Black ve Benim Dünyam Benzerlikleri

*Dream*

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,515
Puanı
710
25 Ekim'de vizyona gireceği açıklanan Uğur Yücel'in Beren Saat ile birlikte başrolünü oynadığı hint filmi Black'ın uyarlaması Benim Dünyam filmi için ortaya çalıntı iddası atılmış.TMC Film Black filminin yapımcı firmasından uyarlama haklarını satın aldıklarını açıklamıştı buna karşılık hintli yönetmen benim filmimin kadraj ve sahnelerine kadar aynı bu uyarlama sınırını aşıyor diyerek ortaya yeni bir idda atmıştı.Benim Dünyam filmin fragmanındaki sahneleri ile Black filminin sahnelerinin birebir benzemesi dikkatlerden kaçmadı işte o benzerlikler

@xBUGRAx @EveN @OzaN @Yakamoz-Asi @xemrexxx @Arslan Bey @darksaal @Almila @denizz19 @sokak sanati

Ekli dosyalar

• awww.dipnot.tv_wp_content_uploads_2013_09_1black.jpg
    17.4 KB · Hit: 475
  • awww.dipnot.tv_wp_content_uploads_2013_09_2black.jpg
    64.3 KB · Hit: 368
Benzerliğinde bu kadarı yani saç modeli ve gözlük bile aynı

geçen gün bu filim ile ilgili bir çalıntı iddiası vardı

geçen gün bu filim ile ilgili bir çalıntı iddiası vardı
evet hintli yönetmen bu iddanın sahibi sahnelere kadar aynı uyarlamanın sınırını aşmışlar dedi haklıda adam
Tmc film ise yapımcı firmadan uyarlama hakkını aldık açıklamasını yaptı sahnelerin birebirliği hakkında bir açıklama yapmadı

Hintli yönetmen haklı gibi ama uyarlama izni alınca kolaylık olsun diye aynen aktardıkları çok şey oluyor, bunun belirli bir sınırı yok.

Parası verildi telifi alındı neden uzatılıyor ki şu mesele?

ne var bunda arkadaş titanıc i türkler uyarlasa uçakta mı geçecek olay yoksa adamalr 1912 nin değil de 2013 ün kıyafetlerini mi giyecek

beren in karakteri sağır-kör-hafif zihinsel engelli yani bakışı aynı olacak adı üstünde kör,o kadar sorunu olan bir kız tutup da modayı takip edecek değil kıyafetleri de normal,kör olduğu için gözlük de normal

uğu yücel eğitimci ama umutsuz bir karakteri canlandırıyor orjjinaline benzemesin diye ali ağaoğlu gibi mi giyinsin adam

Olaya ciddi bakarsak sadece ilk foto çok benziyor.
Onun dışındaki fotolarda fark bariz.
Kör ve sağır iki kızı yan yana koysan bu kadar farklı olabilir.

İnanamıyorum neden böyle yapmışlar? 😱

Körler bi kere numaralı ve renkli gözlük takar. Beren neden siyah gözlük taktın?

Neye takacaklarını şaşırdılar cidden.

Cidden Beren'e taş atmak için ne diyeceğinizi şaşırdınız ya. Uyarlama olduğu açıklandı. Sonuçta 2 tane engelli var ve tabi ki birebir ortak noktalar olacak 😉

Hahahah EveN +3290823

@xemrexxx

Uyarlamalar sadece gelir amaçlı galiba.Bu film ne yönetmene nede oyunculara artı birşey katmaz.Aksine bu tür haberlerle alay konusu olurlar.

Benzerlik mi.

Yahu film zaten alıntı. Parayı verip satın almışlar türkiye uyarlaması.

Ne benzerliğinden bahsediyosunuz film zaten Black'in aynısı olacak.
))