Bir Ayet Bir Hikaye 5.Bölüm "Zaman" -Yeni Bölüm-

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hafız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaç Puan Veriyorsunuz?

• 7

Oy: 0 0.0%
  • 6

• 5

• 4

• 3

• 2

• 1

• Kullanılan toplam oy
    4

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
dccdd21ff6eda9b2c71e9dd6280727df._.png

Bir Ayet:

"O,geceyi size bir örtü,uykuyu dinlenme zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapamdır."

Bir Hikaye:

ZAMAN

"Ağabey,hemen kalkmazsan yüzüne su serpeceğim haberin olsun!" "Tamam Ayşegül,tamam.Beş dakika daha..." "Of ağabey of!"
"Oğlum hadi ama! Kaç kez geldim,kardeşini gönderdim,hala yatıyorsun.Saat kaç oldu bak!"
Uyanmıştı işte.Başı müthiş ağrıyordu.Fakat burası da neresiydi.Baş ucundaki kadını tanımıyordu.
"Tansiyonu normale döndü doktor hanım."
"Tamam,serumu bitince taburcu edebilirsiniz."
Beyaz önlük,elektronik yatak, serum...Burası bir hastaneydi.Kapıda annesini gördü."Annee!..."diye inledi.
"Nasılsın oğlum?"
"Neden buradayım anne,nasıl oldu?"
"Okulda bayılmışsın.Hemen hastaneye getirmişler.Çok şükür,önemli bir şey yok.Sadece tansiyonun düşmüş."
"Neden?"
"Benzinsiz arabayla yola çıktın yavrum,olacağı buydu."
"Nasıl yani?"
"Oyunu bırakamadın,geç yattın.Çok yorulmuştun sabah bir türlü uyanamadın.Geç kalktığın için kahvaltı yapamadın.Derse yetişmek için okula koşarak gittin.Sonunda pilin bitti."
"Of anne yaa!Ne alakası var,zaten başım ağrıyor!"
"Annen haklı evlat! Üstelik çok büyük bir tehlikeden ucuz kurtulmuşsun.Düşünce başını merdiven basamağına çarpmışsın.Beş dikişlik bir yarık oluşmuş.Daha kötüsü de olabilirdi.Beyin kanaması geçirebilirdin." Acil servisin güler yüzlü hemşiresiydi konuşan.Cevap veremedi.İçinden rabbine teşekkür etti.
Eve dönerken arabada olanları düşündü.Son bir yıldır her sabah ayrı bir stres,her akşam ayrı bir hangame yaşıyor ve yaşatıyordu sevdiklerine.Zamanı nasıl tükettiğini kendisi de anlamıyordu.Çok zevk alarak yaptığı şeyler sonradan onu mutsuz ediyordu.Yorgunluktan kendini derslerine veremiyor,hiçbir şey öğrenemiyordu.Uykusuzluk onu çok sinirli biri yapıyor;sürekli arkadaşlarıyla,kardeşleriyle tartışıyordu."Buna bir son vermeliyim."dedi.Kendi sesiyle sıyrıldı daldığı düşüncelerden.Babası dikiz aynasından gülümsüyordu."Rabbimizin ince bir hesap ile bir ölçüyle yarattığı şeyleri;ölçüsüz kullanırsak kendimize zulmetmiş oluruz oğlum." "Doğru,ben kendime zulmettim."dedi,mahcup bir edayla.Başı çok ağtıyordu.

Bölüm Sonu
Yazan:Rukiye Oklan
Yapımcı:Hafız

9a3b916a018946463274cf360bd8a1f5-_-png.34223

Son düzenleme:

Forum İstatistikleri

Konular
172,998
Üyeler
8,481
Son Üye
Tufan