Biyoloji

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neferet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Neferet

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
18
Puanı
259
En kolay ve en zevkli sayısal ders.

Genellikle sözel olduğu kabul edilen ve feci bir yanılgıya düşülen derstir.Eğitim sistemimimiz gençleri bu dersten de uzaklaştırmakta.

Ayrıntılarla doludur. Matematik'te Fizik'te Kimya'da konuyu hemen hemen eksiksize yakın öğrenebilirsiniz. Ama bu Biyoloji'de imkansız gibidir. Çünkü konular uçsuz bucaksızdır. İstediğiniz kadar çalışın öyle bir şık gelirki kalırsınız.
He tabii o birazda soruyu hazırlayanlarıın fantastik düşünceleriyle ilgili :D

Ayrıntılarla doludur. Matematik'te Fizik'te Kimya'da konuyu hemen hemen eksiksize yakın öğrenebilirsiniz. Ama bu Biyoloji'de imkansız gibidir. Çünkü konular uçsuz bucaksızdır. İstediğiniz kadar çalışın öyle bir şık gelirki kalırsınız.
He tabii o birazda soruyu hazırlayanlarıın fantastik düşünceleriyle ilgili :D
Matematik çok uçlu bucaklı ya...Neyse kısacası biyolojide bu kadar zorlanıldığını hiç düşünmemiştim.Genellikle çatır çatır çözülen bir fen bilimidir.

Çok zorlanılan bir ders değildir zaten.
Mesela Fizik'te 1 doğru 10 yanlış yapan bile çıkar çokça ama fulleyen de çıkar.
Biyoloji'de ise 7-8 doğru yapar çoğu kişi. Fakat 13'te 13 yapan çok azdır.

Okul düzeyinde bakarsak ise kolay bir derstir. Hiç 4 gelmedi karneme. 1.dönem Biyoloji ortalamam 94.20 idi mesela :)

96,71 :D geçtim :D (matematik 49,34'tü onu karıştırmayalım :D)

arattır netten seçmeli biyoloji...kimya da vermezlerdi kimya alanlarımız vardı.

tmsiniflari.png

bu resim çok şey anlatıyor sanırım...

Severim.Ama hiç sonu yok sürekli bişeyler çıkıyor.Fen 2 mat 2 gibi ayrılmayan tek branş diyebiliriz.

Üniverste sınavında en yüksek 9,55 aldıgım güzel ve sevdigim bi dersdr kendileri:D