Breaking Bad Finali Ne kadar İzlendi ve Daha Fazlası

Forumdash

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
38,927
Puanı
1,060
aimages.amcnetworks.com_blogs.amctv.com_wp_content_uploads_2013_09_BB_S5B_Cast_Photo_560.jpg

Hem dünyada hemde ülkemizde ilgiyle izlenen dizi Breaking Bad, geçtiğimiz pazar günü sevenlerine veda etti.Son sezonunda reytingleriyle de oldukça konuşulan dizi, final bölümüyle ne kadar izlendi?
Sezon finaliyle hayranlarini üzsede sevenleri final bölümüyle adeta diziye armağan niteliğinde reyting rekoru verdi. Dizi 18-49 yaş araliğinda 6.7 milyon izleyici ve ortalamada 10.3 milyon izleyiciyi kendine çekerek inanılması güç bi rekor ile kanalının yüzünü güldürdü.

İnanılmazı güç diyoruz çünkü dizi beşinci sezonun ilk yari finalinde 2.78 milyon izleyiciyle ekranlara ara vermişti. O zamandan bu yana %300 arttırdı.

Ayrıca 2013-2014 yeni sezonunda en çok reytingi ( tüm kanallar ödemeli/ödemesiz) 18-49 yaş araliğinda 5.5 reyting alarak zirvenin sahibi The Bİg Bang Theory(ödemesiz kanal) iken Breaking Bad(ödemeli kanal) yine aynı yaş araliğinda 5.4 reyting ile meyda okuyor.

Breaking Bad şu an yayınlandiği kanal bünyesinde en çok izlenen 2.dizi konumunda. Birinci konumda 3.sezon finaliyle 12.4 milyon ile The Walking Dead bulunuyor.
Tüm zamanlarin kablolu kanal final reytinglerinde ise tablo şöyle;
Kablolu Kanal Final Reytingleri

KanalYılDizi/Programİzleyici Sayısı (milyon)
HBO2007Sopranos11.9
HBO2006Sex And City10.6
AMC2013Breaking Bad10.3
USA2009Monk9.4
TNT2012The Closer 9.1

Dizinin başrol oyuncusu Bryan Cronston twitter'da dizinin hayranlarina "teşekkür" tweeti attiğinda 54K kişi Re-Tweet 37K kişi tarafından favori aldı.

aimg812.imageshack.us_img812_9151_9jhi.png

Diğer yapımlar Ne kadar izlendi?

Yine kablolu kanallardan devam edecek olursak, Emmy ve Golden Globe ödüllü Showtime'in göz bebeği (artık) dizisi Homeland ise 3.sezon açılışını yapti. 3.sezon açılışına Showtime'i tatmin edecek rakamlar alan dizi ilk gösterimde 1.9 milyon daha sonra tekrarlarıyla geceyi 2.61 milyon izleyiciyle yeni sezona merhaba dedi.Uzun zamandır Showtime'in üzerinde çaliştiği yeni drama dizisi Master of Sex ilk gösteriminde 1 miyon, tekrarlariyla beraber 1.4 milyon ulaşarak görücüye çıktı.

Ulusal Kanallarda Durum Ne?
ABD'de pazar geceleri reyting savaşlari yaşanıyor.Bu savaşi daima NFL (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) kazanıyor.NFL bizim ilgimizi çekmiyor(bize neeeee:bağır:)

Gelelim dizi reytinglerine;
Önceliği her yaşi kendine çeken dizi Once Upon a Time'in reytinglerinden bahsedecek olursak, 3. sezonuna giren dizi, ikinci sezonun ilk bölümünün aldiği reytinge göre pekte iyi sayılmayan reytinglerle açılış yapti. Dizi 2.6 reyting 8.45 milyon izlyeciyle sezona girdi.

Ülkemizde İntikam adıyla uyarlanan Revenge dizisi geçen seneki reytinginden pek hallice görünüyor.Dizi 2.sezonunu 6.12 milyon ile kaparken, dizi 3 sezona reyting yükselterek 2.4 reyting 8.04 milyon izlyeyici ile iyi bir açılış yaparak sezonu nasıl kapataciği merakının heycanını verd
i.

Ekli dosyalar

• aimages.amcnetworks.com_blogs.amctv.com_wp_content_uploads_2013_09_BB_S5B_Cast_Photo_560.jpg
    aimages.amcnetworks.com_blogs.amctv.com_wp_content_uploads_2013_09_BB_S5B_Cast_Photo_560.jpg
    33.7 KB · Hit: 723
  • aimg812.imageshack.us_img812_9151_9jhi.png
    aimg812.imageshack.us_img812_9151_9jhi.png
    28.4 KB · Hit: 613
Son düzenleme:
1.si diziyi izlemiyorum ama etiketlemenden şikayetçi değilim.

Beni daha çok Revenge'ın reytingingleri çekti.
Breaking bad Revenge'den daha uçuk bir dizi olduğuna göre oranlar biraz az geldi bana.🙄Revenge ile fazla bir fark yok arada.
Ama genele bakacak olursak iyi veda etmiş dizi.:)

breaking bad iyi gitmiş :D
revenge nin oranalrını artırması sevindirici :D
nfl nedir lo :F

Bu kadar artış kesinlikle beklemiyordum muhteşem rakamlar. :) Bu sadece TV tarafı bir de internet tarafı var olayın. :):)

1.si diziyi izlemiyorum ama etiketlemenden şikayetçi değilim.

Beni daha çok Revenge'ın reytingingleri çekti.
Breaking bad Revenge'den daha uçuk bir dizi olduğuna göre oranlar biraz az geldi bana.🙄Revenge ile fazla bir fark yok arada.
Ama genele bakacak olursak iyi veda etmiş dizi.:)
Revenge ücretsiz kanalda yayınlanıyor. Breaking Bad ücretli kanalda. Revenge'i geçmiş olması bile büyük başarı. :)

Bu kadar artış kesinlikle beklemiyordum muhteşem rakamlar. :) Bu sadece TV tarafı bir de internet tarafı var olayın. :):)

Revenge ücretsiz kanalda yayınlanıyor. Breaking Bad ücretli kanalda. Revenge'i geçmiş olması bile büyük başarı. :)

Bu datayı bilmiyordum.:)

5 ana kanal var sanırsam diziler konusunda onlar dışındakiler ücretli (b) @OzaN
Açıkçası net bilmiyorum hepsini. FX, TNT, ABC Family gibi çeşitli kanallar var dizi yapan ve onların durumlarını bilmiyorum. Bildiklerim:

Ücretsizler: ABC, CBS, CW, FOX, NBC
Ücretliler: HBO, Starz, Showtime, AMC

Açıkçası net bilmiyorum hepsini. FX, TNT, ABC Family gibi çeşitli kanallar var dizi yapan ve onların durumlarını bilmiyorum. Bildiklerim:

Ücretsizler: ABC, CBS, CW, FOX, NBC
Ücretliler: HBO, Starz, Showtime, AMC
bbc america da ne yayınlanıyor acaba ne dizisini ne reytingini duymadım :D