2013 Blue is the Warmest Color (2013) Film Bilgileri & Yorumları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060


Mavi En Sıcak Renktir - La vie d'Adèle (2013)

Türü: Dram, Romantik
Yönetmen: Abdellatif Kechiche
Senaryo: Julie Maroh, Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix

Oyuncular:
Léa Seydoux
Adèle Exarchopoulos
Salim Kechiouche
Aurélien Recoing
Catherine Salée

IMDb Puanı: 8.1 (12,394 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti

Filmin Fragmanı

 
bu filmden hiç haberim yoktu ama özeti ilgi çekici gibi 🙄
 
mükemmel bir film. İzlerken içinde kayboluyorsunuz...
2013'te cok güzel filmler vardı.

2014'te aynı bereketiyle devam eder umarım
 
2 saat 52 dakikaymış. 😕
 
Filmi izledim.

Aşırı uzun bir film daha. Bu filmde hem sahneler uzun ve gereksiz, hem de filmin kendisi uzun. Bazı sahneler var ki başrol karakterimiz sadece duruyor ve öylece 3-4 dakika geçiyor.

Aşırı uzun ve rahatsız edici sevişme sahneleri de var. Sanırım bir sevişme sahnesi 12 dakikaymış. -Tabi bir taneden ibaret değil.- Yani anlayacağınız sanatsal p**** yapmışlar. Keşke cinsellik daha az olarak anlatılsaymış bu aşk.

Aşk konusuna gelecek olursam. Film bir yerden sonra -Adele ve mavi saçlı kız birlikte olduktan sonra- klasik bir aşk hikayesine dönüşüyor.

Film boyunca 10 yıla yakın zaman geçse de, bunu oyuncularımızın hiçbirinde göremiyoruz. Adele'in saçlarını değişik bir stil yaparak ve gözlük takarak yaşlandırmaya çalışmışlar. Olmamış.
Bir sahnede "Yunan döneri" diye bir şey geçiyordu. Üzüleyim mi güleyim m bilemedim?


Oyunculuklar iyiydi. Yan roldeki kız, Adele'den daha iyiydi. Ancak Adele de kötü diyemem. Bir kere ikisini de cesaretlerinden (?) ötürü tebrik ederim. O kadar uzunlukta sevişme sahnelerini çekmek zor olsa gerek.

Oscar'da En İyi Yabancı Dilde Film'e aday olabilirdi. Ancak ödülü kazanmasını istemezdim.

Genel olarak yorumlayacak olursam. Çok uzun bir film. -Hatta ilk kez bir filmi hızlandırarak izledim. Sahneler o kadar konuşmasız ve bence gereksizdi.- Herkesin sevebileceği, hatta izleyebileceği bir film değil. O yüzden konusunu okuyup izleyip izlememeye karar verin derim.

7/10
 

Adele'nin resim konusundan sonra bu filmi izlemeyi düşünüyordum, senin yorumundan sonra izlemem kesinleşti


Ayrıca bi partide heralde dans ettiği sahne var süperdi ya
 
Adele'nin resim konusundan sonra bu filmi izlemeyi düşünüyordum, senin yorumundan sonra izlemem kesinleşti


Ayrıca bi partide heralde dans ettiği sahne var süperdi ya

Adele'in özellikle gülüşü çok güzel.


İzle bence iyi gibiydi film. Biraz daha kısa olsaymış puanımı da arttırabilirdim.
 
Filmi indirdim biraz baktım malum sahnelere, ilk defa böyle bişey görüyorum
Full çıplaktı la kız
@berkann
 
Ahaha
İlk defa mı?


Aileden gizli izlemek gerek.

Lan ilk defa derken, film içinde ilk defa bu kadar açık sahne gördüm demek istedim
Amerikan Pastasında filanda var ama belli bi kısım gözüküyor, bu filmde heryerleri gözükmüş
 
Lan ilk defa derken, film içinde ilk defa bu kadar açık sahne gördüm demek istedim
Amerikan Pastasında filanda var ama belli bi kısım gözüküyor, bu filmde heryerleri gözükmüş

Ahaha
Bu film aşmış biraz.
 
Sıra geldi yılın en güzel isimli filmine... Aslında filmin ismi "Adele'in Hikayesi" gibi sıradan bir isim de muhtemelen dağıtımcı firma uyanıklık yaparak böyle ilgi çekici ve iyi bir isim seçmiş.


İsmi güzel olmasına rağmen film kendisi ise ne yazık ki hiç iç açıcı değildi. Pek çok yerden ödülleri toplaması üzerine beklenti çok yükselmişti ama sonuç hüsran oldu. 2013'ün en çok abartılmış 3-4 filminden biri herhalde.

Film aslında ilgi çekici bir şekilde başladı uzun bir süre sürükleyici bir şekilde devam etti. Fakat malum aşk başladıktan sonra klasik bir ikinci sınıf aşk filmi senaryosuyla devam etti. Tabii ki oyunculukları ve çekimleriyle diğer filmlerden ayrılıyordu ama yine de senaryo boş olduktan sonra bunlar belli bir noktadan sonra yetersiz kalıyor. Senaryo gerçekten çok zayıftı senaryo dalındaki adaylıklarının hiçbirini haketmemiş diyecektim ki zaten senaryosuyla hiçbir yerde adaylık alamamış.

Yönetmenle ilgili hikayeleri okudum. Çok titizmiş her yeri inceleyerek defalarca çekmiş. Gerçekten çok iyi çekimler de vardı ama yani o kadar çok boş sahne vardı ki filmi hızlandırarak izlersem 1.5 saat tasarruf edip hiçbir şey kaybetmezdim herhalde? Böyle ağır işleyen sanat filmlerinden de sevdiklerim vardır ama gereksiz yere uzatılınca kızıyor insan. Kesinlikle 3 saatlik konusu olan bir film değil. Uzattıkça uzatılmış. Özellikle sonlarına doğru baygınlık geçiriyordum artık aşırı yavaş sahnelerden dolayı.

İlla diyaloga dayalı kaliteli bir aşk filmi övülecekse Before Midnight'ı övelim? Bence bu filmden her yönden çok daha iyiydi. Tek fark bu filmde sanat filmi olacak diye kasılıp süre uzatılmış da uzatılmış, bir de heteroseksüel değil homoseksüel ilişki ele alınmış.

Oyunculara gelecek olursak...

Adele Exarchopoulos (soyadını tabii ki bakarak yazdım) gerçekten yılın en iyi performanslarından birini imza atmış. Filmi tek başına sırtlamış, filmdeki en iyi şeydi bence kendisinin oyunculuğu. Çok da genç kendisi, izlemeye devam ederiz umarım ödül mevsimlerinde tanınan filmlerde.

Lea Seydoux da iyi oynamış ama Adele'in yanında ister istemez sönük kalmış. Karakterini pek sevmediğimden midir bilmem ama bence ödüllük bir durumu yoktu kendisinin.

Özetle yılın en abartılmış filmlerinden biriydi. The Great Beauty'e göre bariz daha iyiydi bence ama yine de genel olarak fazla beğenmedim. İlk kısmıyla puanım daha yüksek olabilirdi ama uzadıkça uzayan son kısımlar sonrası:

5.5/10
 
Son 3 haftadır en çok merak ettiğim ve izlemek istediğim filmdi bugüne kısmet oldu. Filmi 2 saat önce bitirdim ama dışarı çıkınca yorum yapamadım, şimdi yapıcam


Filmi izlemeden önce nasıl bişey olduğunu biliyordum ve konusuna filan bakmadan sadece Adele için izledim. Oyunculuğu çok iyiydi. Filmi tek başına sırtlamış, o olmasa izlenilcek bir film değil bence. Özellikle sevişme sahnelerindeki cesaretinden dolayıda tebrik ederim, bu yaşta böyle bir rolü herkes oynayamaz. Bundan sonrada kendisini takip edicem.

Film başları iyi başladı ve 2 saat boyuncada belirli bi tempoda ve akıcılıkta devam etti. Ama son 45 dk. tam anlamıyla fiyaskoydu. Gereksiz uzatılmış sahneler ve boş diyaloglarla geçti resmen. Zaman atlama olayıda çok kötüydü, ikisinde de hiç değişiklik yoktu. Adale'in saçları daha düzgündü ve diğerininde saçı normal rengindeydi sadece.

Filmde malum sahneleri izlerken, odaya birden kardeşim girdi elim ayağım birbirine dolandı
Çok uzundu malum sahneler biyerden sonra rahatsız oldum
Öpüşmeleri filan iyiydi de diğerleri kötüydü


Pek bir beklenti içine girmeden izlenilebilir. 3 saat boyunca Adele'i her haliyle yakından görmek ve tanımak iyiydi


6/10