Bir Ayet Bir Hikaye 2.Bölüm "Gülün Dikeni" -YENİ BÖLÜM-

Kaç Puan Veriyorsunuz?

• 8

Oy: 0 0.0%
  • 7

• 6

• 5

• 4

• 3

• 2

• 1

• Kullanılan toplam oy
    3

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Bir Ayet

"Müminle ancak kardeştirler.Öyleyse Kardeşlerinizin arasını düzeltin."
(Hucurat Suresi,10.ayet)

Bir Hikaye

"Haydi çocuklar,okuma saati başlıyor!" diye seslendi babası salondan.Ailecek her akşam yarım saat kitap okurlardı.Bir arada kitap okumak ayrı bir zevkti ama,bugün canı okumak istemiyordu İsmail'in.Elinde kitabı,düşünceye dalmıştı.Keyifsizliği babasının dikkatini çekmişti."Dinlemek istersen okuduğum hikayeyi seninle paylaşmak isterim.Çok beğendim çünkü."dedi."Olur"dedi İsmail isteksizce.
İçinde türlü türlü ağaçların,rengarenk çiceklerin,her çeşit sebzenin yetiştirildiği büyük bir bahçe varmış.Bu bahçedeki gül ile bülbülün dostluğu ise dillere destanmış.Birbirini çok seven bu iki dost birbirlerini görmeden yapamazlarmış.Bülbül her sabah gülün dalına konar,ona en güzel şarkılarını söylermiş.Gül,bülbülün şarkılarıyla coşar açtıkça açarmış.Bahçenin diğer sakinleri de bu dostluktan nasiplenir,bülbülün sesine gülün kokusuna doyamazlarmış.Yine bir sabah bülbül gülün dalına konmaya çalışırken ayağına gülün dikeni batıvermiş.Acıyla haykırmış:"Bir gün benden bıkacağını biliyordum ama,bu kadar yakacağını düşünmemiştüm."Neye uğradığını şaşıran gül özür üstüne özür dilemiş"Ben bir şey yapmadım."demiş ama,nafile...Bir süre sonra suçlanmaktan bıkıp,"Sen de dikkat etseydin..."diye,o da bülbülü terslemiş.Böylece iki dostun arası açılmış,artık bülbül gül,dalına uğramaz olmuş.Üzgün gül çecek açacak gücükendinde bulamamış,sararıp solmuş.Öfkeli bülbülün canı da şarkı söylemek istiyormuş.Bahçe sakinleri her sabah aralarında bu olayı konuşuyorlarmış.Kimisi güle hak veriyor,kimisi bülbülün tarafını tutuyormuş.Kimisi bu hadiseyi komik buluyor,kimisi hüngür hüngür ağlıyormuş.Günler böyle geçip gitmiş.Bahçenin eski rengi kaybolmuş,ahengi bozulmuş.Eskiden güne neşeyle başlarken şimdi herkes mutsuzmuş.Bir sabah bülbül yaşlı çınar ağacının dalına konmuş.Çınar hışımla dallarını silkmiş."Bir diken için yılların dostluğunu bitiren birini dalımda istemem."demiş."Ama , bu onun suçuydu.Dikenleri bana söylemeliydi."diye kendini savunmuş bülbül."Unutmuş ya da canının yanacağını düşünememiş olamaz mı?Suçlayıp küsmek yerine konuşup çözüm bulman gerekmez miydi?herkes hata yapabilir.Önemli olan özür dileyebilmek ve de affedebilmektir."diye uğuldamış çınar.Bülbül düşünmüş,düşündükçe ne büyük bir hata yaptığını anlamış.Doğruca dostuna varmış.En içten sesiyle ona bir özür şarkısı söylemiş.Dostuna kavuşmanın sevinciyle kendinden geçen gül her şeyi çoktan unutmuş.Bahçe sakinleri de eski günlere kavuşmanın şükrüyle salınıyorlarmış."
İsmail hikayeyi pürdikkat dinlemişti.Sevinçle yerinden fırladı "Anne,yarın portakallı kek yapar mısın?Ben de Efe'yle Umut'u bize davet edeyim.Sonra onları barıştırırız.Top yüzünden kavga ettiler de...Okulun tadı kaçtı oyun bile kuramıyoruz.""Yaparım canım,sevabına benide ortak ettiğin için kurabiyede yaparım."

Bölüm Sonu
Yazan:Rukiye Oklan
Yapımcı:Hafız
3.Bölüm 22 Şubat Cumartesi 17:15'de FavoriForumum'da!!!
@kvp-medya @ABAY_06 @cookies @berkann @xdragxx@mrt-06 @Polat Şaşmaz @OzaN @Tzira @sürgünüm@TubAsi @berenist@mertkytrk@Arslan Bey @anilkoldas@ehsan7000 @monacolu @BuraK@Fks14@beyazsoy@sürgünüm @*Dream* @sMt45@GreatOttoman@berenist@olizvel @destere @xBUGRAx@emreemreu @takas@xemrexxx @Kubi-Lay @gundix123 @BesaleT @Reytinger@muss @yatutarsa@AlemTo @legolas9900 @XanTier @ozgur2113 @nberkayozer @cevaa @Harun60 @papuleoo @Yasin93 @hayret bi şey @GreatOttoman@ABAY_06, @darksaal, @*YıldırıM*@ihearyourvoice, @denizz19, @xBUGRAx, @XanTier, @utawleee @dizi kolik,@gözlemci, @pompy
@kevinspacey @Canol @semre

Son düzenleme: