Bir Ayet Bir Hikaye 6.Bölüm "Mutluluk" -Yeni Bölüm-

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hafız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaç puan veriyorsunuz?

• 9

Oy: 0 0.0%
  • 7

• 6

• 5

• 4

• 3

• 2

• 1

• Kullanılan toplam oy
    4

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Geçen Bölüm:
favoriforumum.net/threads/bir-ayet-bir-hikaye-5-bölüm-zaman-yeni-bölüm.214343/

dccdd21ff6eda9b2c71e9dd6280727df-_-png.35000

Bir Ayet

"Size bir selam verildiği zaman ondan daha güzeliyle veya aynı selamla karşılık verin."
Nisa suresi 86.ayet

Bir Hikaye

Saat sekiz olmuş ve okyla gitme saati gelmişti ama her zaman ki gibi Yusuf'un canı okula gitmek istemiyordu.Üstelik bugün sevmediği dersler vardı.Özellikle de matematik dersini hiç sevmiyordu.Öğretmenini çok sert buluyordu.Bütün bu duygularını kendisini uğurlamak için kapıda bekleyen annesine anlatıverdi bir çırpıda.Annesi "Yusufçuğum,seninle bugün 'mutlu et,mutlu ol oyunu' oynayalım mı?"deyince,merakla "Nasıl bir oyun bu?"diye sordu."Karşılaştığın herkese ama herkese içtenlikle ve güler yüzle selam ver.Halini hatrını sor.Bakalım akşam kendini nasıl hissedeceksin?"
Annesini dinledi Yusuf.Karşılaştığı ilk kişi apartman görevlisiydi.Yerleri siliyordu "Kolay gelsin Ercan amca,mis gibi kokuypr binamız" "Sağolasın paşam,Allah zihin açıklığı versin." Dedesi gibi kendisine " Paşam" demişti.Çok mutlu oldu.Serviste gelmişti işte.Binerken sevis şoförüne selam verdi.Aaa!Sol elinin başparmağı sargılıydı."Hayri amaca geçmiş olsun,parmağına ne oldu?" "Sağol koçum! Ufak bir kaza,önemli bir şey yok,şükür."Okula geldiklerinde ilk karşılaştığı kişi matematik öğretmeniydi.Selam verip vermemekte kararsız kaldı.Bir cesaretle,"Günaydın öğretmenim,takımınız çok yakışmış."dedi."Günaydın Yusuf'çuğum,ben de şu senin çantana bayılıyorum."Çantasına baktı;oysa alırken pek beğenmemişti.Öğretmeni bunları söylerken gözelrinin içine bakarak başını okşamıştı.Çok mutlu oldu.Aslında hiç de asık yüzlü bir adam değildi.Sınıfa girdi,neşeyle arkadaşlarına selam verdi.Onu böyle neşeli görmeye alışkın olmayan arkadaşları hem şaırdılar hem sevindiler.
Günü bitiripeve dönüş vakti geldiğinde herkesle vedalaştı.Servisten indiğinde bir el dokundu omzuna,"Selamun Aleyküm yakışıklı,okuldan mı?" "Aleyküm Selam İlyas amca,evet okuldan geliyorum." "Aferin sana,aman derslerine iyi çalış! Gerçi söylemeye gerek yok.Maşallah gözlerinden zeka fışkırıyor."Gülümsedi Yusuf,çok hoşuna gitmişti bu iltifat. "Sen nereye gidiyorsun İlyas amca?" "Camiye gidiyorum." Aniden aklına bir fikir geldi Yusuf'un.Koşarak eve geldi,zile bastı.Kapıyı açan annesine:
-Selamun Aleyküm anneciğim.
-Aleyküm Selam canım.
-İlyas amca camiye gidiyor,bende abdest alıp gidebilir miyim?
-Tabi ki gidebilirsin.Bana da dua et.
Çok mutluydu Yusuf çok...

Bölüm Sonu
Yazan:Rukiye Oklan
Yapımcı:Hafız
Kanal:HaFıZ TV

58d09d4d02297f72d40dcc45244533b5-_-png.34080

@kvp-medya @ABAY_06 @cookies @berkann @xdragxx

@mrt-06 @Polat Şaşmaz @OzaN @sürgünüm @TubAsi

@Arslan Bey @anilkoldas @ehsan7000 @monacolu @BuraK

@Fks14 @beyazsoy @*Dream* @sMt45 @GreatOttoman

@olizvel @destere @xBUGRAx @emreemreu @takas

@xemrexxx @AlemTo @legolas9900 @XanTier @papuleoo

@Yasin93 @darksaal @*YıldırıM* @ihearyourvoice

@denizz19 @utawleee @dizi kolik @gözlemci @pompy

@kevinspacey @Canol @semre @EnveR

@sokak sanati @zara85 @gundix123 @monsion15

@RüzgarGülü @china_shangai @-KADİR- @Diziim @HachiKo

@berenist @Gk4y @yatutarsa @BesaleT

@Reytinger @EveN @Forumdash @Ahmad @Bully

@Billy Kane @ozgur2113 @Çiğdem-

Son düzenleme:
Oooww çok müthiş olmuş aga aşırı fazla beğendim... puanım 10 dur keşke daha fazlasını verebilsem..konu iyiyidi yusufun selam vermesini öğrenmesi bölüm temasıda :D

yine etiketler gelmiyor. ve yine ayet ile içerik tutmamis
ama üslup her zaman ki gibi çok iyi. ayet ile içerik uysaydi 10 du ama şimdi 8