Biraz Doğru Eleştiri

Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
44,774
Puanı
1,061
Arkadaşlar son 1-2 aydır hem forumda hem de sosyal medyada Osmanlı'ya karşı kötüleme var.
Yok Osmanlı geri geliyor , yok Osmanlı çok çektirdi vs daha başka yorumlar var. Kötülemeden kastım eleştirmek değil herkes eleştirebilir ama önemli olan doğru eleştirmek lazım. Bazı yorumları gördüm de Osmanlı'yı yok filan saymalar var. Hepimiz bir Osmanlı torunuyuz bu bir gerçek.Ama bunu yanında genç bir Türk cumhuriyetinin evlatlarıyız
.Ama insanlar Osmanlı'yı silip atmış adeta sadece 1920'lerden sonrasını sayıyor.

Bizim begenmediğimiz Yunanistan ve Ermenistan bile tarihlerine , geçmişlerine o kadar çok sahip çıkıyor ki , biz ise adate Osmanlı'yı kötülüyoruz, Milliyetçilikle geçinen arkadaşların Osmanlı'yı kötülemesi ise ayrı bir komedi , Osmanlı sanırım ya başka bir ırktan geliyor yada bazı arkadaşlar Milliyetçiliğin ne demek oldugunu bilmiyor

Mustafa Kemal Atatürk'te uğraşmayabilirdi Osmanlı zaten bitmiş ne işim var diyebilirdi ama Atamız ülkesi için mücadele vermiş , biz ise nerde yanlışımız var onu araştırıyoruz birbirimizi yiyoruz.
Forumda da Osmanlı için çok eleştiri yapılıyor hatta eleştiri bile denmez eleştirmek bir neden-sonuç olur ama yorumlada ara ki bulasın

Mesela bende eleştiriyorum ''Osmanlı'nın son dönemlerinde ki politikaları çok yanlıştı''
Dediğim gibi her zaman doğru eleştimek lazım laf olsun diye değil
Ben bu konuda görüşlerimi dile getirdim isteyen katılır isteyen katılmaz , burası bir forum olduğu için düşünceler seviyeli bir şekilde paylaşılır/tartışılır bunuda not edeyim

@xemrexxx @destere @Çiğdem- @sokak sanati @Bully @Maskeli Fedai @Arslan Bey @takas @beyazsoy @denizz19 @papuleoo @ABAY_06 @sürgünüm @EFE UYSAL @china_shangai @aserat54 @Yakamoz-Asi @Billy Kane @batuhankaralar

Son düzenleme:
Osmanlı dönemini eleştirmiyorum ama iyi ki de o dönemde yaşamamışım diye dua ediyorum. Tabiki dönemin şartları yönüyle bakarsak yapılanlar normal olabilir ama çoğu yapılanlar şuanki dönemde vahşet olarak algılanıyor olabilir belki de dönemin şartlarını düşünmediğimizden kaynaklı bir durum bu. Ama benim de Osmanlıyı sevdiğim söylenemez.

sorun o değil doğru eleştirmek lazım
sende iyi biliyorsun benim ne demek istediğimi

Çok güzel yazmışsın,çok katılıyorum.
sağol ,belki bir faydası olur arkadaşlara

İnşallah.

Doğru eleştirmek lazım tabiki. Ama şuan yaşadığımız toplum değerlerine zıt yaşamsal faaliyetler sürdürüldü o zamanlar şuan cazip gelmemesi kadar normal bir şey olamaz. Bazı insanlar art niyetli eleştiriyor orası ayrı ama Osmanlı toplumunu savunan bireylerin de Cumhuriyeti inkar etmeye çalıştığı gibi bir gerçekte söz konusu.

Kötüleme değil aslında, sadece sürekli görmezden gelinen şeyler söylenmeye başlandı artık. İyi yanları -varsa- onları da söyleriz. Ataperest değiliz

Osmanlı'nın son dönemleri yanlıştı Deniz ama sen galiba bütüne yayıyorsun bunu , Kanuni ,Fatih vs, gibi dönemlerimiz çok iyiydi sen her halde bunları görmezden gelemezsin ? ben bir yanlışın genele yayılmasına kızıyorum, 650 yıllık bir tarihi adam kötülüyor , ama hiç düşünmüyor ki madem kötü osmanlı 650 yıl nasıl gitmiş bu devlet ? ama nerde illa kötüleyecek

Kötüleme değil aslında, sadece sürekli görmezden gelinen şeyler söylenmeye başlandı artık. İyi yanları -varsa- onları da söyleriz. Ataperest değiliz
Ben bu konuda çok rahatsızım o yüzden düşüncelerimi sizle paylaştım

Kanuni kendi öz evladını katleden kişi değil mi bu hangi dönemde hangi şartta olursa olsun bana ters bir durum kusura bakmayın ama öyle. Evet belki dönemin şartlarıyla incelersek gerektiği gibi davranıldı ve bu yüzden boğdurdu diyebiliriz ama yine de çok vahim bir durum. Türkiye de yıllardır ayakta gidiyor bir yerlere ama durumu çok mu iyi başındaki adam ülkeyi sattı ama hala ayaktayız görünürde.

Ataperest değilsin ama öyle olan insanlar var birde ben milliyetçiyim ben türküm türkkk diyenler Osmanlı'yı karalama kampanyası yapması çok ironik
öyle değil mi emree ?

gerçi temel sistemi köleciliğe dayanan bir devleti ne kadar güzel görebilirsek

Ataperest değilsin ama öyle olan insanlar var birde ben milliyetçiyim ben türküm türkkk diyenler Osmanlı'yı karalama kampanyası yapması çok ironik
öyle değil mi emree ?
ataperest olmak ve milliyetçilik farklı şeyler. biri tabii ki ırkını sevebilir türküm türkkk diyebilir ama bu geçmişte yaşayanların her yaptıklarını onaylacak olması anlamına gelmez

Deniz konu dağılmasın ben osmanlıdan bahsediyorum o fikrini konu açarak paylaşabilirsin

köle ? Batı'ya bak bence onlar neler neler yaptılar
köle
) savaşa gidilir kadın esirler cariye olarak alınır erkekler de alınır devşirilir.. bir de tabii bunları yapan bir "islam devleti"
bir yanlışı batının da doğunun da yapmış olması onun yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez

4 kez aynı şeyi yazdın tamam heyecanlanma
benim ne demek istediğimi anlamadın bak sen şimdi şöyle bir yorum yaptın

gerçi temel sistemi köleciliğe dayanan bir devleti ne kadar güzel görebilirsek
yani bunu bize açıkla ne demek istiyorsun , ama ben sormasam bu mesajın devamı gelmeyecek yani eleştirin ama yani içi dolu olsun şu üstteki mesajın dolu değildi

Anakronizim deneme saçmalık yapıyorlar . her dönemin şartları kendi içinde değerlendirilmeli
O zamanın şartlarını bu zaman getirip ayy ne kotuymus o zamanlar deniyor)))

birisi my izlerken idam sahnesi sonrası iyiki o zaman yasamamisim diyor))) ki turkiye de idama kalkali 15 yıl olmuş. O zamana kadar kafasına gore idamlar olduğu biliniyor İskilipli şapka takmadigi için idam edildi TC tarafında acaba hangi donemde yaşmak isterdi o arkadaş))

Demokrasi var bu çağda)))) ha ha ha 1945 kadar tek adam tek parti sistemiyle yönetilirken osmanlı da bile çoklu parti olduğunu hatırlatmak isterim. Türkiye deki çoğu demokratik adımlar osmanlıdan alınmış zamanla iyileştirilmiştir.

Simdi hala gerçek demokrasi yoktur. Başkanlık sistemine gecilnesikce demokrasi gelmeyecek. Mesela Simdiki milletvekillerini kim seçiyor? Siz mi?)))))) parti başkanları seçiyor milletvekillerini siz sadece kısmen seçiyorsunuz