2021 Blue Bayou - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,952
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

11121664.jpg

Blue Bayou

Tür:
Dram
Süre: 117 dakika

Yönetmen: Justin Chon
Senaryo: Justin Chon

Oyuncular:
Justin Chon
Alicia Vikander
Mark O'Brien

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.1/10
Metacritic: 60/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam bir acıklı dram filmiydi diyebiliriz. Açıkçası özellikle hikayesi akılda kalıcı bir iş olmuş, dram sevenler için fazlasıyla yeterli bir film.

Özellikle son sahne Babam ve Oğlum filmini anımsattı, oldukça duygusaldı…

7.1

Tam yorum: Blue Bayou

Bu tip duygusal filmleri seven biri olarak bana duygusunu çok geçiremeyen bir film oldu. Bunda ana karakterin çok sevilebilir olmayışı büyük etken. Alicia'cığım ve söylediği şarkı yine çok iyiydi ama filmi bir üst seviyeye çıkarmaya tek başına yetmemiş...

5/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and Araf
İnternetteki yorumlar; çok duygusal, ağlamaktan içimiz çıktı... vs. tarzı yorumlarla dolu fakat ben son sahne dışında bu yazılanları doğrulayacak nitelikte bir film olduğunu düşünmüyorum. Son sahne gerçekten çok dokunaklıydı, sevmek için kan bağına gerek olmadığını net bir şekilde gösterdiler bizlere fakat bu sahne dışında ahım şahım bir duygusallığı yoktu, Antonio ve Jessy'li her sahne, aralarında o bağ güzeldi o kadar.

Kathy'nin o lanet polisi hırpaladığı sahnede içimin yağları eridi, her şeyin tek sebebi o adamdı zaten ve böyle bir sahneye yer verilmesi benim gibi diğer seyircileri de bir nebze rahatlatmıştır eminim.

6.5/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Blue Bayou, Justin Chon'un hem yazdığı, hem yönettiği, hem de başrol olarak yer aldığı bir film. Justin Chon, Güney Kore kökenli bir isim. California doğumlu yönetmen, biraz da kendi durumu üzerine araştırma yapıp muhtemelen böyle bir film ortaya koymuş. Babası Güney Koreli, yıllar önce California'ya taşınıyorlar. Tam da filmle bağlantılı hayatı biraz da.

Filmin temeli gerçek hayattaki göçmenlerle ilgili politikaya eleştiri. 2000 yılından önce evlat edinilen göçmen çocukların sınır dışı edilmesi mevzusu üzerine bir film. İşte tam da o çocuklardan olan dövmecilik mesleğiyle uğraşan Antonio LeBlanc, Kathy ile evlidir ve yıllar önce evlatlık olarak ABD'de yerini almıştır. Kathy'nin eski kocası Ace ve onun iş arkadaşı Denny yüzünden Antonio sınır dışı edilmeye yakındır. Peki bu durumda Antonio'ya ne olacaktır? Tabii Vietnamlı olan Parker'ın da sahneleri var film içerisinde ve bu filmin bir diğer dram yönü.

Binevi aslında olaylar Kathy ve onun kızı olan, Ace'in de kızı olan Jessie'nin üzerinde dönüyor. Antonio ve Ace ile gelişen olayların temeli bu iki karakter. Tabii avukat Barry ve beraberinde geçmişe dair sahneler de görmeye başlıyoruz ama çoğu şey zorlama geliyor. Bilhassa Denny karakteriyle gelişen olaylar biraz zorlamaydı. Gerçi Denny gibi karakterlerde çok var ama bence daha iyi işlenebilirdi.

5.5/10

Son düzenleme:
Ağır bir dram filmi. Filmin temposu bana çok yavaş geldi. Konu alarak bu zamana kadar çok göz önünde olmayan bir şeyi seçmişler. Filmin sonu güzel yazılmış. Alicia Vikander ve Sydney Kowalske iyi bir performans göstermiş.

6/10

• Beğendim
Reactions: bazinga and Araf