Borussia Dortmund 1-3 Bayern Münih | Almanya Süper Kupası Final Maçı

ALMANYA SÜPER KUPASINI KİM KAZANIR?

• B. DORTMUND

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3
  • Anket kapatılmış .

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
41,082
Puanı
1,060
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
image31-1614190676.jpg

Alman disiplininin futboldaki adresi olan Bundesliga'nın iki dev takımı Almanya Süper Kupası finalinde karşı karşıya geliyor.

Son Bundesliga Şampiyonu Bayern Munih ile son Almanya Kupası Şampiyonu B. Dortmund'un Süper Kupa için ter dökeceği karşılaşma Türkiye saatiyle saat 21.30'da başlayacak.

Mücadele Bein Sports HD3 ve TIVIBU SPOR2 kanallarından naklen yayınlanacak.

MS ile çakışması kötü oldu. Kalbimiz Borussia Dortmund ile ama Bayern München kazanır diyorum. :A

Her an, her şey olabilir. İki takımın da teknik direktörü değişti, haliyle tarzı da biraz değişmiştir. :)

Benim bildiğim Bayern hep aynı :A Dortmund isterim ama Bayern farkla kazanır .
Hans-Dieter Flick gitti, yerine Julian Nagelsmann geldi. Borussia Dortmund'ta Marco Rose geldi. Bundesliga'da çok ilginç değişiklikler oldu, biri gitti biri geldi. Marco Rose, Borussia Mönchengladbach'ı çalıştırıyordu, hafıfa alınacak bir hoca da değil. Eline bir tık daha güçlü bir takım geçince bence iş yapabilir, yani kupayı Borussia Dortmund kazanabilir bence. :D

Hans-Dieter Flick gitti, yerine Julian Nagelsmann geldi. Borussia Dortmund'ta Marco Rose geldi. Bundesliga'da çok ilginç değişiklikler oldu, biri gitti biri geldi. Marco Rose, Borussia Mönchengladbach'ı çalıştırıyordu, hafıfa alınacak bir hoca da değil. Eline bir tık daha güçlü bir takım geçince bence iş yapabilir, yani kupayı Borussia Dortmund kazanabilir bence. :D
Kazanırsa bence her türlü sürpriz olacaktır umarım öyle de olur. İyi bir Levandowski Haaland çekişmesi olursa o daha güzel olur bol gollü.

Julian Nagelsmann, ayağının tozuyla beleşten Hans-Dieter Flick'in kupasına konmuş oldu. Bildiğin beleşten kupa. Bayern Münih'in teknik direktörü olmasaydı, zor alırdı o kupayı. Almanya'da Bayern Münih'in hegomanyası var malum, kolay kolay yıkılamayan bir hegomanya. Kupa üstüne kupa almaya devam ediyorlar.

Julian Nagelsmann, ayağının tozuyla beleşten Hans-Dieter Flick'in kupasına konmuş oldu. Bildiğin beleşten kupa. Bayern Münih'in teknik direktörü olmasaydı, zor alırdı o kupayı. Almanya'da Bayern Münih'in hegomanyası var malum, kolay kolay yıkılamayan bir hegomanya. Kupa üstüne kupa almaya devam ediyorlar.

Nagelsmann da zaten maç sonu açıklamasında bu kupa bana değil Flick’e yazar tarzı şeyler söyledi ama koyu işaretlediğim kısma kesinlikle katılmıyorum. Çünkü çok değil daha geçen sezon, 3 ay önce Almanya kupasında Leipzig’i finale çıkardı ve finalde Dortmund’a kaybetti. 2 sezon önce yine Leipzig ile finale çıktı Almanya kupa finalinde Münih’e kaybetmişti onda da.

Ama öyle Ya da böyle Leipzig gibi bir takımla 3 senede iki final yakalamış, eninde sonunda kupayı da alırdı şampiyonluğu da. İki sezon önce yine Şampiyonlar Ligi’nde Leipzig’i yarı finale çıkarmak gibi tarihi bir başarısı daha var.

Bayern Münih’in hegemonyası da zaten rekabete izin vermeyip hep en iyileri topladığı için oluyor. Bakıyorlar Nagelsmann bu gidişle başlarına bela olacak, basıyorlar bonservisi kendi başlarına getiriyorlar. Upamaceno ligde Leipzig’de çok parladı, anında parayı basıp aldılar. Lewandowski’yi Dortmund’un elinden keza böyle aldılar, Lewa olmasa Haaland’ı da alırlardı.

Ama bence mantıklı ve doğru bir politika. Hep en güçlü kalmak için rekabete belli ölçüde izin verebilecek güce sahip olmak ve onu korumak gerekiyor. Münih’in zaten rekabet alanı kendi liginden ziyade Şampiyonlar Ligi. Biz nasıl ki Ziraat Türkiye kupasını ikinci plana, Süper Lig’i birinci plana atıyoruz onlar da kendi liglerini ikinci plana, ŞL’yi birinci plana atıyor nasılsa şampiyonluk ligde garanti gibi bir şey diye.

• Beğendim
Reactions: Araf and Gerekli24
Nagelsmann da zaten maç sonu açıklamasında bu kupa bana değil Flick’e yazar tarzı şeyler söyledi ama koyu işaretlediğim kısma kesinlikle katılmıyorum. Çünkü çok değil daha geçen sezon, 3 ay önce Almanya kupasında Leipzig’i finale çıkardı ve finalde Dortmund’a kaybetti. 2 sezon önce yine Leipzig ile finale çıktı Almanya kupa finalinde Münih’e kaybetmişti onda da.

Ama öyle Ya da böyle Leipzig gibi bir takımla 3 senede iki final yakalamış, eninde sonunda kupayı da alırdı şampiyonluğu da. İki sezon önce yine Şampiyonlar Ligi’nde Leipzig’i yarı finale çıkarmak gibi tarihi bir başarısı daha var.

Bayern Münih’in hegemonyası da zaten rekabete izin vermeyip hep en iyileri topladığı için oluyor. Bakıyorlar Nagelsmann bu gidişle başlarına bela olacak, basıyorlar bonservisi kendi başlarına getiriyorlar. Upamaceno ligde Leipzig’de çok parladı, anında parayı basıp aldılar. Lewandowski’yi Dortmund’un elinden keza böyle aldılar, Lewa olmasa Haaland’ı da alırlardı.

Ama bence mantıklı ve doğru bir politika. Hep en güçlü kalmak için rekabete belli ölçüde izin verebilecek güce sahip olmak ve onu korumak gerekiyor. Münih’in zaten rekabet alanı kendi liginden ziyade Şampiyonlar Ligi. Biz nasıl ki Ziraat Türkiye kupasını ikinci plana, Süper Lig’i birinci plana atıyoruz onlar da kendi liglerini ikinci plana, ŞL’yi birinci plana atıyor nasılsa şampiyonluk ligde garanti gibi bir şey diye.
Nagelsmann konusunu daraltmadan yazdığım için tabii ki abartmış oldum. Nagelsmann, Bayern Münih olmadan kısa vadede şampiyon olacağını sanmıyorum, doğrusu böyle aslında. 28 yaşında teknik direktörlüğe başladı, şu anda Bayern Münih'in teknik direktörü, bu da bir başarı. Hoffenheim, Leipzig ve üçüncü durak Bayern Münih. Genç yaşında zorlamaya başladı, 34'ünde kupayı kazandı. Kısa vadede düşündüğümüzde zor olurdu ama, en fazla lig kupası. Evet, sürpriz yaparak zorlardı, orası ayrı konu.

Borussia Dortmund'un ekonomik koşulları çok iyi değil, o konu sıkıntı. Bu yüzden düşük fiyatta alıp, yüksek fiyata satıyorlar genelde. Genç alıyorlar, parlatıp satıyorlar. Çok iyi bir politika. Maçı da kaybetmelerinde sanırım eksik oyuncularının etkisi var, Hummels yokmuş mesela, Witsel oynamış. Hazard da sakatmış ayrıca. Mesela Sancho transfer olmasaydı başka bir takıma, belki bu maçta farkını ortaya koyardı. Yine yenilirdi ama en azından 3-1 yenilmezdi bence.

Alaba'nın yerine Upamecano tercihi de yerinde, gençleşmeye gitmişler binevi. Çok büyük transfere de ihtiyaç duymamışlar bu sezon bu oyuncunun dışında, ihtiyaçları yok çünkü. Bu kadro bu haliyle bile Bundesliga'ya fazla. En azından bu lig, Ligue 1'e göre kat be kat daha iyi. En azından Bayern Münih'e yakın kadrol var ama Ligur 1'de PSG'ye yaklaşabilen tek bir kulüp yok. İşin ilginci ise, PSG geçtiğimiz sezon şampiyon olamazken, Bayern Münih şampiyon olmayı sürdürdü. Bu arada Nagelsmann'ın zaman içerisinde farklı arayışlar içerisine de gireceğini düşünüyorum. Bir bakarız, ilerleyen yıllarda Premier Lig'e gider. Şimdilik Bayern Münih ile kupa üstüne kupa kazanmaya çalışacaktır.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski