Buz Otele Gidiyoruz...!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
35,070
Puanı
1,060
Herkese Tekrar Merhaba;

Ben herşeye rağmen konu açmaya devam ediyorum
Sizi dün En Kuzeye Götürerek üşüttüm aynı yoldan devam ederek bu seferde sizi Buz Oteline götürüyorum;

Dünyada Kuzey bölgelerde yılın belli aylarında düzenlenerek oluşan bu Buz Otellerinden en eskisi olan; Kutup dairesine yaklaşık 40 km mesafede, İsveç Jukkasjärvi'deki Buz Otel hakkında bilgiler paylaşacağım.

Bu otel Bahar aylarında kayboluyor ;kışın tekrar havanın kara kışa dönmesi ile tekrar buzlarından doğuyor
Odalar tek tek yontuluyor ve tekrar dizayn ediliyor.Torne Nehrinden alınan buzullar sayesinde yeniden inşa edilen bu otelde konaklamayı seçtiğinizde Havaalanında Husky ekibi sizi bekliyor ve kızaklarla otele ulaşıyorsunuz.

Icehotel, 55 soğuk oda olmak üzere 120 odaya sahiptir.Otelin içi özel tasarım ve sanat eserleri ile işlenmişdir.

Dünyaca ünlü İceBarda. tamamen buzdan yapılan bardaklarda içeceklerinizi içebilirsiniz.

Odaların içleri buz buz işlenmiş,bir sanat eseridir.Özel ren geyiği derileri,termal tulumlarda konaklarsınız.
Ortam -5 civarındadır. Sabah sıcacık bir kahve yada yaban mersini suyu ikramı ile karşılaşmanız mümkündür.

Otelin yemek bölümünündede herşey buzdan olupübuz üstünde yerel yemeklerin keyfini sürebilirsiniz. Buzdan masalar,buzdan servisler eşliğinde leziz menüler sizi beklemektedir.

Stockholm'den Kiruna'ya düzenli olarak tren ve uçak seferleri düzenlendiği için Icehotel'e seyahat etmek kolaydır. Oradan, koşullara bağlı olarak Jukkasjärvi'ye 30-50 dakikalık kısa bir otobüs yolculuğu vardır; otelin kendi otobüs durağı vardır. Kışın, Londra Heathrow Havalimanı'ndan Icehotel'e direkt charter uçuşları düzenlenmektedir.

1738785329064.png

1738785346600.png
1738785364142.png

1738785388212.png

1738785403405.png
1738785423648.png

1738785441784.png

1738786224777.png

Daha detaylı bilgi edinmek için videoyuda izleyebilirsiniz.

Üşürseniz mutfakda bir kahve kapınız :)

Abii biz Manisalıyız iki santim karda kayan insanlarız ne işimiz var buz otel de motel de adımımı attığım an kayar resepsiyona kayarak giderdim kesin ben burda :A

Emeğine sağlık @The_Erinch elimdeki çay bile buz tuttu bu konuyla :Z

Kışı da seven biri olarak resimler çok hoşuma gitti. Senin bu konu dışı bölümündeki değişik konuların güzel oluyordu abi. Yine devam :A

• Harika
Reactions: The_Erinch
Eksik detayı tamamlayayım. “Icehotel Kış” Aralık-Nisan arası var.
“Icehotel 365” ise yaz kış farketmez her zaman var.

Soğuk havayı sevmem. Hiç benlik değil :A

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Eksik detayı tamamlayayım. “Icehotel Kış” Aralık-Nisan arası var.
“Icehotel 365” ise yaz kış farketmez her zaman var.

Soğuk havayı sevmem. Hiç benlik değil :A
Evet doğru diyorsun;
365 de özel hava sistemi ile içerisi muhafaza ediliyorç
Ekleme için teşekkürler.
Nede olsa memleketin :)

• Beğendim
Reactions: Dosi
@Dosi adminimiz o kadar rütbe aldin hic bizi davet etmiyorsun madem böyle yerler var ama dimi yani gencler :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
@Dosi adminimiz o kadar rütbe aldin hic bizi davet etmiyorsun madem böyle yerler var ama dimi yani gencler :A
Rütbe alışım ne beni ne sizi şaşırtmıştır :A onun için özel bir şey yapmama gerek yok :A

Gecesi 1500 kr civarı. Çok sayılmaz. Uçak biletinizi kendiniz ayarlayın düşünülür :A kura çekerek anca 3-4 isim için yaparım :A

• İlginç
Reactions: Yakamoz-Asi

Forum İstatistikleri

Konular
173,090
Üyeler
8,483
Son Üye
justking