Birileri Küpünü Dolduracak Diye Ekranı Ahlaktan Uzak Diziler Kapladı

darksaal

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
3,582
Puanı
910
Son zamanlarda Orhan Kemal'in eserlerine sardılar. Başka kaynak ve konu bulamayan koca koca adamlar, her şeyin kolayına kaçmakta üstün başarı gösteriyorlar maşallah. Aşk, şiddet, köylü kızı-zengin adam, kıskançlık olsun hikayede yeter. Biri birini sevsin, acı çeksin. O onu terk etsin, aldatsın. Çarpık ilişkiler yaşansın, espri niyetine ahlaksız diyaloglar olsun, biri zengin olsun öbürü fakir. Biz de ağızımızı açıp seyre duralım. Bu arada insanların beynine nasıl zararlı sinyaller yolladıklarını da görmezden gelelim.

'Toplum bozuldu', 'eskiden böyle değildik', 'tecavüz arttı', 'ah nerede o eski ramazanlar', 'saygı kalmadı gençlerde', 'komşu kızına yan gözle değil artık dürbünle bakılıyor' hayıflanıp duralım.

Bakın, televizyon, dizi, reklam, film, tartışma, yarışma programı deyip geçmeyin. Medya, ülkenin en ücra köşelerine kadar ulaşma ve insanların zihinlerine seslenerek onların tutum ve davranışlarını yönlendirme kapasitesi nedeniyle önemli bir güçtür. Böylesine bir güç kontrolsüz bırakıldığında, toplumda giderilmesi imkansız travmalara neden olur. Önceleri ne olduğunu anlamazsınız, ancak zaman içinde rahatsız edici boyutlara gelir ve en son nokta 'eyvah' dedirtir.

Ufak ufak zihinlere enjekte edilen zehirlere dikkat çekmek istiyorum sadece. Birileri küpünü dolduracak diye, medya dünyasında birbirlerine kıyak geçenlere sesleniyorum. Az biraz vatan ve millet sevginiz varsa, çocuklarınızın ve ülkenizin geleceğini düşünüyorsanız, önünüze gelen her yapıma onay verip millete sunmayın. Tavsiyem, önce uzmanlar yani toplum bilimcilere ve psikologlara danışın. Görüş alın, ondan sonra ekranlara getirin.

Öyle sadece akıllı işaretlerle olmuyor bu iş. Zira için de bulunduğumuz dünya, her bireyin çevresindeki gerçekleri aynı biçimde gördüğü ve yorumladığı bir yer değil.

Gönül Gökmen

Diziler romanlara daha uygun cekilse sorun kalmayacak ama yazarin adini kullanip reklam yaparak rating kazaniyorlar. Bu da ne kadar dogru bilmiyorum.