Bu hafta vizyona tam 8 yeni film girdi: Ali Kundilli, Keskin Nişancı (American Sniper), Boyun Eğmez (Unbroken), Sihirli Orman (Into the Woods), Enigma (The Imitation Game), Mommy, Hayatın Kendisi (Life Itself) ve Beni Sen Anlat.
HAFTANIN FİLMİ:
Enigma / The Imitation Game (Yönetmen: Morten Tyldum)
8 dalda Oscar adaylığı (Film, Yönetmen, Erkek Oyuncu, Yardımcı Erkek Oyuncu, Uyarlama Senaryo, Kurgu, Prodüksiyon Tasarımı, Özgün Müzik) kazanan Enigma (The Imitation Game), haftanın en dikkat çeken filmlerinden biri. Başrollerini Benedict Cumberbatch, Keira Knightley ve Matthew Goode'un paylaştığı yapım, matematikçi Alan Turing'in yaşadıklarını anlatıyor. Morten Tyldum'un yönetmenliğini üstlendiği film, 51 salonda gösterimde.
HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ:
Ali Kundilli (Yönetmen: Bülent İşbilen)
Vine fenomeni Cem Gelinoğlu'nun başrolünde yer aldığı Ali Kundilli, haftanın gişe filmi olarak gösterimde. Yönetmenliğini Bülent İşbilen'in üstlendiği yapım, filme de adını veren Ali isimli bir adamın yaşadığı olayları konu alıyor. Eğlenceli hikayesiyle de dikkat çeken film, 240 salonda vizyonda.
Keskin Nişancı / American Sniper (Yönetmen: Clint Eastwood)
6 dalda Oscar adaylığı (Film, Erkek Oyuncu, Uyarlama Senaryo, Kurgu, Ses Kurgusu / Miksajı) elde eden Keskin Nişancı (American Sniper) da ödül sezonunun en dikkat çeken filmlerinden biri oldu. Başrollerini Bradley Cooper ve Sienna Miller'ın üstlendiği yapım, Chris Kyle isimli bir tetikçinin yaşam öyküsünü konu alıyor. Amerika'da çok iyi bir gişe başarısı yakalayan, ancak eleştirmenlerden pek de olumlu yorumlar alamayan film, 73 salonda gösterimde.
Boyun Eğmez / Unbroken (Yönetmen: Angelina Jolie)
Oscar'larda 3 adaylık (Görüntü Yönetimi, Ses Kurgusu / Miksajı) alan Boyun Eğmez (Unbroken), Angelina Jolie'nin imzasını taşıyor. Louis Zamperini'nin yaşam hikayesini perdeye taşıyan filmin başrolünde ise Jack O'Connell yer alıyor. Miyavi, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund ve Finn Wittrock da O'Connell'a eşlik eden isimler arasında. Uzun süredir merakla beklenen yapım, 61 salonda vizyona girdi.
Sihirli Orman / Into the Woods (Yönetmen: Rob Marshall)
Kırmızı Başlıklı Kız'dan Sindirella'ya, Jack'ten Rapunzel'e kadar birbirinden ünlü masal karakterlerini aynı filmde buluşturan Sihirli Orman (Into the Woods), 3 Oscar adaylığı elde ederek (Yardımcı Kadın Oyuncu, Prodüksiyon Tasarımı, Kostüm Tasarımı) geçtiğimiz yılın en öne çıkan filmlerinden biri olmuştu. Sonunda ülkemizde da vizyona giren yapımın başrollerini Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine ve Johnny Depp gibi isimler paylaşıyor. Müzikal film, 57 salonda vizyonda.
Mommy (Yönetmen: Xavier Dolan)
Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan'ın 5. filmi olan Mommy de bu hafta vizyona giren bir diğer film. Oscar'da Yabancı Film dalı için Kanada adına yarışan, ancak aday olamayan yapım, bir anne-oğulun sorunlu ilişkisini anlatıyor. Anne Dorval, Antonie-Olivier Pilon ve Suzanne Clement'in başrollerinde olduğu film, Başka Sinema güvencesiyle 9 salonda gösterime girdi.
Hayatın Kendisi / Life Itself (Yönetmen: Steve James)
Usta sinema eleştirmeni Roger Ebert'in sinemaya olan aşkını konu alan Hayatın Kendisi (Life Itself)'in yönetmenliğini Steve James üstleniyor. Başroldeki Ebert'e birçok ünlü ismin eşlik ettiği film, Oscar'a aday olmayı son anda kaçırmasına rağmen olumlu eleştiriler almıştı. Başarılı belgesel, Başka Sinema yoluyla 4 salonda vizyonda.
Beni Sen Anlat (Yönetmen: Mahur Özmen)
Mahur Özmen'in yönettiği Beni Sen Anlat'ın başrollerinde Kürşat Alnıaçk, Nazlıcan Tuncalı, Can Sipahi ve Gerçek Sağlar yer alıyor. Bir ailenin öyküsünü anlatan yapım, Beyoğlu SETEM Akademi'de vizyonda.
Son düzenleme: