Bu Diziler Aile Bütünlüğünü Tehdit Ediyor!

darksaal

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
3,582
Puanı
910
[h=2]Dizilerde işlenen konuların toplumsal ahlakı, gelenek ve görenekleri tehdit ettiği yolunda gelen şikayetlerin sayısı giderek artıyor.[/h]
Ölmüş ablasının eşinden çocuk sahibi oluyor. (Lale Devri) Eşinin amcasının oğlundan çocuk sahibi olmak istiyor. (Yer Gök Aşk) Yengesinin babasıyla aşk yaşıyor. (Yer Gök Aşk) Kardeşinin kayınpederiyle aşk yaşıyor. (Bir Çocuk Sevdim) Üvey annesinin eski sevgilisiyle aşk yaşıyor ve evleniyor. (İffet)

Aile bütünlüğü tehdit altında

Dizilerde işlenen konuların toplumsal ahlakı, gelenek ve görenekleri tehdit ettiği yolunda gelen şikayetlerin sayısı giderek artıyor. Okurumuz Demet Özkan da benzer bir konuya değinmiş:

"Sayın Yüksel Aytuğ, yazılarınızda dizilerdeki çarpık aile ilişkilerine defalarca yer verdiniz. Ben de bir izleyici olarak dizilerdeki aile içi ilişkilere değinmek istiyorum.

Dizilerin başında şöyle bir yazı geçer: 'Bu dizideki oyuncular ve olaylar hayal ürünüdür' diye. Sayın yapımcı ve senaristler hayalleriniz bu kadar mı dar? Bu kadar mı kısır? Kişiler arası aşk ilişkileri bir türlü ailenin dışına çıkamıyor.

Aşklar hep aile içinde yaşanıyor. Ölmüş ablasının eşinden çocuk sahibi oluyor. (Lale Devri) Eşinin amcasının oğlundan çocuk sahibi olmak istiyor. (Yer Gök Aşk) Yengesinin babasıyla aşk yaşıyor. (Yer Gök Aşk) Kardeşinin kayınpederiyle aşk yaşıyor. (Bir Çocuk Sevdim) Üvey annesinin eski sevgilisiyle aşk yaşıyor ve evleniyor. (İffet)

ABD'de yapımcılara dizilerin aile bütünlüğünü zedelemeyecek, onları koruyacak şekilde olmasına ilişkin uyarılar gönderiliyor. Aile bütünlüğüne önem veren bir millet olarak, bu tarz dizilerin yapılmasına ve sunulmasına bir türlü anlam veremiyorum. Saygılar."

Yüksel Aytuğ / Sabah

Aşk odaklı diziler yapmaktan vazgeçip başka konulara yönelsek çok daha iyi işler çıkacak ama maalesef 10 dizinin 8'i aşk üzerine kurulu. Diğer 2 dizi ise reyting bakımından zordan devam ediyor...

bencede artık sıktı bunlar. dizilerde aşk islenmeli ama abartılmamak şartıyla . birde herkesin birbirini götürdüğü dizilere aşk dizisi diyorlar ya insanın çıldırasi geliyo

Bir dizi mi aile bütünlüğünü tehdit edecek, yapmayın artık ya, bilinçli seyirci olmayı hala öğrenemedik mi ?

Diziler aile bütünlüğü anca şöyle tehdit edebilir:

Eşler ve çocuklar farklı dizileri takip ettiği için birbirinden uzaklaşıyor maalesef. :(