2018 Black Panther - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
2012400-676064898.jpg


Black Panther (2018)

Tür: Macera, Aksiyon
Yönetmen: Ryan Coogler
Senaryo: Ryan Coogler, Joe Robert Cole

Oyuncular:
Chadwick Boseman
Michael B. Jordan
Lupita Nyong'o
Danai Gurira
Andy Serkis
Daniel Kaluuya
Angela Bassett
Martin Freeman
Letitia Wright
Foret Whitaker
Winston Duke

Filmin Konusu

Black Panther, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere, ıssız ama teknolojik olarak geliştirilmiş Afrika'daki yuvasına dönen T'Challa'yı anlatıyor. Ancak, güçlü eski bir düşmanı yeniden ortaya çıkınca, hırslı bir kral ve Black Panther olan T'Challa, Wakanda ve bütün dünyanın geleceğini tehlikeye atan zorlu bir savaşa girmekle sınanacaktır. İhanet ve tehlikeyle karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek ve halkının güvenliğini ve yaşam biçimlerini emniyete almak için müttefiklerini bir araya getirmeli ve Black Panther'in bütün gücünü açığa çıkarmalıdır.

Filmin Fragmanı

 
  • Beğendim
Reactions: Çiğdem

Polat Şaşmaz

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
61,279
Reaksiyon puanı
33,503
Puanı
1,061
Konum
Türkiye Yüzyılı
Az önce çıktım sinemadan. Civil War'ı izlemediyseniz sinemaya gitmeden önce izleyin öyle gidin.
Çok güzel film olmuş, ciddi bi film olmuş aşırı beğendim kusursuzdu diyebilirim.

Infinity War öncesi daha farklı bir şey bekliyordum ipucu verebilirlerdi Bucky ve Wakanda'da ki çatışma sahnesinin yerini gördük fazlasını görmedik bunlarda bana yetmedi.

2 after credits'de iyidi.

Süper kahraman filmlerinin güzelliğini kötü karakterler verir. Marvel son zamanlarda kötü karakter konusunda kendini geliştirmişti. Bu filmde de yine içimizi açan bi kötü karakter gördük.

Black Panther'in kardeşi bizimkinin giysisini geliştirmiş. Bu sahneyle Iron Man'in yeni zırhıyla ilgili ipucu da edinmiş olduk.

Müzikleri de çok beğendim.

Kısacası

9/10
 
Son düzenleme:

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Oscar'da bol bol övülen siyahi temadan nasibini almış film. Filmin eleştirmen puanını görünce şaşırdım dedim Marvel filminde bu puan ne alaka. Ama Oscar'da siyahi tema falan Black Panther'i de bol bol andıklarından sonra anladım niye olduğunu. Bu siyahi mesaj verme ve bunların gözümüze sokulması iyice devam edecek heralde. Filmin aslında öyle bir derdi de yoktu yani.

Ben filme Marvel filmi ve normal sinema gözüyle bakınca çok da büyük bir film görmedim doğrusu. Tutarsızlıkların olduğu ve güç dengelerinin garip olduğu bir film. Süper yan karakterleri var. Ama ana karakteri çok sönük. Wakanda'yı anlatması açısından, değişik ve gözümüze farklı gelen karakterleri açısından Thor'un ilk filmine benziyor biraz. Wakanda ve oluşturulan teknolojik dünya görsel olarak iyiydi. Zaten görsellik kötü olmaz bu dakikadan sonra bir Marvel filminde. Bu teknolojik imkanlar varken hele. Güzel tonuyla müzikleri de başarılıydı. Afrika temasına uygun yapılmış.

Filmin yan karakterlerinden ve filmin tadını arttıran en önemli karakterlerden Shuri'ye değinmeden olmaz. Tam bir çılgın. Sağlam güldüren eğlendiren sahneleri vardı. Hikayede de önemli yer kaplıyor. Tüm ciddiyetin olduğu yerde öyle bir şey diyor ki cidden kahkaha attırıyor.

Michael B. Jordan'ın oynadığı Killmonger da iyi iş çıkarmış. Oyunculuk olarak filme değer katmış. Karaktere verilen misyon ve amaç da filme iyi yedirilmiş. İntikam teması oyuncunun bunu iyi yansıtması, geçmişle bağlantısı iyiydi.

Ryaan Cogler ilk 2 filminden sonra bir Marvel filmi yapacak dendiğinde umutlanmıştım. Özgür ve güçlü tarzıyla sağlam bir film bekliyordum. Ama Marvel füryasına uymuş o da. Biraz özgürlüğü elinden alınmış gibi benç yönetmenin. Çok daha yüksek bir film olabilirdi.

7,5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,926
Puanı
1,060
Filmin görseli ve müzikler hoşuma gitti. Sinemada eminim çok daha iyi duyguyu geçiriyordur ve o atmosferi hissedebildim. Pek tarzım olmadığı için başta biraz sıkıldım (Wakanda'daki sahneler) ama sonra açıldı. Film çekiminin karanlık olması biraz rahatsız etti.
İlk baştaki baba ve amca sahnesini anlayamamıştım, ve Kara Panther ile kardeşinin sahnesi sanmıştım.Kara Panther'in kuzenini
başlarda iyilik yapacak diye beklerken kötü karaktere büründü ve rolünün hakkını verdi. Filmde hoşuma giden bir başka detayda yaptığımız iyiliklerin bize bir kazanç olarak döneceğini bir kez daha gösterdi. Kara Panther kendisine meydan okuyan adamı öldürmeyip ona şans verdiği için o adam sayesinde kuzeniyle yaptığı mücadelede hayata geri dönmüş oldu.Kız kardeşide eğlenceliydi. Renk katmış filme. Görsel olarak tatmin etti ve teknoloji kısımlarının kullanışı hoşuma gitti. Filmin sonlarında tempo çok yüksekti. 3 ayrı alanda çekişmeler izledik.
8/10

Oscar etkinliği için onlar işte, katılacaksan söyle bulduklarımızı sana da paslarız sen de izlersin :A
Start düğmesine bastım :A Yoğun bir tempoda olduğum çok kaptıramam kendimi ama en az 10 film izleyecem adaylardan yola çıkarak :D
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
2018 yılı içerisinde Aquaman ile beraber izlediğim en kötü film. Zaten bu tarz filmleri pek sevmiyorum ama bu film Marvel filmleri arasında da en dandik filmlerden biri.

Üzerine çok yazacak bir şey yok. Klişe bir senaryo, vasat oyunculuklar, bol bol CGI. Filmden çıktıktan sonra başım zonkladı resmen. Filmde akılda kalıcı hiçbir şey yok. İzleyene hiçbir şey katmadığı gibi fazlasıyla da bayıyor.

Çöp.

1/10
 
Son düzenleme:

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Sıradan bir süper kahraman filmi.

Yaratılan dünya başarılı, günümüz dünyasından çok daha gelişmiş olan Wakanda'yı izlemek görsel açıdan bana keyif veren şeylerdendi. Ryan Coogler o açıdan iyi bir iş çıkarmış diyebilirim, onun dışında sıradan, hatta vasat düzeyde bir Marvel filmiydi.

Oyunculuklar açısından çok ön plana çıkan bir isim göremedim. Ana karakterler zayıf, yan karakterler bir tık daha başarılıydı. Senaryo klişeydi. Film, baştan sona tahmin edilebilir bir şekilde ilerliyor, asla ama asla sıradan bir süper kahraman filmi havasından çıkmıyor.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bu film, teknik açıdan da Marvel'ın en başarısız işlerinden birisi bana kalırsa. CGI kullanımı, görsel efekt kullanımı falan çok iyi değildi bana kalırsa. Bu bütçe ve imkanlarla çok daha iyisi yapılabilirdi.

Kısacası vasat ile ortalama seviye arasında gidip gelen bir Marvel filmi bana kalırsa, öyle 7 dalda Oscar adaylığı alabilecek kapasitede ve kalitede bir film değil kesinlikle. "En iyi film" kategorisinde aday olan ilk süper kahraman filminin, bu film olması ise tam anlamıyla skandal. Verdiği ırkçılık karşıtı görüntü ve mesajlar yüzünden Oscar'a 7 dalda aday oldu bu film. Bunun başka bir açıklaması yok.

Puan: 5.5/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
İzlerken keyif aldığım bir filmdi, kesinlikle üst düzey değil ve en iyi film katagorisinde aday gösterilmiş olması komedi ancak yine de öyle abartıldığı kadar kötü değildi bence. Hem geçtiği ortam hem savaş sahneleri hem de Afrika yerel dinlerine ait mitolojilerin işlenmesi bakımından oldukça sevdim. Ölen liderlerinin öteki dünyada panter olarak yaşaması ve Black Panther ile konuşmaları mesela, o kısımları çok iyiydi. Hele fakir gibi görünen ülkenin gizli geçitteki diğer kısmının dünyanın en gelişmiş, zengin devleti olması bence filmin en özgün kısımlarından.

Tabi gereksiz bir şekilde liderliği kaybedip sonra uçurumdan düşüp fantastik bir şekilde hayatta kalıp intikamı alarak yeniden lider olması da gereksiz bir detaydı.

6.7/10
 

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
MCU içinde nefret ettiğim tek film. Overratedların kralı durumunda. Tipik bir MCU filmi sırf siyahilerden oluşuyor diye bu kadar ilgi gördü. Filmin müzikleri tek güzel yerdi. O sondaki dövüşü yapan CGI elemanlarına selam olsun. Film mi izledik yoksa video oyunu mu izledik belli değil.

6/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Çok vasat bir bir filmdi. Etkinlik olmasa hiç mi hiç izlemezdim bile. Ne alaka Oscar ayrıca? İçerisinde bol zenci olmasından dolayı mı? Beyazları figuran olarak kullanmışlar ki bu da beyaz ırkçılığın ta kendisi... Pek hakim olmadiğindan soruyorum. Daha önce Oscar'a aday olan sprkhrmn filmi? Eğer yoksa Thor, Örümcek Adam, Süperman, Batman'in günahı neydi???? Beyaz olmaları?

Beğendiğim şey sadece Afrika yerlileri... O tema cok güzel yansıtılmış bence de. Özellikle tahta geçme merasimlerii çok iyiydi. İkinci olarak müzikler de iyiydi.

Efektler zeyıf ve kötüydü. Bahçe yakma sahnesindeki ateş neydi öyle. Bizim dizilerde bile daha iyi... Hele 2 panterin kapiştiği sahnede o kadar belliydi ki sanal oldugu. Flash'ın gedik açma sahneleri bile daha güzel.

Ayrıca kötü karakter çok iyi yaratılmış. Adama hak veriyorsun. Başrol oyuncu o kadar zayıf ki sünepe diyesim geldi.

3/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ödüllerde abartılan film çok gördük ama bu kadarı da çok nadir oluyor. Gerçekten çok vasat filmdi ki Ryan Coogler sevdiğim bir yönetmendir. Son derece yapay oyunculuklar, oldukça vasat senaryo. Tek iyi yanı müzikleriydi. Hiçbir an beni içine alamayan bir filmdi genel anlamda.

Tam yorum: Black Panther

4/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Ödüllerde abartılan film çok gördük ama bu kadarı da çok nadir oluyor. Gerçekten çok vasat filmdi ki Ryan Coogler sevdiğim bir yönetmendir. Son derece yapay oyunculuklar, oldukça vasat senaryo. Tek iyi yanı müzikleriydi. Hiçbir an beni içine alamayan bir filmdi genel anlamda.

Tam yorum: Black Panther

4/10
Tebrik ederim o kadar yazı yazabildiğin için :X TWD'deki Michone'u nasıl buldun :F
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Sıradan iyi - kötü etkileşimi olan süper kahraman filmi. Kafa patlatmadan düz bi şekilde izleyince sıkılmıyorsun ama her hangi biri de çekip yazabilir bu filmi. Oscara aday olabilecek özellikte değil yani. Gayet tahmin edilebilir zayıf oyunculukların olduğu ortalama bir filmdi.

Teknik açıdan güzeldi her marvel filmi gibi.

5/10
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Yenilmezler filminde hiç ilgimi çekmemişti zaten :F Thor dışında izlemem yeni yetme superkahramanları diyordum bunu oscar etkinliği olmasa bakmayacaktım :F @Forumdash ile biz siyah superkahraman nedense sevmiyoruz CW de fantastik diziye şans bile vermemiştik ?A:A @Harunnn60

Beni deniz kıyısında kavgaları çok tatmin etmedi siyah panter kostumuyle kötü supper güçlü düşmanlarla savasaydı ama pek öyle olmadı sonlara doğru gergedanlar biraz tatmin ediciydi okadar :A

Şöyle güçlü bir düşman kara panterle dövüşse iyi olurdu :A

Ben kafadan 9 veririm diyordumda @Sherlock @MasacRE e :F Bu filme 8 de çok 7 veriyorum :A Forumdash a oda çok sözüne hak verip 6 puan veriyorum son :A
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Yenilmezler filminde hiç ilgimi çekmemişti zaten :F Thor dışında izlemem yeni yetme superkahramanları diyordum bunu oscar etkinliği olmasa bakmayacaktım :F @Forumdash ile biz siyah superkahraman nedense sevmiyoruz CW de fantastik diziye şans bile vermemiştik ?A:A @Harunnn60

Beni deniz kıyısında kavgaları çok tatmin etmedi siyah panter kostumuyle kötü supper güçlü düşmanlarla savasaydı ama pek öyle olmadı sonlara doğru gergedanlar biraz tatmin ediciydi okadar :A

Şöyle güçlü bir düşman kara panterle dövüşse iyi olurdu :A

Ben kafadan 9 veririm diyordumda @Sherlock @MasacRE e :F Bu filme 8 de çok 7 veriyorum :A
7'de çok... Sen bilirsin :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Çiğdem

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Yenilmezler filminde hiç ilgimi çekmemişti zaten :F Thor dışında izlemem yeni yetme superkahramanları diyordum bunu oscar etkinliği olmasa bakmayacaktım :F @Forumdash ile biz siyah superkahraman nedense sevmiyoruz CW de fantastik diziye şans bile vermemiştik ?A:A @Harunnn60

Beni deniz kıyısında kavgaları çok tatmin etmedi siyah panter kostumuyle kötü supper güçlü düşmanlarla savasaydı ama pek öyle olmadı sonlara doğru gergedanlar biraz tatmin ediciydi okadar :A

Şöyle güçlü bir düşman kara panterle dövüşse iyi olurdu :A

Ben kafadan 9 veririm diyordumda @Sherlock @MasacRE e :F Bu filme 8 de çok 7 veriyorum :A Forumdash a oda çok sözüne hak verip 6 puan veriyorum son :A
7'de çok... Sen bilirsin :A
6 a düşürdüm dediğini düşünüp evet superkahraman filmine göre durgun olmaması lazımdı içime daha sindi şimdi :A :A :A
 
  • Harika
Reactions: Forumdash