Bir Ayet Bir Hikaye 3.Bölüm "Sınav" -ÖZEL BÖLÜM-

Kaç Puan Veriyorsunuz?

• 9

Oy: 0 0.0%
  • 8

• 7

• 6

• 5

• 4

• 3

• 2

• 1

• Kullanılan toplam oy
    2

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
SINAV

Bir Ayet
"Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme.Çünkü Allah,hiçbir kibirleneni ve övünüp duranı sevmez"
(Lokman Suresi,18.ayet)

Bir Hikaye

İçi içine sığmıyordu Abdullah'ın,Okul servisinden uçarcasına indi.Camda kendisini bekleyen annesine,elindeki kağıdı sallayarak var gücüyle bağırdı:
-Yine ben birinciyim anne,soruların hepsini doğru yapmışım.
Bir solukta merdivenleri çıktı.Annesi kapıdaydı.Sevinç boynuna sarıldı. -Anne bak sonuç kağıdına ,okul birincisi olmuşum.
- Tebrik ederim canım. Bunun Allah'ın yardımıyla olduğunu unutma! Yemeğini yiyip çizgi film izlemeye oturmuştu ki zil çaldı. Annesi, -Abdullah, Hamza seni top oynamaya çağırıyor,diye seslendi.
-Tamam anne, topu alıp geliyorum!
Elinde topu kapıya doğru giderken,-Anne biliyor musun, Hamza sınavdan çok kötü puan aldı,matematik sorularının sadece beş tanesini doğru yapabilmiş, dedi gülerek. kapının önüne geldiğinde Hamza'yı kendisini beklerken buldu.Yüzü kıpkırmızıydı, söylediklerini duymuş olmalıydı.Hiçbir şey olmamış gibi,"Haydi koş!"diyerek merdivenleri inmeye başladı.Günü güzel başlamıştı ama şimdi değildi.Hamza oyunun ortasında, "artık oynamak istemiyorum."deyip eve gitmişti.Hamza olmayınca da oyunun tadı çıkmıyordu.Çaresiz o da eve döndü.Annesi,erken dönmesine şaşırmıştı.
-Hamza gitti,ben de geldim,dedi keyifsizce.
-Hamza'yı seviyor musun,diye sordu annesi.İçtenlikle"Evet!"dedi Abdullah.
-Peki neden?
-Çünkü o çok iyi bir insan.
-Hangi yönleriyle iyi?
-Dürüst,yardımsever,cömert...
-Matematiğinin iyi olmaması onun iyi olmasına engel değil yani?
-Hayır,dedi Abdullah.
-Peki,Hamza'nın da iyi olduğu bir ders var mı?
-Resim dersi.Çok güzel resim yapıyor.
-Sence matematik resimden üstün mü?
-Şeyy...Ama sınavda resimden sormuyorlar ki...
-Bak tatlım,dedi annesi.Allah her insana bir yetenek bahşetmiştir.Bazıları matematikte,fende başarılı olur.Bazıları çok güzel yazar,bazıları çok güzel çizer.İnsan yetenekleriyle değil,güzel ahlakıyla üstün olur.Biraz önce Hamza'yı küçümsedin,kırdın.Hamza'nın resimlerini ben de gördüm.Gerçekten harika,seninkilerden çok daha güzel.Biliyor musu,birileri güzel resim yapmasa sen çizgi film izleyemezdin.
Şaşırdı Abdullah:
-Doğru ya,dedi.
-Kitaplar,dergiler resimsiz olsa belki okurken sıkılırdın değil mi?
Beğenerek okuduğu karikatürler,çizgi romanlar geldi Abdullah'ın aklına.Evet,dedi mahcup bir edayla.
-Anne,Hamzalara gidebilir miyim?
-Geç bile kaldın!
İşte yine uçarak iniyordu merdivenleri...

Bölüm Sonu

@kvp-medya @ABAY_06 @cookies @berkann @xdragxx @mrt-06 @Polat Şaşmaz @OzaN @Tzira @sürgünüm @TubAsi @berenist @mertkytrk @Arslan Bey @anilkoldas @ehsan7000 @monacolu @BuraK @Fks14 @beyazsoy m @*Dream* @sMt45 @GreatOttoman @berenist @olizvel @destere @xBUGRAx @emreemreu @takas @xemrexxx @Kubi-Lay @gundix123 @BesaleT @Reytinger @muss @yatutarsa @AlemTo @legolas9900 @XanTier @ozgur2113 @nberkayozer @cevaa @Harun60 @papuleoo @Yasin93 @hayret bi şey @GreatOttoman @ABAY_06, @darksaal, @*YıldırıM* @ihearyourvoice, @denizz19, @xBUGRAx, @XanTier, @utawleee @dizi kolik, @gözlemci, @pompy
@kevinspacey @Canol @semre @EnveR @beyazsoy @sokak sanati @zara85 @gundix123 @monsion15

Son düzenleme:
İlk 3 bölümden en beğendiğim bu oldu puanım 10

Yalnız ayet ile hikaye konusu birbirine uymuyor. Allah diğer insanları kucumseyerek onlardan yüz çevirme diyor. senin hikayende Abdullah hamza dan yüz cevirmiyorki

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Puanın kaç?