2019 Bombshell / Skandal - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
47,949
Puanı
1,060

Bombshell

Tür:
Biyografik, Dram
Yönetmen: Jay Roach

Oyuncular:
Charlize Theron
Margot Robbie
Nicole Kidman

Filmin Özeti:
Skandal, dünyayı sarsan ve büyük olay yaratan Fox News'in kurucusu ve CEO'su olan Roger Ailes'in taciz skandalının perde arkasında yaşananları konu ediyor. 2016 yılında televizyon yorumcusu Gretchen Carlson, ardından Megyn Kelly ve daha birçok kadın, Roger Ailes’in tacizine maruz kaldığını açıklamıştı. Filmde, taciz olayının su yüzüne çıkması ile yaşananlar ve tacizde bulunan medya patronunun perde arkasındaki öyküsü gözler önüne seriliyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Önemli bir sorunu olması gerektiği gibi anlatan iyi bir filmdi. Karakter derinliğinin eksikliği hissedilse de güçlü oyuncu kadrosu etkisiyle izlenebilirliği gayet yüksek.

Charlize Theron ve Nicole Kidman epey iyiler ama Margot Robbie çok iyi. Özellikle malum sahnede karakterin duygularını çok iyi geçirmeyi başarmış. İnşallah yakın zamanda Oscar'ı alacağı günü de görürüz.

Asansör sahnesi çok iyi çekilmiş sahne cidden.

Tam yorum: https://izleryazar.com/bombshell-2019/

7/10

Ben de üstteki yoruma katılıyorum. Zaten konu bakımından çok önemli bir yapım ve bu misyonunu da başarıyla yerine getirmiş. ABD'nin ATV'si (yayın politikasının muhafazakarlara hitap etmesi bakımından) diyebileceğimiz FOX News'ta yaşanan rezillikleri sıkmadan anlatmayı başarmış. Aslında biyografi filmlerinden beklediğim şey de bu. Derdini anlatırken bir yandan da tempoyu her sahnede yüksek tutması ve başarılı oyunculukları sayesinde kolayca izleniyor.

Alies'ın rezilliklerini doğrudan göstermeyi çok tercih etmemiş ama kadınların bacaklarını ön plana çıkarması, onlara sürekli elbise ve dar ayakkabılar giydirmesi, görüşme yaparken dikizlemek için etraflarında dönmesini istemesi gibi ufak ufak sahnelerle işin vehametini başarıyla izleyiciye aktarmış. Filmin (en azından benim için) tek sıkıntılı tarafı başrol karakterler bile doğru düzgün derinleşememişken her taraftan sürekli yeni isimlerin çıkmasıydı. Olaylara da tamamen hakim olmadığım için zaman zaman takip etmesi yorucu oldu.

Dediğim gibi filmin gücü başrol oyuncularından geliyor ve üç sarışın aktris de filmi sırtlanmayı başarmış. Niye üçlü içinden Charlize Theron ve Margot Robbie'nin adaylık aldığını iyi anlıyorum çünkü yer aldıkları sahnelerde adeta parlamışlar. Biri kanala yıllarını veren, diğeri bu teröre yeni dahil olan karakterler ama ikisi de aynı şeylerle sınanıyor. (Bu çıkış noktası da hoşuma gitti doğrusu.) Nicole Kidman da fitili ateşleyen sunucu rolüyle yine iyiydi ama çok ön plana çıktığı söylenemez. Kadronun geri kalanında da hep izlediğim dizilerden tanıdığım oyuncuların (Mom'dan Allison Janney, Trial & Error'dan John Lithgow, The Good Place'den D'arcy Carden ve Atypical'dan Brigette Lundy-Paine) çıkması güzel sürprizdi.

Sonuç olarak yaşananlar zor ve mide bulandırıcı olsa da izlemesi kolay bir film çıkmış. Büyük beklentilerle izlenmediği sürece memnun edecektir.

7/10

İyi bir film ama fazlası değil maalesef.

Yaşanmış bir olay; oldukça iyi bir oyuncu kadrosu ile aktarılıyor ki filmi taşıyan ve filmin değerini yukarıya taşıyan şey de bu bana kalırsa.

Güçlü ama aynı zamanda 'yandaş' bir yayın organında yaşanan bir skandal, bu skandalın ortaya çıkma süreci ve bunun sonucunda ortaya çıkan durum. Film bu skandalı anlatırken başarılı göndermeler yapıyor, çarpıcı çekimleri sayesinde olayın vahametini iyice gözler önüne seriyor ama karakter derinliği ve kurgu sıkıntılı.

Kurgudaki sorunu özetlemek gerekirse; film birçok yönden ve karakterin bakış açısından olayı anlatmak, gözler önüne sermek istiyor, bunu da hızlı bir kurgu ile yapmaya çalışıyor. Ancak bu yüzden olaylar ve karakterler hem birbirine çok girmiş oluyor, hem de film karman çorman bir hal alıyor. Ayrıca karakterlerin derinliklerine de fazla girilememiş oluyor, bu yüzden karakterler biraz havada kalıyor.

Bu noktada ise devreye gerçekten güçlü oyunculuklar giriyor. Margot Robbie yine muazzam bir performans sergilemiş, her filminde üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerçekten büyük bir başarı.

İlk tacize uğradığı sahnede karakterin duygularını mimikleriyle o kadar başarılı geçiriyor ki izleyiciye, izlerken geriliyorsunuz karakterle beraber. Filmin finaline doğru telefonda her şeyi anlattığı sahnede de yine çok iyiydi oyunculuğu.

İlerleyen yıllarda hak ettiği Oscar'ı da alacağını düşünüyorum. Onun dışında Charlize Theron ve Nicole Kidman da başarılıydı ama bence Charlize Theron bir tık daha ön plana çıkıyordu performansıyla Nicole Kidman'a göre. John Lithgow ise müthiş, oynadığı karakteri tüm pisliği ile yansıtmayı başarmış.

Onun dışında makyaj konusunda ödülün favorilerinden bence.

Charlize Theron bir kez daha aşık etti kendine

Ben bu kadar karşit görüşte değilim malasef. Hiç biri genç değiller. İşten kovuluyorsun pat ifşa time.. Ama başta göz yumuyordun. Alan memnun veren memnun misali gibi bişey...

Gerçek kişileri filmde de gösterdiler. Ve malasef olaylar günümüzde yaşanmamiş. Bizim de yeşilçam zamanımız var malasef. Malum bunlar filmlerde bile bahsedilirdi. Magazinlere bile düşüyordu. Ki hala var.

ok tmm taciz konusu... 3/10

Bu düşünce çok yanlış. Kadının göz yumması erkeğin yaptığını haklı çıkarmaz hiçbir şekilde. Böyle şeylere maruz kalan kadınlar buna mecbur hissediyorlar kendini. İlk karşılaştıklarında bunu açığa çıkarsa kimse umursamayacak bunu gündem olmayacaklar, işlerinden olacaklar. Yeni iş başvurularında da önünde artı değil eksi puan olacak durum. Üstelik yeni gittiği yerde de böyle şeylere maruz kalmayacağının garantisi yok. Filmde de gayet iyi anlatılmış bu durum.

The Morning Show'da daha da iyi anlatılmış.

Erkeğin yaptiğini hak cıkarır demiyorum zaten. Ama erkeğe zemin hazırlamasına yardım ediyor. Charlize Theron'un karakteri nasıl kendisini kormuşsa diğerleri de öyle koruyabilirdi. En basitinden

Margot Robbie karakteri ağlamaklı oldugu halde devam etti. Zorundamıydı?
Neden mecbur hissediyorlar? O zaman erkekler de hak görür
çıkarımını yapıyorum bu yorumdan.

Charlize Theron'un karakterinin kendini koruduğunu nereden biliyoruz belki o da benzer şeyler yaşadı?

Margot Robbie'nin karakteri zorunda değildi ama o an o psikolojiyi düşünsene. Neye uğradığını şaşırdı. Eğer devam etmeseydi kariyerini de sürdüremezdi bu arada. İşten atılır ve başka yerde de iş falan bulamazdı kolay kolay.

Charlize Theron karakterini flashback yapmişlardi. Sonrasında telefonlarına filan geri dönmemiş. Benzer ieyler yaşadi diyorsan bariz filmde oynama var o zaman

Evet o psikolojiyle o an yapsa da etkisinden kurtulmaMAsı gerekti. Belki filmde fazla dramatik gösterdiler yada olayı yaşayan kişi o kadar psikolojiye giremedi. Senin de yukarda dediğin gibi Böyle şeylere maruz kalan kadınlar buna mecbur hissediyorlar kendini olarak düşünüp, bu işler böyle yuruyor deyip hayatına devam etmiştir

Biraz belgeselimsi, Spotlight vari bir film olmuş. Onda da konu olarak böyle büyük ve etkili bir olay anlatılıyordu, burada da aynısı olmuş. Onda da etkileyici oyunculuklar vardı bunda da öyle olmuş. Ama o sinematik olarak daha kaliteliydi bence. Bu o kadar üst düzey bir film olamamış. Daha ilgi çekici şekilde işlenebilirdi doğrusu. Ama oyunculuklar filmi kotarmaya yetmiş tabi.

Bu konu üstünden daha sinematik bir anlatım şekli seçselerdi daha etkileyici bir yapım çıkabilirdi. Eldeki kadroyu da düşününce kesinlikle potansiyeli harcanan bir senaryo olmuş. Yönetmen başarısızlığı olarak duracak sanırım.

Margot Robbie filmin gizli yıldızı değil direk yıldızı olmuş. Kurgusal bir karakteri oynamış ama etkileyici ve mükemmel bir sahnesi var... Gerçekten o sahne ile Oscar alamadıysa nasıl alacak bilemiyorum. Laura Dern'in öyle bir tane bile sahnesi yok, Margot daha iyi oynamış ama ödül birlikleri neye göre dağıtıyor bu ödülü çözemiyorum. Vardır kendilerine göre bir bildikleri sanırım... Charlize Theron ve Nicole Kidman da filmin diğer iki ismi. Onlar da üstüne düşeni yapmış ama fazlası yok tabi.

Vasatın bir tık üstü bir biyografi belgeselimsi olmuş. Daha iyi olabilecekken olamamış bir film. Yine de oyunculukları ve o müthiş makyajları beğendim. Gerçekten makyaj Oscar'ını hak etmişler, tanıyamadım Charlize'i...

7/10