Bu Fotoğraftaki Mutluluk Nutuk’ta Yazıyor

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Girdiği tüm seçimleri kaybeden ve pasif muhalefete devam eden, 1946 seçimleriyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinin adına kara leke olarak geçmiş ikinci büyük şaibeli seçimler olduğu "iddia edilen" 16 Nisan 2017 referandumu sonrası hiçbir şey olmamış gibi yumuşak, pasif, sessiz, kabullenici politikaya devam eden ve hiçbir şey olmamış gibi iktidar partisi ile günlük güneşlik pozlar veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir eleştiri de Yılmaz Özdil'den geldi. İşte o köşe yazısı:
ghhg.jpg

  • 2009 yerel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmamalı, oylarımızı arttırdık, bizim açımızdan çok güzel bir gelişme” dedi. Ecevit kasketi taktı.

    *

    2010 referandumunu Akp kazandı, guguk kuşu seçmen kağıdı çıkarmayı unuttu, oy kullanamadı, “ben İstanbul'da kayıtlı olduğumu sanıyordum, talihsizlik oldu, her şeye rağmen çok olumlu sonuç aldık, iyiye işarettir, Akp çöküyor, iktidara koşuyoruz” dedi. Che Guevara beresi taktı.

    *

    2011 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Yüzde 30'un altında alırsam çeker giderim” demişti, yüzde 26 aldı, “yeni oydaşlar kazandık, 12 Eylül'den bu yana en başarılı dönemimizdeyiz, bir sonraki seçimde iktidarız” dedi. Kasketle bere dolaba kaldırıldı, Gandi Kemal posteri asıldı.

    *

    2014 yerel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Çıkan sonucu başarısızlık olarak görmüyorum, bir çizgimiz var, sevindirici, kararlılıkla yukarıya gidiyor” dedi.

    *

    2014 cumhurbaşkanlığı seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bu seçimin galibi Erdoğan değildir, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'dur, siyaset dünyamız çok önemli bir aktör kazandı, gelecek açısından ciddiye alınması gereken bir aktördür, bugün seçim olsa yine sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterirdim, kurultaya gitmemizi gerektiren bir sebep görmüyorum” dedi. Ecevit'in kasketi, Che'nin beresi, Gandi filan mazide kaldı, “ben Dersimli Kemalim” dedi.

    *

    Haziran 2015 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Oylarımız düşerse istifa ederim” demişti, oyları düştü, zafer konuşması yaptı, “baskıcı dönemi sona erdirdik, bizim açımızdan sorun yok, memnunum, istifamı gerektirecek bir sonuç değil” dedi.

    *

    Kasım 2015 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Durumumuz olumlu, güzel bir seçim geçirdik” dedi. “İstifa edecek misiniz?” diye sordular, “Chp'yi diğer partilerle karıştırmayın” dedi. Bir hafta sonra röportaj verdi, “oy oranımızın netleşmesinden sonra istifam konuşuldu, açıkçası istifa etmeyi aklımdan bile geçirmedim, yenilendik, iktidara yürüyoruz” dedi.
  • Yazının Tamamını Okumak İçin Tıklayınız
(Genel Telif hakkı kanunu nedeniyle yazının tamamı aktarılamamaktadır)
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
8 seçim kaybetti hala o koltuktan kalkmıyor yeni sistemde güçlü muhalefete kavuşuyoruz 8 seçim kaybet koltukta kal devri bitti.


Aynısını Bahçeli için de söylemelisin hatta o iki katından fazla seçim kaybetti.
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Son Referandum propagandasında iyiydi aslında. Doğru çıkışlar yaptı ama etkisi az oldu. Bi lider olabilecek baskınlığa imaja sahip değil çünkü. Daha düzgün bir muhalefet lideri gelmeli konusunda katılıyorum. Halkı bilen, kitlesini bilen aynı zamanda sağ kitleyide yatıştırıcı hamleler yapan bir lider. Zor bir şey istiyoruz aslında.:)
 

papuleoo

Tecrübeli Üye
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
11,550
Reaksiyon puanı
11,301
Puanı
710
Konum
İstanbul
Düne kadar kahraman olarak entegre edilen Kemal Kılıçdaroğlu'na nedense saldırılmaya başlanıyor. Referandum'u kaybettikten sonra kişiliğini mi kaybetti, var olan potansiyelini mi kaybetti? Neden bu adama saldırıyorlar ki? Kılıçdaroğlu geldiğinden beri vasat bir lider iyi niyetli bir adam dediğimizde yediğimiz tepkilerle kalıyorduk. Neyseki zamanın doğruları gün yüzüne çıkarmak gibi kötü bir huyu vardır.

Her şeye rağmen Ana Muhalefet partisinin başına sağlam bir lider gelmeli. Ülke, millet, vatan için iktidarın daima denetim altında olması lazım. Bunun Kılıçdaroğlu ile olmayacağı zaten belliydi, umarım en kısa zamanda CHP'nin başına sağlam bir lider gelirde adam akıllı bir siyaset izleriz.
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Kılıçdaroğlu bence referandumda başarılı bir kampanya yürüttü fakat artık bir değişiklik şart, partiye yeni bir soluk gelmeli..

Benim iki favorim var birisi Özgür Özel, kadınlardan da Selin Sayek Böke. :)