Bitlisli Kadınlara İş Kapısı Oldu

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
159,697
Puanı
1,060
Bitlis Girişimci Kadın Derneği, kadınların el emeği kıyafetlerden oluşan bir defile düzenleyecek.

Kalkınma Bakanlığı'nın finanse ettiği kurslara katılan kadınların defilesinin teması ise Osmanlı güçlü kadınları ve özellikle de Kösem Sultan olacak. Dernek başkanı Gül Gültekin, defile için Nurgül Yeşilçay;'ın canlandırdığı Kösem Sultan'ın örnek alındığını söyledi:
"Temel amacımız güçlü kadın örneği sergilemek. Bir kadın hiç kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durabilir. Öncü olarak da aldığımız ve düşlediğimiz tip Kösem Sultan'dır. Onun devlet kadını ve güçlü oluşu hep bizleri cezbetmiştir. Hep bunu düşünerek onun kıyafetlerine çok büyük ağırlık verdik. Kösem'in yaşamını çok yakından izlemiştik. Kadınlarımızın her biri Kösem olmalıdır. Kösem Sultan örnek alınması gereken bir kişilik. Biz de sultanın giysilerini Bitlis'e taşıdık."
hurrem_sultan.jpg

Ne güzel hem evlerine katkı sağlarlar hemde emeklerini göstermenin huzurunu yaşarlar :bhr:

Bitlis Girişimci Kadın Derneği, kadınların el emeği kıyafetlerden oluşan bir defile düzenleyecek.

Kalkınma Bakanlığı'nın finanse ettiği kurslara katılan kadınların defilesinin teması ise Osmanlı güçlü kadınları ve özellikle de Kösem Sultan olacak. Dernek başkanı Gül Gültekin, defile için Nurgül Yeşilçay;'ın canlandırdığı Kösem Sultan'ın örnek alındığını söyledi:
Ekli dosyayı görüntüle 53021
nurgülün etkisi değildir o haberi hemen çarpıtmışlar beroşun etkisiyle hala bişeyler yapmaya çalışıyor dizi nurgülün etkisi anca önümüzdeki sene ortaya çıkar tabi olumlu değilde olumsuz etkisi diyelim :)

nurgülün etkisi değildir o haberi hemen çarpıtmışlar beroşun etkisiyle hala bişeyler yapmaya çalışıyor dizi nurgülün etkisi anca önümüzdeki sene ortaya çıkar tabi olumlu değilde olumsuz etkisi diyelim :)
haberde diktikleri kıyafetler nurgül sultanımızın bu sene giydiği kıyafetler:A

ne yapmış kısaca konuyu okumaya üşendim cnm :A

ayy ben sana sonra anlatırım :) bitlisli kadınlar hogatha resmi çiziyormuş halı desenlerine ben bu kadar anladım ama geniş açıklama sonra :)

haberde diktikleri kıyafetler nurgül sultanımızın bu sene giydiği kıyafetler:A

kadınlara desen seçim hakkı tanımamışlar ne verdilerse onu yapacaklar ama onların aslında ne istediğini ben biliyorum ben onların içini görmek istiyorum yani iç dünyasını biliyorum :)

ayy ben sana sonra anlatırım :) bitlisli kadınlar hogatha resmi çiziyormuş halı desenlerine ben bu kadar anladım ama geniş açıklama sonra :)

kadınlara desen seçim hakkı tanımamışlar ne verdilerse onu yapacaklar ama onların aslında ne istediğini ben biliyorum ben onların içini görmek istiyorum yani iç dünyasını biliyorum :)
hahahah aa tamam sen bana anlatırsın ozaman beklerim ben :A :A :A

@Çiğdem- ve @vadikızı gibi bitli kadinlar icin de bisiler bulacak sultanimiz:A