Yapımcı ve senarist Birol Güven, 'Ev Yapımı' dizisi hakkında konuştu!
'En Son Babalar Duyar', 'Çocuklar Duymasın', 'Arka Sıradakiler' ve 'Seksenler' gibi başarılı dizilere imza atan yapımcı Birol Güven, Oya Doğan'ın yeni sitesi Dizi Doktoru'nda samimi açıklamalarda bulundu.
Güven, geçtiğimiz hafta yayına başlayan ve sevilen yeni dizisi 'Ev Yapımı' hakkında konuştu, ayrıca yapımcı kendisinin reyting kaygısı olmadığını da belirtti.
Röportajın tamamını okumak için tıklayabilirsiniz.
'En Son Babalar Duyar', 'Çocuklar Duymasın', 'Arka Sıradakiler' ve 'Seksenler' gibi başarılı dizilere imza atan yapımcı Birol Güven, Oya Doğan'ın yeni sitesi Dizi Doktoru'nda samimi açıklamalarda bulundu.
Güven, geçtiğimiz hafta yayına başlayan ve sevilen yeni dizisi 'Ev Yapımı' hakkında konuştu, ayrıca yapımcı kendisinin reyting kaygısı olmadığını da belirtti.
Bu ülkede ne zaman bir kriz çıksa kurtarıcı olarak sen koşuyorsun, farkında mısın?
Valla bugüne kadar “Birol Güven çok paramız var, gel bize bir şey yap” diyen olmadı. Hep acil durumda “Camı kırınız” yapımcısı olduk. Ama bu defa bizi kurtaran bu proje oldu. Kendi psikolojimizi kurtardı Ev Yapımı. Şu anda başımı kaşıyacak zamanım yok. 24 saatim var ve bana yetmiyor. Bu Allah’ın bir lütfu benim için.
O zaman başa dönelim. Türkiye’de koronavirüs vakası açıklandı ve evlerde kalmaya başladık. Sonra ne oldu da Ev Yapımı doğdu?
TRT bize “Evde bir şey yapın” dedi. Asıl TRT’nin en önemli lafı şuydu: “Siz evden bir şey yapın. Hata olursa, amatörlük olursa biz onu hoş göreceğiz.” Telefonu kapattım ve oturup bir gecede senaryoyu yazdım. Zaten o gece yazamasaydım yapamazdım. Gruba yolladım ve iş başladı.
Reytinglerden memnun musun?
Ben reytinge çok kafayı takmış biriyim. Hayatımda ilk defa reytinglere sonradan baktım. Bu projede umurumda değil. Bu projenin ikinci bölümü bile umurumda değil. Ben bunun birincisini yaptım ya, hiç umurumda değil. Bence reyting daha iyi olabilirdi. Zaten haftaya daha iyi olacak. Bölüm kısaydı. Haftaya bölüm daha uzun olacak, önümüzde özet olacak. Kısa olursa rekabet edemiyor.
Şimdi Kalk Gidelim dizisi de evden çekilecekmiş. Bu akım diğer dizilere de sirayet edecektir...
Ben 27 dakikalık kamera arkamızda her şeyi anlattım. Bilgiyi saklamadık, paylaştık yani. İzlesinler ve birebir aynısını yapsınlar. Bu bir üslup. Buna da korona vesile oldu. Ben Rasim Öztekin’in evine ışıkçı gönderemem ama ışık gönderebilirim. Biz gerçekten her eve set kurduk, ışıklar yaptık. Çekimlerimizde iki şey kullandık; telefon ve fotoğraf makinası. Evlere ne gerekiyorsa verdik. Çünkü biz selfie çekmiyoruz. TRT 1’de ekrana çıkacaksın, onu cep telefonu ışığıyla yapamazsın.
Röportajın tamamını okumak için tıklayabilirsiniz.