti gitti. :)

Kristen Stewart çok hoş bir oyuncu ya. Filmde beni etkileyen şeylerin başındaydı kendisi. :) Sade ve hoş bir performans olmuş. Jesse Eisenberg ise tam bu rollerin adamı. Hafif şapşal ama zeki, böyle hızlı konuşan falan. Tam bir tip yansıtması olmuş ve başarılı olmuş. Güldürdü bazı yerlerde. :D Blake Lively'de sonlara doğru gözükerek gözümüzün pasını sildi attı. :) Steve Carrel da komediden kalma alışkanlığını devam ettirmiş o da role cuk oturmuş yani. :D

Sözün özü keyifli ve tadımlık bir film. Boş vakitte elektriklerin de kesildiği bir anda kısa süresiyle iyi gitti doğrusu. :A

7.5/10

Bizim ne çok ortak noktamız var. Ariana Kristen.:Z