Burçların Aralıkları Değişti!

yatutarsa

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,228
Puanı
1,060
Günümüzde burçlar birçok insan için oldukça önemli bir yere sahip. Hemen hemen her gazetede günlük burç yorumlarının olduğu bir bölüme rastlamak mümkün.

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bölümleri çok konuşulacak bir çalışmaya imza attı. Bölümün yaptığı yeni çalışma herkesi ilgilendiriyor ve bu çalışma gökbilim dünyasında fırtına koparacak gibi!

Üniversite, günümüzde Güneş'in hizasında bulduğu burçlar ve aralıklarını yeniden hesapladı. Bununla birlikte birçok kişi, artık eski burcunda değil.

Gökbilimciler, yaptıkları açıklamada artık Dünya'nın ekseninin 30 derece batıya kaymasıyla burçların eski tarihlerinde olmadıklarını belirtti. Bu yeni hesaplamada Başak burcu 44 günü kapsarken Akrep burcu sadece 6 günle sınırlı kaldı. Ayrıca gökbilimciler, günümüzden iki bin yıl öncesinde hazırlanan "Tetrabiblos" adlı astroloji kitabında tanımlanan takımyıldızların -yani burçların- günümüzde eski bölümlerine denk gelmediklerini savundu.

Hesaplamayla, binlerce yıldır 12 burç varken 13. bir burç olan "Yılancı" burcu eklendi.

İşte yeni hesaplamaya göre burçlar ve kapsadıkları aralıklar:

Yay18 Aralık - 19 Ocak33 gün
Oğlak20 Ocak - 15 Şubat27 gün
Kova16 Şubat - 12 Mart25 gün
Balık13 Mart - 18 Nisan37 gün
Koç19 Nisan - 13 Mayıs25 gün
Boğa14 Mayıs - 21 Haziran39 gün
İkizler22 Haziran - 20 Temmuz29 gün
Yengeç21 Temmuz - 10 Ağustos21 gün
Aslan11 Ağustos - 16 Eylül37 gün
Başak17 Eylül - 30 Ekim44 gün
Terazi31 Ekim - 23 Kasım24 gün
Akrep24 Kasım - 29 Kasım6 gün
Yılancı30 Kasım - 17 Aralık18 gün

Ben Aslan burcuyum
Yengeç değil

9 Ağustos Aslandır hesaplamları da yok

hamd olsun hala başak burcuyum. 😎

Aslan'a kaymışım ama çok eski bir haber değil mi bu @yatutarsa .
Hatta forumda açıkdı biliyorum.

Balık burcu olmuşum hayırlısı olsun...

yılancı😱

@xemrexx yeni burcumuz yılancı hayırlı olsun.
yine yeniliklerin öncüsü biz

Yılan olduğumu biliyordum, bu değişmeyle yine bir kesinlik kazanmış oldu.

Biz eskisine göre doğduk bence bizimkiler değişmez, değişmemeli. Balık malık olmam ben ayrıca.

burcu değişmeyen bir ben mi varım

eskiden akreptim şimdi başak olmuşum kendimden nefret edicem desenize ben başakla asla anlaşamam
)

Boğa'ydım hala Boğa'yım.
Değişen bi şey yok burcumu da seviyorum zaten sıkıntı yok.

Bu arada Yılancı çok saçma bi isim olmuş diğerleri Yengeçci, Aslancı falan mı da bu Yılancı buna da Yılan deselerdi ya.

Biz eskisine göre doğduk bence bizimkiler değişmez, değişmemeli. Balık malık olmam ben ayrıca.
Duygusal çocuk seni.